21 dagen – Actieve strandvakantie Brazilië

Deze reis is een weldadige strandvakantie in het noordoosten van Brazilië. Je wordt op deze bestemmingen optimaal in de watten gelegd en je bevindt je op de mooiste stranden die dit land te bieden heeft. Prachtige stranden, overweldigende natuur in een heerlijke atmosfeer van lekker eten, vriendelijke Brazilianen, een subtropisch klimaat en salsa-muziek; kortom een perfecte strandvakantie! 

Dag 1 t/m 6. Pipa

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Natal, in het noorden van Brazilië waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Hier wacht een transfer van ongeveer een uurtje naar het plaatsje Praia da Pipa. Heerlijk genieten van de uitgebreide stranden en bijvoorbeeld één of twee avonden eten in Pipa, waar alle vis ook echt vers is. Een dag ziet er ongeveer als volgt uit: ’s Morgens heerlijk ontbijt buffet, daarna naar het strand via de trap. Even wat fruit meenemen van de ontbijttafel, want onderweg komen de aapjes uit de bomen jullie tegemoet. Kleine aapjes, waarbij de minst schuwe uit de hand eten. Op het strand even 10 minuten lopen naar de andere kant van de baai, waar de dolfijnen elke ochtend komen jagen. Met een beetje geluk zwemmen ze vlak langs jullie heen als jullie in het water liggen. Ze komen namelijk tijdens het jagen tot zeer dicht bij het strand. Het blijft genieten, om die prachtige dieren te zien. Even een drankje bij de strandtent aldaar (koude kokosnotenmelk is echt aan te bevelen) om vervolgens weer terug te lopen naar “ons” strand. Zwemmen, op het uitgestrekte strand spelen en daarna lekker aan het strand lunchen. Er is een redelijk uitgebreide kaart. ’s Middags wellicht naar het zwembad (met eventueel de kids), even geen zout water is ook wel lekker. Zowel aan het strand als aan het zwembad zijn genoeg stoelen en dergelijke aanwezig. Rond 17.00 uur een caiparinha en daarna plannen voor de avond maken: wordt het eten in het hotel of in Pipa? Pipa is het leukste dorpjes in de buurt met wat toeristenwinkeltjes, een pinautomaat, en ook hier weer een prachtig uitzicht over de zee en de binnenkomende vissersbootjes. Overnachtingen in Hotel Ponta do Madeiro.

Dag 6 t/m 12. Fernando de Noronha

Na 6 dagen wordt het tijd om de koffers te pakken voor het volgende avontuur: Fernando de Noronha. Het is maar een korte vlucht vanuit Natal naar Fernando de Noronha. Het aanvliegen op de landingsbaan is al een feest op zich: een prachtig uitzicht op het kleine eiland, 3 bij 5 kilometer. Op Noronha worden maar een beperkt aantal toeristen per dag toegelaten, waardoor het eiland zijn karakteristieken en natuurschoon behoudt. De verschillende pousada’s zijn eenvoudig, maar schoon en gezellig.

Direct na aankomst in de pousada even een buggy huren (dit kunnen we ook van te voren al aanvragen voor jullie). Wel het rijbewijs meenemen, deze is uiteraard verplicht. Het eiland laat zich gemakkelijk verkennen, er is een hoofdweg en verschillende kleine (onverharde) weggetjes naar de stranden en baaitjes. De uitzichten op de verschillende punten zijn fenomenaal, de stranden en baaien prachtig. Het eiland is een echt natuureiland. Zes dagen om te snorkelen en om prachtige baaien en stranden te verkennen. Wat dachten jullie van een verkenningstochtje naar diverse locaties maken? Of in de haven te flaneren, bij zonsondergang een borrel te drinken bij Cachorro, één van de baaitjes? Of ga lekker van de rust en natuur genieten en in de lokale visrestaurants eten. Eén van de hoogtepunten is het zwemmen met reuzenschildpadden bij de Sueste-baai. Tijdens het snorkelen (vroeg op!) kom je ze regelmatig tegen: wel groter dan 1 meter. Werkelijk een ongekend gave ervaring. Ook een aanrader is de boottocht ‘s middags. Plan die aan het begin van de week, dan krijg je een goed overzicht van de verschillende locaties op het eiland. Dolfijnen verzekerd! Overigens zijn alle snorkels en zwemvesten voor de kinderen (en eventuele duikspullen) te huur bij de haven. Overnachtingen in Pousada Sueste.

Dag 12 t/m 18. Jericoacoara

Op dag 12 vliegen jullie terug naar het vaste land en reizen jullie vanuit Fortaleza naar de bestemming voor de laatste week van deze vakantie: Jericoacoara. In een heerlijk hotel, My Blue, één van de beste hotels van het noorden van Brazilië. Jerri staat vooral bekend om zijn typische sfeer, men zegt dat het een voormalig Hippie-oord is. Je komt ze nog wel tegen, maar wat je vooral zal bijblijven is de gemoedelijke, niet-toeristische sfeer. Heerlijk de hele week zonder schoenen lopen, een dagtrip naar de prachtige laguna’s, zwemmen en (golf- of kite-) surfen, lekker eten met de tafels en stoelen in het zand. ’s Avonds bij een groot vuur op het strand genieten van een Braziliaanse band. De schoonheid en sfeer van Jericoacoara laat zich niet gemakkelijk vertellen: je moet er gewoon heen en het zélf ervaren.

Dag 19. Jericoacoara – Fortaleza

Omdat Fortaleza, met de luchthaven, minimaal zo’n 4 uur rijden is, vertrekken jullie vandaag in de middag terug naar Fortaleza om daar de laatste nacht door te brengen. Nog even naar de plaatselijke markt en flaneren langs de boulevard.

Dag 20. Fortaleza – Amsterdam

Jullie worden naar de luchthaven van Fortaleza gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

Dag 21. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

 

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en   onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Buggy huur.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Verplichte milieu taks (circa US$ 24,- p.p.) op Fernando de Noronha.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies. Het is aan te raden het entreeticket voor het Nationaal Marine Park bij Fernando de Noronha van te voren al aan te schaffen (Econoronha taks, circa US$ 74,- p.p. geldig voor 10 dagen), vooral in hoogseizoen of tijdens feestdagen i.v.m. het feit dat er maar een beperkt aantal bezoekers naar Fernando de Noronho worden toegelaten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons