18 dagen – exclusieve fly drive – Zuidoost Brazilië

Deze bijzondere en exclusieve fly-drive laat je op relatief korte reisafstanden één van de mooiste delen van Brazilië zien. Grote contrasten, prachtige accommodaties, afwisselend natuurschoon en bijzondere ontmoetingen staan te wachten op deze reis. Jullie reizen van Sao Paulo naar de heuvels van Catucaba. Vervolgens rijden jullie naar beneden, om één van de meest idyllische plekjes langs de Costa Verde te bezoeken, Picinguaba genaamd. Dan vervolgen jullie de reis naar het koloniale Paraty. Hierna verlaten jullie de kust en rijden jullie naar de ingang van Serra da Bocaina, één van de ongerepte nationale parken van Brazilië. Jullie vervolgen de reis naar nog twee prachtige natuurgebieden, die de namen  Ibitiopoca en Matutu hebben. Eindigen doen jullie bij Daniel Nijboer, op een heerlijk plek, boven op een heuvel, met uitzicht over de hele wereld, in Reserva Ecological Eldorado.

Dag 1. Amsterdam – Sao Paulo – Fazenda Catuçaba

Vlucht van Schiphol naar Sao Paulo. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst worden jullie opgewacht en naar het autoverhuurbedrijf gebracht, waar jullie de huurauto gaan ophalen. Het kan zijn dat jullie laat aankomen. Dan is het beter om eerst een nachtje bij de airport te overnachten. Als jullie de huurauto hebben opgehaald, rijden jullie in ca, 1 1/2 uur naar São Luiz do Paraitinga. Dan is het nog een half uur zoeken, voordat jullie aankomen in de prachtige Fazenda Catuçaba.

Dag 2. Fazenda Catucaba

Vandaag staan activiteiten in en rond de Fazenda op het programma. Of gewoon lekker relaxen, want er staat nog een hoop te gebeuren op deze reis.

Overnachting bij Fazenda Catuçaba.

Dag 3. Fazenda Catuçaba – Pousada Picinguaba

Na het ontbijt, op een zelf te bepalen tijdstip rijden jullie in zo’n 2 uurtjes naar Pousada Picinguaba, wat vlakbij de grens met de staat Rio de Janeiro ligt. Picinguaba is weer zo’n topper. Met maar 9 kamers, ook al zijn ze allemaal gevuld, is het toch heerlijk rustig. Prachtig uitzicht, heerlijk ontbijt en de mogelijkheid om hier lekker de omgeving te verkennen is een fijn vooruitzicht. Maak bijvoorbeeld een schooner tocht langs de bounty eilanden en stranden in de buurt. Overnachting in Pousada Picinguaba.

Dag 4. Pousada Picinguaba

Genieten van alles wat er in en rond Pousada Picinguabate beleven is. Overnachting in Pousada Picinguaba.

Dag 5. Pousada Picinguaba – Paraty

Jullie rijden ergens in de middag in een klein uurtje naar het koloniale hart van Brazilië; naar Paraty. Eenmaal aangekomen nemen jullie intrek in de bijzondere Pousada Literaria, wat in het hart van het oude centrum ligt. Hier is de luxe weer van een hele andere orde. Tijd om Paraty te verkennen.

Dag 6 & 7 Paraty

In Paraty en omgeving is heel veel te doen, vandaar dat we hier 3 dagen hebben uitgetrokken om alles zo goed mogelijk te verkennen. Ten tijde van de Portugese overheersing was Paraty een belangrijke havenstad. De vele goud en zilver voorraden die vanuit het binnenland werden aangevoerd, werden vanaf hier naar Lissabon verscheept. Paraty is ooit één van de grootste havens van de wereld geweest vanwege de export van goud. De piraterij maakte het echter niet meer veilig en aantrekkelijk voor de vervoerders. De straten hebben nog steeds een klassieke vormgeving en veel gebouwen en huizen dateren uit de 18e en 19e eeuw. Het is én een geliefd vakantieoord voor de inwoners van São Paulo én een cultuurmonument onder bescherming van de UNESCO.  Deze dagen kunnen jullie watervallen bezoeken, een boottocht maken langs de bounty eilandjes, naar Saco de Mamangua gaan, één van de fjorden die Brazilië rijk is, of een bezoek brengen aan één van de velen Cachaca farms.

Dag 8. Paraty – Sao Jose do Bareiro

Na het ontbijt rijden jullie in ca. 4 uurtjes over prachtige landweggetjes naar Sao Jose do Bareiro. In het pittoreske plaatje moeten jullie nog wel een stukje naar boven rijden richting de ingang van her park, Serra da Bocaine. Hier strijken jullie neer in Pousada Encanto da Bocaina. Hier is tevens het bekende restaurant Pirilampo gevestigd, dus jullie zijn hier in goede handen. Het uitzicht is weer prachtig.

Dag 9 & 10. Sao Jose do Bareiro – Vale dos Veados

Op dag 9 laten jullie de auto even staan. Jullie worden in de ochtend opgehaald en met een 4×4 het Serra da Bocaina nationale park binnen gereden, waar jullie naar het prachtige Vale dos Veados gaan. Hier is geen elektriciteit, dus neem een zaklantaarn mee. De rust is ongelofelijk en de omgeving is prachtig. Twee overnachtingen bij Vale dos Veados.

Dag 11 & 12. Sao Jose do Bareiro – Matutu

Na het ontbijt worden jullie op dag 11 met de 4×4 weer teruggebracht naar Pousada Encanto da Bocaina. Wellicht zouden jullie hier kunnen lunchen, alvorens jullie weer in de vertrouwde huurauto stappen, nu op weg richting Serra de Papagaio, naar weer een prachtige locatie met dito accommodatie. Jullie verblijven in Matutu twee nachten in Pousada Pedra Fina, waar de vriendelijk eigenaar Victor op jullie staat te wachten. Watervallen en vergezichten in het Serra de Papagaio park staan deze twee dagen op jullie te wachten.

Dag 13 & 14. Matutu – Ibitipoca

Jullie zetten op dag 13 de self drive voort naar Ibitipoca. Om precies te zijn naar Fazenda do Engenho Ibitipoca. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat dit weer een plaatje van een bestemming is. Alles is hier biologische en de fazenda wordt door het personeel geëigend, wat het heel bijzonder maakt.

Dag 15 & 16. Ibitipoca – Ecolodge Reserva Eldorado

Op dag 15 wacht wederom een korte rit naar de voorlaatste bestemming. Jullie rijden naar Ecolodge Reserva Eldorado, waar de Nederlandse eigenaar en documentairemaker, Daniel Nijboer jullie zal opwachten, al dan niet met z’n 10 Braque d’Auverges (Franse jachthond). En natuurlijk is dit, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn, een prachtige locatie met dito uitzicht. Lekker in de sauna bijkomen, of nippen aan een lekker glas rode wijn.

Dag 17 & 18. Ecolodge Reserva Eldorado – Rio de Janeiro

Laatste etappe van deze reis. Na de lunch rijden jullie op dag 17 naar het vliegveld van Santos Dumont om de huurauto in te leveren. Vervolgens nemen jullie zelf een taxi naar Hotel Santa Teresa, één van de toplocaties van de schilderswijk met gelijke naam. Dit is een rit van ca. 10 minuten. Zonder de Corcovado gezien te hebben is een bezoek aan Rio de Janeiro niet compleet. Jullie worden dan op dag 18 na het ontbijt ook opgehaald om het Christusbeeld te gaan bekijken. Er is natuurlijk nog veel meer te beleven in een stad als Rio de Janeiro, dus in overleg kunnen we het stadsbezoek wat uitbreiden. Overnachtingen in Hotel Santa Teresa.

Dag 19. Rio de Janeiro – Amsterdam

In de late namiddag/begin van de avond wacht een transfer naar het vliegveld van Rio de Janeiro voor de terugvlucht met KLM naar Schiphol.

Dag 20. Amsterdam

In de loop van de middag, aankomst in Nederland.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Alle overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Fazenda Catucaba op basis van half pension
  – Verblijf Pousada Picinguaba op basis van half pension
  – Verblijf Ibitipoca is op basis van volpension.
  – Verblijf in Matutu op basis van half pension.
  – Verblijf Ecolodge Reserva Eldorado op basis van half pension
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Huurauto, inclusief W.A. verzekering.
 • Halve dag Corcovado tour in Rio de Janeiro.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Internationaal rijbewijs voor Land Cruiser (verplicht).
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons