8 dagen – Road trip Recife – Salvador

Bij deze fantastische self drive rijden jullie van Recife langs de prachtige noordoostelijke kust naar Salvador. Onderweg komen jullie langs onaangetaste stranden, palmbomen, kleine dorpjes, rivieren en uitgestrekte suikerrietplantages. Er kan een zeeolifantenreservaat bezocht worden en jullie reizen door gebieden waar de meeste toeristen niet komen. De self drive eindigt in de mooie koloniale stad Salvador. Deze self drive kan natuurlijk prima gecombineerd worden met andere bestemmingen in Brazilië!

Dag 1. Recife – Sao Miguel de los Milagres

Vandaag begint jullie self drive avontuur naar Salvador! Jullie worden naar het autoverhuurkantoor in Recife gebracht, waarna jullie langs de kust naar Sao Miguel de los Milagres rijden. Onderweg kunnen jullie bij het dorpje Sirinhaem een stop maken om de Jardin das Artes te bezoeken; een NGO die kunstwerken maakt uit gekapt hout dat niet meer gebruikt wordt. Prachtige kunstwerken zijn er te bewonderen en een mooi initiatief om de lokale bevolking (de artiesten) te helpen. Er wordt geen Engels gesproken, maar het enthousiastme onder de artiesten is er niet minder om. Verderop kom je langs een prachtige engenho (oude suikermolen) met kappeletje, huizen voor slaven en een oud aquaduct. Via het Saltinho Forest Reserve, nog een klein maar uniek stukje Atlantisch regenwoud in dit gebied, met een enorme biodiversiteit en endemische vogels, rijden jullie naar Maragogi. Bij Sao José da Coroa Grande kunnen jullie heel goed lunchen bij het restaurant Calamares, met uitzicht op de zee! Jullie komen langs het dorpje Japaratinga, waar nog een klein stukje van de oude kiezelstenen kustweg te vinden is. Alsof je honderd jaar in de tijd terug stapt. Geweldig vissersplaatsje met een strandje en ook een hele hoop restaurantjes waar onderweg gestopt kan worden. Je hebt hier ook een splinter nieuw uitzichtpunt, waar je een mooi uitzicht hebt over de kust. Bij de kiosk kan je wat eten en drinken kopen voor onderweg en via een trap kan je het strand betreden. Jullie moeten nog even oversteken een klein pontje (exclusief) om bij Sao Miguel de los Milagres aan te komen. Let vooral even op de letterlijk naar het Engels vertaalde regels van de veerboot; hilarisch! In Sao Miguel de los Milagres overnachting in een cabaňa bij Pousada Xuê. Echt fantastisch hier! De pousada heeft directe toegang tot het strand.

Upgrade! Indien jullie ultra luxe willen overnachten dan is het aan te raden om te overnachten in Casa Acayu. Spectaculaire accommodatie, verscholen in het groen. Het restaurant biedt heerlijk eten.

Dag 2. Sao Miguel de los Milagres

Lekker genieten van het strand! Indien jullie ook iets willen ondernemen, dan is het bezoeken van Associação Peixe-Boi een goede optie. Deze organisatie vangt gewond geraakte zeeolifanten op en verzorgt ze totdat ze weer teruggeplaats kunnen worden. Er is maar één vrijwilliger aanwezig die Engels spreekt, echter zelfs zonder een Engelstalige gids is een bezoek zeker waard. Je wandelt eerst een stuk over loopbruggen over het water langs mangrove bos naar de plek waar de boot aangemeerd ligt. Daarna vlieg je over het water naar het opvanggebied van de zeeolifanten. Heel bijzonder om deze immense dieren om de boot te zien zwemmen. Daarna is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om nog een wandeling te maken naar een fantastisch strandje, waar in de rivier gezwommen kan worden. Een waar paradijs! Overnachting in Pousada Xuê.

N.B. Er zijn maar een bepaald aantal bezoekers per dag toegestaan bij Associação Peixe-Boi; het is daarom aan te raden in de ochtend daar naar toe te gaan om van een plaats verzekerd te zijn. De tour kan niet van te voren geboekt worden, maar we kunnen zeker extra informatie geven over waar je moet zijn en wat de kosten zijn.

Dag 3. Penedo

Via Maceio rijden jullie in ongeveer 4 ½ uur door naar Penedo; hier kunnen jullie de monding van de Sao Francisco rivier bezoeken. Met een lengte van 2.914 kilometer is dit de langste rivier in Brazilië en de vierde grootste van het continent. De rivier is ook wel ‘rivier van nationale eenheid’ genoemd, omdat het voor lange tijd als communicatieweg werd gebruikt tussen de kuststrook en de westerlijke regionen en tussen het noordoosten en het zuiden. De rivier is vernoemd naar de 16de eeuwse Jezuiten leider St. Francis Borgia en is een pracht om te zien. Overnachting in Hotel San Francisco; een zeer eenvoudig hotel in een prachtige omgeving.

Dag 4 & 5. Pousada Literal Norte

Op dag 4 rijden jullie door naar Pousada Literal Norte, gelegen aan de andere kant van de San Francisco rivier in de staat de kleine noordoostelijke staat Sergipe. Dit is een regio waar suiker de grootste productie was en welke een een belangrijke strategische ligging had in de koloniale tijden. Jullie verblijven twee nachten in Pousada Litoral Norte, een simpele accommodatie, maar gelegen in een waanzinnige omgeving. Tropische tuinen en fantastische zandduinen met lagunes zijn in de buurt te vinden.

Dag 6 & 7. Mangue Seco

Voordat jullie bij Salvador aankomen, verblijven jullie nog twee nachtjes bij het bijzondere Mangue Seco; een klein, prachtig authentiek dorpje. Jullie rijden op dag 6 de staat van Bahia binnen. Het dorpje is opgemaakt uit een aantal simpele huisjes langs zandpaadjes, een kleine kerk en plein, een vuurtoren en een paar restaurantjes. Aan het eind van het dorp loop je tegen enorme hagelwitte zandduinen op, waarachter de uitgestrekte zandvlaktes van de kust van Bahia zich verbergen. Twee overnachtingen in het ecohotel Pousada O Forte, 10 minuten lopen naar het strand.

Dag 8. Aankomst in Salvador

Vandaag rijden jullie in ongeveer 2 ½ uur langs de kustweg naar Salvador. Hier leveren jullie de huurauto in en gaan jullie op eigen gelegenheid naar het hotel. Salvador is de bruisende en cultuurrijke hoofdstad van de staat Bahia in Brazilië. Grootse architectuur uit Portugese overheersing, vermengd met sterke Afrikaanse invloeden, domineert het hart van Salvador. De wijk Pelourinho is bijzonder rijk aan historische bouwwerken. De ‘African Beat’ die op de achtergrond vibreert en het milde tropische klimaat, maken het helemaal af! Overnachting in Pousada Boqueirao.

Tip van Josje! Zelf vind ik het een aanrader om naar het kerkje van Nosso Senhor do Bonfim te gaan. Het hangt er vol met plastic armen, benen, etc. in de hoop op genezing.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Fazenda San Francisco is inclusief volpension (excl drankjes), hike ecologische paden, piranha vissen, nachtelijke tour wildlife observeren, paardrijdtour. Exclusief Engelssprekende gids.
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer, m.u.v.:
  – Exclusief transfer van autoverhuurkantoor Salvador naar hotel.
 • Huurauto van Recife naar Salvador voor 8 dagen: Fiat Dobló 1.8 (of gelijkwaardig) inclusief verplichte verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet). Inclusief drop off kosten Recife – Salvador (850 km).
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfer van autoverhuurkantoor naar hotel in Salvador.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief tweede bestuurder, GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

dagen&#;RoadtripRecife–Salvador
bel ons