Panama & Costa Rica – Familie F.

Locatie: Panama & Costa Rica

Reisperiode: februari 2018

Beste Olaf Reizen,

Panama Costa Rica Reisverhaal

We hebben een prachtige reis gemaakt en jullie hebben de reis prima voor ons verzorgd! We vonden beide landen prachtig en hebben het erg naar onze zin gehad. De accommodaties zowel in Panama als Costa Rica waren erg goed. Van alle accommodaties vonden we Ivan’s bij Gamboa in Panama het minst. Wij sliepen beneden en dat waren lage kamers zonder airco, waardoor het er vrij benauwd was. Dit gebied is wel zeer de moeite waard om te bezoeken. We hebben veel vogels gezien en de natuur is er mooi. Gamboa zou je ook prima vanuit Panama stad kunnen bezoeken. Vooral in Panama vonden we de kleine B&B’s authentiek, sfeervol en erg persoonlijk.

Bij Pedasi bleek het Iguana eiland helaas gesloten, maar verder hebben we ons prima vermaakt in het leuke stadje. Bij de leuke finca bij Las Lajas aan de Pacific hadden we een prima kamer met heerlijk ontbijt. Hier hebben we de Guyami bezocht, en onze lokale gids bleek familie van deze inheemse gemeenschap te zijn. Heel puur! We zijn hier erg hartelijk ontvangen en vonden dit bezoek erg interessant om mee te maken. Totaal niet toeristisch. In Boquete hadden we een prima gids en hebben we een prachtige wandeling door de nevelwouden gemaakt. Wij hadden we het geluk om de mooie Quetzal te spotten! Het hotel bij Bocas del Toro was heel prettig om een paar dagen te verblijven. De mensen zijn hier erg aardig en zeer geïnteresseerd. Lekker ontbijt hier!

Van dat punt zijn we de grens over gereisd en hebben we nog ruim een week in Costa Rica verbleven.

De accommodaties zijn hier wat groter dan in Panama, maar comfortabel en goed. We hebben eerst een paar dagen heerlijk aan de kust verbleven bij Cahuita. We vonden vooral Boca Tapada erg mooi. Deze plek is trouwens goed te bereiken over een prima gravel road. Bij Laguna de Lagarto waren ze de bomen aan het rooien toen wij er waren, dus sommige trails waren afgesloten. De laatste nacht in Tacacori vlakbij de luchthaven was helemaal goed!

 

Hartelijk dank voor de prima organisatie en goede zorgen.

Familie F.