5 dagen – Fernando de Noronha

Fernando de Noronha is één van Brazilië’s topbestemmingen. Een tropisch paradijs midden in de Atlantische oceaan. Duikers, surfers en liefhebbers van paradijselijke stranden zijn hier helemaal op hun plaats. De archipel ligt op zo’n 500 km van het vaste land en is van vulkanische oorsprong. De natuurlijke rijkdom is enorm en het grootste deel van het eiland maakt deel uit van een nationaal natuurpark. Zeeschildpadden, dolfijnen en vele andere exotische dieren loop je hier met het grootste gemak tegen het lijf! Al jaren staat Fernando de Noronha hoog op de lijst van meest gewilde bestemmingen van Brazilië. Hordes toeristen zul je er overigens niet tegenkomen, de toestroom van reizigers wordt bewust beperkt gehouden. Er wordt dagelijks gevlogen van Fernando de Noronha naar de steden Recife en Natal in noordoost-Brazilië, een verblijf op Fernando de Noronha is dan ook prima te combineren met een rondreis of strandvakantie in Brazilië.

Dag 1. Recife of Natal – Fernando de Noronha

Na aankomst vanuit Natal of Recife staat onze lokale chauffeur klaar op het vliegveld voor de transfer naar jullie pousada. Jullie verblijven de komende dagen in de Pousada Mar Atlantico, een eenvoudige maar prima verzorgde kleinschalige pousada. Alle kamers hebben airco en een eigen badkamer.

Tip! Fernando de Noronha is door haar pracht een geweldige bestemming voor een huwelijksreis, in dat geval is het leuk om in een privé bungalow te verblijven bij het charmante Pousada Solar de Loronha. Alleen reizigers boven de 8 jaar mogen hier verblijven.

Dag 2, 3 & 4. Fernando de Noronha

Vrije dagen om te duiken, te wandelen, te zwemmen en te genieten van de overweldigende natuur van het eiland. Hoewel het eiland slechts 17 vierkante kilometer beslaat verplaatst de lokale bevolking zich bij voorkeur per buggy. Op verzoek zetten we er één voor jullie klaar bij de pousada! (exclusief) Eén van deze dagen maken jullie een bootocht naar de Baia dos Golfinhos, de baai waar honderden, soms zelfs duizenden dolfijnen ’s nachts komen uitrusten en beschutting zoeken. In de loop van de ochtend trekken grote scholen dolfijnen naar open zee, een spectaculair fenomeen dat hier elke dag, jaar in jaar uit, voor de kust van Fernando de Noronha is te aanschouwen.

Dag 5. Fernando de Noronha – Recife of Natal

Vandaag nemen jullie helaas weer afscheid van dit bijzondere eiland. Transfer naar het vliegveld gevolgd door de vlucht naar Recife of Natal.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
 • Transfers van en naar de luchthaven van fernando de Noronha op basis van privévervoer.
 • Boot tour Baia dos Golfinhos.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Buggy.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Verplichte mileu taks (circa US$ 24,- p.p.).
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies. Het is aan te raden het entreeticket voor het Nationaal Marine Park van te voren al aan te schaffen (Econoronha taks, circa US$ 74,- p.p. geldig voor 10 dagen), vooral in hoogseizoen of tijdens feestdagen i.v.m. het feit dat er maar een beperkt aantal bezoekers naar Fernando de Noronho worden toegelaten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

1
bel ons