16 dagen – Bahia reis met Chapada Diamantina trekking

Deze individuele rondreis brengt jullie langs kilometers lange witte stranden, koloniale steden met Portugese kerken en huizen, tropische eilanden en een authentiek achterland met tafelbergen en watervallen. Jullie maken een tweedaagse hike door het fantastische landschap van de Chapada Diamantina met verblijf in een lokaal huis. Een zeer bijzonder avontuur! Bij deze reis maken jullie kennis met alle hoogtepunten van de prachtige staat Bahia.

Dag 1. Amsterdam – Salvador

Jullie vliegen vandaag van Amsterdam naar Salvador. Bij aankomst in Salvador hebben jullie een transfer naar een sfeervolle pousada, Hotel Cruz do Pascoal. Salvador was ruim 3 eeuwen de hoofdstad van de toenmalige Portugese kolonie en lange tijd één van de meest welvarende steden van “de nieuwe wereld”. In het oude centrum zijn de sporen van het rijke verleden nog goed af te lezen. Hoogtepunt is de geheel gerestaureerde historische stadswijk Pelourinho. Hier vinden jullie de grootste verzameling koloniale barokarchitectuur van Latijns-Amerika. Jullie pousada is gelegen aan de rand van deze schitterende wijk. ’s Avonds zijn de fraaie pleinen, kerken en statige huizen het decor voor live-optredens en klinken de ritmes van Samba, Axé en Bossa Nova tot laat door de straten. Naast het prachtige oude centrum is Salvador ook gezegend met een heerlijk tropisch klimaat en paradijselijke bounty-stranden op slechts korte afstand buiten de stad.

Dag 2. Salvador

Jullie hebben een stadswandeling met een lokale gids door Pelourinho. Jullie hebben volop de tijd om kennis te maken met het rijke verleden en swingende heden van de stad. Salvador heeft sterke Afrikaanse invloeden. Deze zijn herkenbaar in zowel de religie met zijn vele rites en goden, als de muziek met opzwepende ritmes. Ook de keuken met zijn pittige gerechten verraden Afrikaanse kenmerken. Wandelend door de smalle en steile straatjes in de oude delen van de stad leren jullie het stadse leven in deze levendige stad goed kennen. Overnachting in Hotel Cruz do Pascoal.

Dag 3. Salvador – Lençois

Vroeg in de ochtend worden jullie naar het busstation van Salvador gebracht, waar jullie met de lijnbus naar Lençois gaan. De rit duurt ongeveer 7 uur. Jullie bestemming voor de komende dagen is de Chapada de Diamantina, een natuurgebied in het ruige binnenland van Bahia. De streek waar jullie de komende dagen verblijven kende in de 19e eeuw veel diamantmijnen. De rijkdom die dat met zich mee bracht, zorgde korte tijd voor extreme rijkdom in deze verder arme uithoek van het Braziliaanse binnenland. Nadat het delven van diamanten werd verboden, heeft de tijd er echter stilgestaan. Bij aankomst in Lençois lopen jullie vanaf het bus station naar het hotel (ongeveer 200 meter). Overnachting in Hotel de Lençóis.

Dag 4. Chapada Diamantina trekking

Vandaag worden jullie per transfer naar Guiné gebracht, gelegen op ongeveer 80 kilometer rijden van Lençois. Jullie nemen alleen een dagrugzak mee met de benodigdheden voor de aankomende 2 dagen. De rest van de bagage kunnen jullie in bewaring geven bij de receptie van het hotel in Lençois. Hier begint jullie hike naar de Cachoierão vallei over een pad dat door de lokale bevolking is gemaakt over de jaren heen. De hike vervolgt zich naar de schitterdende Vale do Paty. Het landschap is hier fenomenaal! Jullie lopen door de mooie vallei langs de Rio Preto rivier. Vandaag leggen jullie 18 kilometer (ongeveer 8 uur hiken) af. Jullie overnachten vanavond in het huis van Sr. Wilson (of een ander huis van een dorpeling), omgeven door de kliffen van de Chapada.

Dag 5. Chapada Diamantina trekking

Na een lokaal ontbijt bij Sr. Wilson, begint de trekking naar Vale do Capão. Onderweg komen jullie langs kliffen, bergen, heuvels en lokale rivieren. De paden slingeren zich tussen de typische lokale flora door, zoals prachtige bromelias. De trekking van vandaag is 20 kilometer (ongeveer 8 uur). Aan het einde van het pad staat de chauffeur al op jullie te wachten om jullie terug naar Lençois te brengen. Overnachting weer in Hotel de Lençóis.

N.B. Jullie dragen jullie box lunch, een zaklamp en een dagrukzak met benodigdheden voor de overnachting (kleding & toiletartikelen). De hike heeft een middelmatig niveau.

Dag 6. Lençois – Salvador

In de ochtend lopen jullie naar het bus station van Lençois, waar jullie op de openbare bus stappen terug naar Salvador (ongeveer 7 ½ uur).Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Cruz do Pascoal.

Dag 7 t/m 9. Salvador – Itacaré

De reis zet zich op dag 7 voort! Jullie worden naar de luchthaven van Salvador gebracht voor het korte vluchtje van ongeveer 1 uur naar Ilhues. Daarna worden jullie per transfer naar het nabijgelegen kustplaatsje Itacaré gebracht (ongeveer 1 uur rijden). Er zijn hier tal van mogelijkheden, we laten het aan jullie zelf over wat te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie zeker de eerste dag wat willen relaxen. Er zijn in de buurt watervallen, jullie kunnen er raften, over mooie trails lopen, surfen etc. Alles is hier mogelijk. De stranden in de omgeving zijn prachtig, allemaal baaien en om jullie heen Mata Atlantica (Atlantisch regenwoud). Overnachting in de fijne Pousada Ilha Verde.

Dag 10 & 11. Itacare – Peninsula de Marau

Op dag 10 worden jullie met een 4×4 transfer naar Peninsula de Marau gebracht, naar Lagoa de Cassange, een heel sfeervolle pousada met allemaal hutjes. Er is ruim de tijd om de omgeving te verkennen of om te relaxen op het strand. Dit is het 5e mooiste strand van Brazilië. De volgende dag kunnen jullie optioneel een wandeltocht (ca. 10 km) over het strand maken waar bij eb aquaria onstaan.

Dag 12 t/m 14. Barra Grande – Morro de Sao Paulo

Jullie reizen op dag 12 verder naar Morro de Sao Paulo. Eerst worden jullie per transfer naar Barra Grande gebracht, waar jullie op de speedboot stappen naar Camamú. Hierna hebben jullie weer een landtransfer naar Valença, waarbij jullie onderweg stoppen bij de Pancada Grande waterval. Vervolgens vliegen jullie weer per speedboot over het water naar Morro de Sao Paulo. Hier volgen drie overnachtingen in het simpele Vila Guaiamu op het derde strand. Jullie kunnen hier onder andere een boottocht naar Temptation Island maken, een tocht naar Ilha Boibepa, wederom een schoonheid. Morro de Sao Paulo, wat dicht bij Salvador ligt, is weer van een heel ander kaliber dan Peninsila de Marau of Itacaré. Het is eigenlijk een oord waar vroeger de artiesten uit Salvador in de weekenden naar toe gingen. Inmiddels is het wat toeristischer geworden, maar op het derde strand zit je mooi tussen de drukkere 1e en 2e strand en de rustige 4e en 5e strand in.

Dag 15. Morro de Sao Paulo – Amsterdam

Jullie gaan op eigen gelegenheid naar de haven van Morro de Sao Paulo, waar jullie op de catamaran stappen terug naar het vasteland. In Salvador staat de transfer te wachten om jullie naar de luchthaven te brengen. Hier nemen jullie de internationale vlucht terug naar huis.

N.B. Internationaal vluchtvertrek dient na 16:00 uur te zijn.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Overnachting op dag 4 in lokaal huis inclusief volpension (excl drankjes).
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer, m.u.v.:
  – Exclusief transfers van en naar het busstation in Lençois.
  – Exclusief transfer naar de haven op Morro de Sao Paulo op dag 15.
 • Tickets voor openbare bustrajecten Salvador – Lençois – Salvador.
 • Tickets catamaran Morro de Sao Paulo – Salvador.
 • Vermelde trajecten per speedboot.
 • De volgende genoemde excursies/activiteiten:
  – Stadswandeling Pelourinho met lokale gids (circa 3 uur) in Salvador.
  – Tweedaagse Chapada Diamantina trekking is inclusief lokale gids, nacht in lokaal huis inclusief volpension (excl drankjes), transport van en naar Lençois.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar het busstation in Lençois.
 • Transfer naar de haven op Morro de Sao Paulo op dag 15.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

dagen&#;LuxestrandhopBraziliëreis
bel ons