16 dagen – Brazilië strand hop reis

Brazilië is zo groot en er is zo veel te zien, dat het soms beter is om iets goed te doen, in plaats van je te moeten haasten om telkens een vliegtuig te moeten halen voor weer een binnenlandse vlucht. Daarom is deze individuele reis alleen naar het zuidoosten. Bewaar de rest voor later! De start is in Sao Paulo. Na de drukte van de stad is het tijd om te ontspannen en op een heerlijk eiland te vertoeven: Ilha Bela. De hagelwitte stranden, blauwe zee en jungle maakt Ilha Bela een tropisch paradijs. Snorkelen en kuieren is hier geweldig! Vanaf Ilha Bela gaat de reis langs de prachtige kust naar het koloniale vissersplaatsje Paraty. De sfeer is heel ontspannen. Dwaal door de schilderachtige straatjes en maak een schoenertocht langs de talloze tropische eilandjes voor de kust. Dan staat Ilha Grande op het programma, een tropisch eiland van weer een héél andere kaliber. De reis vervolgt naar Rio de Janeiro, de bruisende stad van de samba, carnaval en voetbal. Geen enkele stad is zo mooi gelegen tussen groene bergen en witte stranden. Geniet van de vriendelijke bewoners – die gewapend met een strandstoel en op teenslippers, op weg zijn naar het strand – en van het schitterende uitzicht vanaf de voet van het Christusbeeld op de Corcovado. En als toetje staat Buzios op het programma, zeg maar het Saint Tropez van Brazilië om nog een paar dagen te genieten van de heerlijke stranden. 

Dag 1. Amsterdam – Sao Paulo

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Sao Paulo. Na aankomst staat er een transfer voor jullie klaar naar het Regent Prark Hotel, een comfortabel hotel in hartje Jardins het zaken- en winkelgebied. Het hotel ligt op de ‘Rua Oscar Freire’ straat; ofwel de PC Hooftstraat van Sao Paulo.

Dag 2. Sao Paulo – Ilha Bela

Na een vroeg ontbijt worden jullie opgehaald en naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Na de instructies gaat de reis beginnen! Jullie hoeven de stad niet in. De rit gaat naar São Sebastião, een rit van circa 3 uur, waar jullie op het pontje stappen naar Ilha Bela (exclusief). Na aankomst op het eiland sla je rechtsaf. Na circa 20 minuten komen jullie aan bij de overnachtingsplek, een pousada met een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Dag 3 & 4 Ilha Bela trekking

Ilha Bela is één van Brazilië’s grootste eilanden en is voor 85% bedekt met maagdelijk tropisch regenwoud. De westkant van het eiland, dus de kant die tegen het vaste land van Brazilië aankijkt, is bewoond. De rest van het eiland niet. Het middendeel van het eiland is zwaar bebost met ondoordringbaar regenwoud. En hoge bergen bovendien! De oostkant ligt volledig geïsoleerd, daar zijn wat hele kleine vissersgehuchtjes. Deze kleine vissersgemeenschappen zijn slechts per boot of te voet bereikbaar. Er zijn hier geen wegen of straten, geen auto’s en geen TV’s. De zee kan er ruw zijn en op dagen met hoge golven kan er niet worden uitgevaren (met kano’s!). Bij langdurige ruwe zee trekt het dorp de achterliggende tropische jungle in om te jagen. Op dergelijke dagen is het dorpje alleen te voet bereikbaar over een paadje door de jungle.

Op dag 3 van het programma laten jullie de auto en een deel van de bagage bij de pousada achter, op de zuidkant van het eiland. De asfaltweg houdt hier op en gaat over in een voetpad. De tocht door het bos is goed begaanbaar, maar een beetje conditie is wel vereist. Er moeten 2 rivieren worden doorwaad (kniehoogte), er worden watervallen gepasseerd en diverse heuvels op- en afgelopen. Na een tocht van ongeveer 4 uur, aan het eind van het pad, ligt een prachtige baai met zandstrand en een aantal hutjes, de eindbestemming voor de komende 2 nachten.

De pousada is een ware oase in het dorpje, er is slechts beperkt elektriciteit, geen TV en andere luxe. Het eten is er echter voortreffelijk, de kamers zijn ingericht met oog voor detail en de service is er geweldig. Voor iedere reiziger die te voet aankomt, staat er ‘s avonds een voetenbadje klaar met zout en kruiden. Neem wel lange mouwen mee en insectenolie, want in bepaalde tijden van het jaar komen hier veel vervelende, stekende, zandvliegen voor.

Tip van Olaf! Vitamine B doet ook wonderen.

Dag 5. Ilha Bela – Paraty

Na het ontbijt, vertrek vanuit Ilha Bela naar Paraty, een klein koloniaal stadje omgeven door tropisch regenwoud aan de ene zijde en aan de andere zijde de zee. Ten tijde van de Portugese overheersing was Paraty een belangrijke havenstad. De vele goud- en zilvervoorraden die vanuit het binnenland werden aangevoerd, werden vanaf hier naar Lissabon verscheept. De vele kleine eilandjes voor de kust bleken echter een ideale uitvalsbasis voor piraten en na verloop van tijd verschoof de handel naar de veiliger haven van Rio de Janeiro. Paraty is sindsdien in de tijd stil blijven staan en volledig intact gebleven. Prachtige koloniale architectuur, leuke straatjes en pleintjes, gezellige restaurantjes en café’s die doorgaan tot in de late uurtjes. Overnachting in Pousada do Sandi, een hele sfeervolle pousada in het centrum van Paraty.

Dag 6. Paraty

Dagje heerlijk relaxen in de omgeving van Paraty. Er is de mogelijkheid om een boottocht te maken langs de bounty eilandjes in de buurt van Paraty (exclusief). Overnachting in Pousada do Sandi.

Dag 7. Paraty – Ilha Grande

De reis gaat vandaag weer verder. Jullie rijden verder naar Angra dos Reis, een havenplaats gelegen op een uurtje ten oosten van Paraty. Nadat jullie de auto op het parkeerterrein hebben geparkeerd, stappen jullie op de reguliere ferry naar het eiland Ilha Grande (ferry tickets exclusief). Na aankomst opvang aan de kade door lokale dragers en een korte wandeling naar de pousada. Overnachting in Pousada Asalem: een toplocatie!

Dag 8. Ilha Grande

Ilha Grande biedt wederom paradijselijke stranden, mogelijkheden om te duiken en te snorkelen, trekkingen door de jungle of kanoën, surfen en uiteraard te relaxen op één van de mooie stranden. Tot eind 20ste eeuw fungeerde het eiland als strafkolonie en was een bezoek aan het tropische paradijs slechts voorbehouden aan gevangenen en bewakers. Op het eiland zijn er geen wegen en auto’s, de enige manier om je te verplaatsen is over zandpaden of per boot. Het hoofdplaatsje, Abrão, is levendig omdat het door de loop der jaren een populaire strandplek is geworden, maar de rest van het eiland lijkt in de tijd te hebben stilgestaan en is heerlijk rustig en relaxed. Ilha Grande is een ideale bestemming voor trekkingen door de jungle, bijvoorbeeld naar de top van de 982m hoge Pico de Papagaio, vanwaar je spectaculair uitzicht hebt over het eiland, de oceaan en de kust van de deelstaat Rio de Janeiro. Overnachting in de Pousada Asalem.

Dag 9. Ilha Grande – Rio de Janeiro

In de ochtend varane jullie weer terug naar Angra dos Reis met reguliere ferry (exclusief). Vanuit Angra, waar jullie weer in de huurauto stappen, rijden jullie door naar het vliegveld van Rio de Janeiro. Hier leveren jullie de huurauto in en nemen jullie een taxi naar de wijk Santa Teresa (exclusief). Santa Teresa is een sfeervolle artiestenwijk waarbij je van de drukte van deze wereldstad kan ontsnappen.

Dag 10. Rio de Janeiro

Vandaag hebben jullie een halve dag Corcovado tour met het immense Christusbeeld inclusief. De rest van de dag hebben jullie vrij om bijvoorbeeld naar de Suikerbroodberg te gaan, een favela tour te doen of lekker langs de Copacabana te struinen.

Dag 11 t/m 14. Búzios

Na het ontbijt worden jullie op dag 11 opgehaald voor een tranfer naar Búzios, door velen een paradijs op aarde genoemd. Búzios was vroeger een typisch rustig vissersdorpje aan de prachtige kust ten noorden van Rio de Janeiro. Inmiddels is Búzios tot een favoriete strandbestemming uitgegroeid. Búzios heeft veel verschillende stranden, waar men aan de strandbars kan genieten van de zon en de cocktails, voornamelijk de lokale caipirinha. Daarnaast zijn er nog talloze toeristische attracties zoals surfen, duiken, snorkelen. Jullie verblijven in één van de toplocaties van Búzios, in Pousada Vila d’Este.

Dag 15. Buzios – Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag nemen jullie afscheid van Brazilië. Een transfer brengt jullie naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de vlucht terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer.
 • Exclusief transfer van autoverhuurkantoor Salvador naar hotel.
 • Huurauto van Sao Paulo naar Rio de Janeiro voor 8 dagen: Fiat Dobló 1.8 (of gelijkwaardig) inclusief verplichte verzekeringen en airconditioning (minimale leeftijd van chauffeur is 21 jaar, rijbewijs dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn, paspoort en credit card dienen overhandigd te kunnen worden, en dienen op dezelfde naam te staan als het rijbewijs. Let op dat je de pincode van je credit card weet). Inclusief drop off kosten Sao Paulo – Rio de Janeiro.
 • Trekking Ilha Bela met gids.
 • Halve dag Corcovado Tour in privé, inclusief Engelstalige gids (exclusief entreegeld).
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Bootvervoer.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief tweede bestuurder, GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

dagen&#;BahiareismetChapadaDiamantinatrekking
bel ons