Ecolodge Reserva Eldorado

Ecolodge Reserva Eldorado is een magische plek gelegen boven op een berg vlak bij Petropolis in de staat Rio de Janeiro, op nog geen twee uur rijden van het vliegveld. Dit prive vakantie-resort is een oase van rust, van massa-toerisme is hier geen sprake, want het heeft maar 4 prachtig gedecoreerde kamers. Dus met meer dan 8 personen aan het uitbundige ontbijt zal je hier niet zitten.

De bloementuinen, het prive zwembad, de met groen bedekte daken, de bergmeren met heerlijke vis… alles is hier even prachtig en idyllisch. Ik durf te zeggen dat dit één van de mooiste plekjes in Brazilie is om twee of drie dagen te verblijven. Voor de paardenliefhebber is het heerlijk, want de ranch ligt in een natuurreservaat. Maar liefst 11 Mangalarga Marchadors (Braziliaans ras) grazen hier vrij rond. Super relaxte paarden om te berijden. Voor honden liefhebbers is het een nog groter genoegen, want hier tref je ook nog eens 10 Braque d’Auverges (Franse jachthond) aan. (Geen hondenvriend, ook geen probleem, dan vertoeven ze elders op het landgoed).

Het water is hier kraakhelder en drinkbaar, ze komen van ondergrondse bronnen.
Reservaat Eldorado heeft een eigen moestuin, dus hier wordt biologisch gegeten. De dames in de keuken weten er wel raad mee.
Alles is mooi en gemakkelijk te bewandelen, zoals naar  watervallen in de buurt of langs de bergmeren.

Een absolute aanrader voor het begin of einde van de Brazilie-reis. (En er wordt ook nog Nederlands gesproken door de Nederlandse host Daniel)

zwembad ecolodge el dorado