18 dagen – Brazilië natuurreis

Deze fantastische reis begint met een verblijf in de wereldstad Rio de Janeiro! De reis zet zich voort naar de Costa Verde, waar jullie in het groene heuvelgebied van Paraty verblijven en een prachtige hike met overnachting gaan maken over mooie stranden en door het Atlantische junglewoud. Na een verblijf in het gezellige koloniale Paraty, vliegen jullie naar Campo Grande, vanwaar jullie per huurauto naar Bonito rijden; de perfecte plaats om te gaan snorkelen in kristalheldere riviertjes. Daarna rijden jullie door naar de Pantanal; een paradijs voor natuurliefhebbers, dé plek om daadwerkelijk oog in oog te staan met kaaimannen, ara’s, reuzenotters, apen en zelfs anaconda’s. Het moerasgebied ligt tegen de grens met Bolivia en Paraguay en is ca. 10 keer zo groot als Nederland. Het warme klimaat en het vele water zorgen voor een grote diversiteit aan planten en dieren. Daarna gaan jullie het fascinerende Amazone woud in, waar jullie o.a. jungle hikes gaan maken en een inheemse gemeenschap gaan bezoeken. Een bijzonder einde van deze mooie natuurreis!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Rio de Janeiro

Op dag 1 vliegen jullie vanuit Amsterdam naar Rio de Janeiro, waar jullie dezelfde dag nog zullen aankomen. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie een halve dag tour naar het immense Christusbeeld op de Corcovado berg inclusief. De rest van de dag hebben jullie om Rio verder te ontdekken. De Suikerbroodberg, een favela bezoeken of per fiets langs de kust rijden zijn aanraders! Jullie verblijven in de gezellige kunstenaarswijk Santa Teresa.

Dag 3 & 4. Costa Verde

Jullie gaan op dag 3 op eigen gelegenheid naar het autoverhuurkantoor, waar jullie de huurauto ophalen en op weg gaan naar Paraty, ongeveer 4 ½ uur rijden. Jullie gaan naar een echte natuurbestemming. De accommodatie voor deze twee nachten ligt prachtig op een heuvel op circa 15 minuten rijden van Paraty zelf. Jullie worden hier hartelijk ontvangen; gezelligheid verzekerd! De volgende dag hebben jullie vrij om in de hangmatten te luieren, of de mooie stranden van Trinidade te bezoeken. Een dagwandeling naar het enige fjord van Brazilië, Saco de Mamangua, is ook mogelijk. Voor de vogelaars kunnen we een vogel gids regelen die vroeg in de ochtend op stap gaat om de vele bijzondere vogels van dit gebied te bewonderen.

Dag 5. Caicara Trekking

Na het ontbijt vertrekken jullie vandaag met een dag rugzak naar het begin van jullie trekking. ’s Morgens dus nog even goed de rugzak checken, want jullie nemen alleen wat spullen mee voor de aankomende dag en nacht. De rest blijft achter in de accommodatie. Samen met de gids lopen jullie door de weelderige jungle van het Atlantisch regenwoud (dichte schoenen zijn verplicht, vanwege eventuele slangen) en komen jullie langs verschillende prachtige zandstranden, waaronder het mooie Praia do Sono (Strand van Slaap). De trekking naar duurt ongeveer drie uur. Eind punt is een klein dorpje, waar jullie in een lokaal huis op ongeveer vijf minuten lopen van het strand verblijven. Je komt hier geen andere toeristen tegen. ’s Avonds bij het barretje op het strand caiparinhas drinken onder toezicht van een immense sterrenhemel.

Tip! Het is mogelijk om het verblijf hier met een nachtje te verlengen zodat er tijd is de stevige hike naar Saco Bravo te doen; een waterval die in een natuurlijke waterpoel in de oceaan valt. Prachtig mooi! Indien het wandelen in het bloed zit, kan er ook een uitbreiding gedaan worden naar Saco de Mamangua, gelegen aan het enige fjord van Brazilië.

Dag 6. Paraty

Vandaag keren jullie met de gids terug. Jullie halen de rest van jullie bagage op en rijden dan met de huurauto naar Paraty (ongeveer 15/20 minuten rijden). Paraty beschikt over een mooi historisch centrum, gezellige restaurantjes en barretjes en leuke winkeltjes waar mooie souvenirs gehaald kunnen worden. Overnachting in Pousada do Principe.

Dag 7. Paraty – Sao Paulo luchthaven

Vandaag kunnen jullie in de ochtend nog genieten van Paraty. Daarna rijden jullie op het gemak in ongeveer 4 uur naar Sao Paulo Guarulhos luchthaven. Hier leveren jullie de huurauto in en gaan jullie met de shuttle bus service naar het hotel. Overnachting in Monreale Guarulhos Airport Hotel, zodat jullie de volgende dag de ochtendvlucht kunnen halen.

N.B.: Afhankelijk van de vluchtbeschikbaarheid op deze dag, kan het ook zijn dat jullie in de ochtend naar Sao Paulo luchthaven rijden, de huurauto inleveren en op een avondvlucht naar Campo Grande stappen, waar dan overnacht wordt.

Dag 8 & 9. Bonito

Vroeg op om op dag 8 met de shuttle bus service naar de luchthaven te gaan en op de vlucht naar Campo Grande te stappen. Bij aankomst halen jullie de huurauto weer op en gaan jullie op weg naar Bonito, dat ongeveer 4 uur rijden is. Jullie rijden door het glooiende landschap van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul. Binnen korte tijd bevinden jullie je tussen velden met suikerriet en grote kuddes vee. Jullie rijden langs grote landerijen met cowboys op de velden die het vee naar drinkplaatsen en andere weides drijven. Na ongeveer 300 km over het platteland van het Braziliaanse westen komen jullie aan in Bonito, jullie bestemming voor de komende twee nachten. Bonito heeft een prachtige omgeving die jullie deze dagen kunnen gaan ontdekken. Jullie kunnen hier gaan snorkelen in de kristalheldere riviertjes of in de namiddag Buraco de Araras bezoeken; een immense zandstenen krater, wat de thuisbasis is van vele vogels, voornamelijk araçari toekans en roodgroene papegaaien. Tegen het eind van de middag vliegen alle ara’s weer terug naar hun nesten; een machtig gezicht al die papegaaien boven je hoofd! Geen activiteiten inclusief. Twee overnachtingen in Moinho de Vento.

Dag 10 t/m 12. Pantanal

Op dag 10 rijden jullie door naar de Pantanal (ongeveer 3 uur rijden). De Pantanal is een uitgestrekt moerasgebied en dé plek om oog in oog te staan met veel diersoorten. De Pantanal is 4 keer zo groot als Nederland en ligt in het uiterste westen van het land, tegen de grens met Bolivia en Paraguay. Tussen de dichte begroeiing krioelt het van het leven. Tijdens de excursies zal een (Portugeessprekende) gids jullie wijzen op de aanwezige dieren. Kaaimannen, apen, capibara’s, papegaaien, toekans, piranha’s en anaconda’s zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal. In de dagen dat jullie er verblijven, maken jullie tochten te paard, te voet, per kano en per jeep langs dichte bosschages en ondergelopen vlaktes. ’s Avonds gaan jullie kaaimannen spotten en staat er ongetwijfeld piranha op de menukaart. Drie overnachtingen in Fazenda Baia Grande.

Dag 13. Campo Grande

Vandaag kunnen jullie in de ochtend nog mee doen met de geprogrameerde excursie. Na de lunch (inclusief indien er op de dag van aankomst niet is geluncht) rijden jullie op het gemak terug naar Campo Grande (ongeveer 3 ½ uur), waar jullie de huurauto inleveren en op eigen gelegenheid naar het hotel gaan (op loofafstand). Overnachting in Hotel Vale Verde.

Dag 14 t/m 16. Amazone

Vroeg in de ochtend van dag 14 worden jullie naar de luchthaven van Campo Grande gebracht voor de vlucht naar Manaus. Bij aankomst worden jullie door een groepstransfer (op vaste tijd) naar de Amazone gebracht. Hier verblijven jullie de komende dagen en hebben jullie excursies inclusief om de Amazone beter te leren kennen, zoals jungle hikes, kaaiman spot tour, kano oriëntatie tour en een bezoek aan de inheemse gemeenschap. Een nacht in de jungle is ook mogelijk. Super speciaal! Verblijf bij Amazon Tupana Lodge.

N.B.: Naar de lodge zelf kan er maar 10 kilo aan bagage per persoon meegenomen worden (vanwege het bootvervoer). De overige bagage kan achtergelaten worden bij het Tupana Lodge kantoor in Manaus.

Dag 17. Manaus – Amsterdam

Vandaag worden jullie per groepstransfer (op vaste tijden) terug naar de luchthaven van Manaus gebracht, waar jullie op de vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs indicatie: € 1.950,- per persoon
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

N.B.: Verblijf bij Caicara Trekking:
– Het is mogelijk dat er maar weinig toegang is tot elektriciteit.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf tijdens Caicara trekking is bij een lokaal huis, inclusief volpension (excl drankjes).
  – De standaard kamers van Pousada do Principe zijn klein, circa 16 vierkante meter.
  – Verblijf Pantanal is inclusief volpension (excl drankjes), transfers luchthaven/hotel-lodge (in groepsvorm en op vaste tijden), paardrijden, wildlife foto safari, nachtelijk kaaiman spotten, kano tours & vee handling. Exclusief Engelstalige gids.
  – Verblijf Amazone is inclusief volpension (excl drankjes), retour transfers luchthaven/hotel-lodge (in groepsvorm en op vaste tijden), kano oriëntatie tour, jungle hike(s), kano alligator spotting tour, bezoek aan lokale bevolking. Nacht in de jungle mogelijk. Transfer pick up: tussen 11:40 & 13:50 uur (bij hotels). Transfer drop off: 14:30 uur (aankomst in Manaus). N.B.: er is een bagage limiet van 10 kilo per persoon. Overige bagage kan in bewaring gegeven worden bij het Tupana Lodge kantoor in Manaus.
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer, m.u.v.:
  – Exclusief transfers van en naar autoverhuurkantoren.
  – Transfers uitgevoerd door Amazone lodge in groepsvorm & op vaste tijden.
 • Huurauto Rio de Janeiro – Sao Paulo voor 5 dagen: Ford Fiesta 1.0 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet). Inclusief drop off kosten.
 • Huurauto Campo Grande voor 6 dagen: Ford Fiesta 1.0 (of gelijkwaardig) inclusief verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet).
 • De volgende genoemde excursies/activiteiten:
  – Halve dag Corcovado tour in Rio de Janeiro.
  – Caicara Trekking (circa 3 uur), inclusief gids, overnachting, bus/bootvervoer & maaltijden (excl drankjes).
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar autoverhuurkantoor.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief tweede bestuurder, GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons