Carnaval in Brazilië – Rian & Henri van Gool

Locatie: Brazilië

Reisperiode: januari/februari 2018

 

Hoi Olaf, Josje en Sietske,

Wij wilden een keer het carnaval in Rio meemaken en ook nog wat andere dingen in Brazilië doen en zodoende hebben we samen met jullie een reis van drie weken samengesteld. We zijn begonnen bij de watervallen van Iguazu, de mooiste watervallen ter wereld, hier alleen hebben we al honderden foto’s gemaakt! Daarna een paar dagen in Rio waar het carnaval twee weken van tevoren al enigszins losbarstte en het al heel gezellig was. Rio is een prachtige stad, zeker gezien vanaf Corcovado met het Christusbeeld of de Suikerbroodberg. Jammer dat er nog zoveel favela’s zijn, maar daar zijn we niet geweest en verder hebben we ons geen enkel moment onveilig gevoeld in deze stad. Met een jeep zijn we een aantal dagen het binnenland in geweest, naar wat Olaf op de website één van de mooiste plekken van Brazilië noemt, en we moeten hem daarin nu wel gelijk geven. De wegen naar Ibitipoca en Matutu waren barslecht, maar wat is het er schitterend mooi! We kwamen uiteindelijk terecht bij Vila Volta in Paraty, een prachtig gelegen pousada, waar de eigenaren André en Gert ons verwend hebben met heerlijk eten. Een mooie plek om van hieruit naartoe te gaan is Trindade met zijn vijf prachtige stranden. André is met ons meegegaan op een driedaagse wandeltrektocht door de jungle met als uiteindelijke bestemming Saco de Mamangua, het enige fjord van Brazilië. Op onze vrije middag hier zijn we naar de overkant gekanood en hebben de berg daar beklommen zodat je een fenomenaal uitzicht over het fjord hebt. In Paraty zaten we in de prachtige koloniale pousada Da Marquesa, midden in het centrum, wat normaal een prachtige locatie is, maar omdat het carnaval hier losbarstte hebben we ’s nachts geen oog dichtgedaan! Maar wel een supermooi en gezellig stadje. En hierna dan het carnaval in Rio. Je kijkt je ogen uit hier, wat de mensen allemaal aan of niet aan hebben. En dan de parade in de Sambódrome, echt geweldig, wat een spektakel! We hebben het tot ongeveer half 4 volgehouden, toen hadden we 4 van de 6 sambascholen voorbij zien komen.

We hebben enorm genoten van deze prachtige reis, het was slechts ’n héél klein stukje Brazilië maar zo leer je het land en de mensen toch goed kennen.

Alles was prima geregeld door jullie, gidsen keurig op tijd, auto stond klaar, prachtige pousada’s en overnachtingsplekken, met carnaval netjes gehaald en gebracht en schitterende plekken precies tegenover de jury, superbedankt allemaal!!

Relevante informatie bij dit reisverhaal