20 dagen – Familiereis Brazilië

Deze leuke familiereis brengt jullie naar zeer uiteenlopende gebieden, zoals het immense moerasgebied van de Pantanal, waar jullie met de familie op safari gaan op zoek naar kaaimannen, ara’s, reizenotters, apen en zelfs anaconda’s. In het groene heuvelgebied van Paraty verblijven jullie in een mooie villa te midden van de natuur. Jullie kunnen in deze omgeving gaan kajakken, hiken, raften of mountainbiken. De wereldstad Rio de Janeiro staat natuurlijk ook op het programma; een stad waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Er wordt afgesloten op de waanzinnige stranden van Búzios; heerlijk met elkaar ontspannen, zwemmen, snorkelen of bootje varen!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Rio de Janeiro

Op dag 1 vliegen jullie vanuit Amsterdam naar Rio de Janeiro, waar jullie dezelfde dag nog zullen aankomen. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Het Christusbeeld op de Corcovado kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie bezoek, vandaar dat er een halve dag tour naar dit iconisch punt inclusief zit. Jullie kunnen zelf de Suikerbroodberg bezoeken of lekker over de Copacabana struinen. De beste zonsondergang vind je op Ipanema beach. Een tourtje door één van de favelas is ook zeer aan te raden, gewoon om de andere kant van de medaille eens te zien. Ook de groene omgeving van de Botanische Tuin of het Tijuca Nationaal Park zijn zeker een bezoekje waard. Jullie verblijven twee nachten aan de Copacabana.

Dag 3 t/m 4. Bonito

Jullie worden op dag 3 naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht waar jullie op de ochtendvlucht stappen naar Campo Grande (met overstap in Sao Paulo). Bij aankomst op de luchthaven halen jullie de huurauto op en rijden jullie in ongeveer 4 uur tijd naar Bonito. Jullie rijden door het glooiende landschap van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul. Binnen korte tijd bevinden jullie je tussen velden met suikerriet en grote kuddes vee. Jullie rijden langs grote landerijen met cowboys op de velden die het vee naar drinkplaatsen en andere weides drijven. Na ongeveer 300 km over het platteland van het Braziliaanse westen komen jullie aan in Bonito, jullie bestemming voor de komende drie nachten. Bonito heeft een prachtige omgeving die jullie deze dagen kunnen gaan ontdekken. Er zijn geen excursies inclusief, maar er is genoeg keus. Jullie kunnen bijvoorbeeld een excursie maken naar de Rio da Prata waar jullie dan gaan snorkelen in één van de vele kristalheldere riviertjes. Fantastisch mooi! In de middag kunnen jullie Buraco de Araras bezoeken; een immense zandstenen krater, wat de thuisbasis is van vele vogels, voornamelijk araçari toekans en roodgroene papegaaien. Tegen het eind van de middag vliegen alle ara’s weer terug naar hun nesten; een machtig gezicht al die papegaaien boven je hoofd! De grot Grutto Azul met haar felblauwe water is ook een aanraden (alle activiteiten optioneel – in de maanden juli & augustus is het aan te raden vooraf excursies vast te leggen).

Dag 6 t/m 8. Pantanal

Op dag 6 rijden jullie naar de Pantanal. De Pantanal is een uitgestrekt moerasgebied en dé plek om oog in oog te staan met veel diersoorten. De Pantanal is 4 keer zo groot als Nederland en ligt in het uiterste westen van het land, tegen de grens met Bolivia en Paraguay. Tussen de dichte begroeiing krioelt het van het leven. Tijdens de excursies zal een gids jullie wijzen op de aanwezige dieren. Kaaimannen, apen, capibara’s, papegaaien, toekans, piranha’s en anaconda’s zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal. In de dagen dat jullie er verblijven, maken jullie tochten te paard, te voet, per kano of per jeep langs dichte bosschages en ondergelopen vlaktes. ’s Avonds gaan jullie kaaimannen spotten en staat er ongetwijfeld piranha op de menukaart (excursies worden gepland en uitgevoerd door de lodge zelf en hangen af van de weersomstandigheden & de waterstand). Drie overnachtingen in de Pantanal.

Dag 10. Sao Paulo luchthaven

Vandaag kunnen jullie in de ochtend nog een activiteit meedoen in de Pantanal. Na de lunch rijden jullie terug naar de luchthaven van Campo Grande, waar jullie de huurauto inleveren en op de avondvlucht stappen naar Sao Paulo. Bij aankomst reizen jullie per shuttle bus naar het airport hotel voor de overnachting.

Dag 11 t/m 13. Vila Mont (Paraty)

Op dag 11 gaan jullie per shuttle bus terug naar de luchthaven, waar jullie de huurauto ophalen en op weg gaan richting Paraty, dat ongeveer 4,5 uur rijden is. Jullie gaan naar Vila Mont; een prachtige privé villa. Vila Mont ligt prachtig in het groene heuvelgebied op circa 15 minuten rijden van het koloniale Paraty. Jullie hebben de villa geheel tot jullie beschikking, een geweldige plek om samen met de familie samen te zijn te midden van de natuur! Vanuit Vila Mont zijn er ontzettend veel mogelijkheden; jullie kunnen naar de mooie stranden van Trinidade en Camburi gaan om lekker te zwemmen of te surfen, of jullie kunnen lekker actief gaan raften. We kunnen een gids voor jullie regelen die jullie voor een dag wandeling meeneemt naar het mooie fjord Saco de Mamangua, of hier met jullie gaat kajakken. Drie overnachtingen in Vila Mont.

Dag 14 & 15. Paraty

Jullie rijden op dag 14 op het gemak naar het nabijgelegen Paraty. Deze stad heeft een mooi historisch centrum met kiezelstenen straatjes en koloniale huizen. Leuk om door heen te wandelen en op één van de vele terrasjes wat te gaan drinken. Er zijn genoeg gezellige restaurantjes om te gaan eten en leuke winkeltjes voor de laatste souvenir inkopen. Je kan hier ook lekker ontspannen op het strand, of een bootje huren om de omliggende eilanden te bezoeken of te gaan vissen.

Dag 16 t/m 18. Búzios

Op dag 16 hebben jullie een lange reisdag voor de boeg. Jullie rijden in ongeveer 7 uur langs de kust en Rio de Janeiro naar Búzios, door velen een paradijs op aarde genoemd. Búzios was vroeger een typisch rustig vissersdorpje aan de prachtige kust ten noorden van Rio de Janeiro. Búzios heeft een 20-tal verschillende stranden, waar men aan de strandbars kan genieten van de zon en de cocktails, voornamelijk de plaatselijke caipirinha. Daarnaast zijn er nog talloze toeristische attracties zoals surfen, duiken, snorkelen. Het verblijf hebben jullie hier ter vrije besteding. Jullie overnachten in één van de toplocaties van Búzios.

Dag 19. Buzios – Rio de Janeiro – Amsterdam

Jullie rijden vandaag in ongeveer 3,5 uur naar de luchthaven van Rio de Janeiro, waar jullie de huurauto inleveren en op de vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 20. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Pantanal is inclusief volpension (excl drankjes), paardrijden, wildlife foto safari, nachtelijk kaaimannen spotten & kano tours. Exclusief Engelssprekende gids.
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer, m.u.v.:
  – Exclusief transfers van en naar autoverhuurkantoren.
 • Huurauto in Campo Grande: Ford Fiesta Hatch 1.0 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet).
 • Huurauto van Sao Paulo naar Rio de Janeiro: Ford Fiesta Hatch 1.0 (of gelijkwaardig) inclusief verplichte verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet). Inclusief drop off kosten Sao Paulo – Rio de Janeiro.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar autoverhuurkantoren.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief tweede bestuurder, GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons