Pousada Picinguaba

Op ongeveer een half uur van Paraty ligt midden in het hart van het Nationale Park Serra Do Mar ligt het dorpje Picinguaba. In dit gehucht bevindt zich een pousada van gelijke naam met een prachtig uitzicht over de baai omringd door ’Mata Atlantica’. Picinguaba is een plekje waar de tijd heeft stil gestaan. Het is verboden om er te bouwen, dus het lijkt alsof je zo de jaren 60 binnenkomt.

Hoewel de pousada modern is ingericht, ontbreekt alle moderne luxe in de kamers: geen Tv, geen telefoon, geen internet. Wel een eigen badkamer, een balkon en uiteraard een hangmat. Kunstwerken van Braziliaanse kunstenaars en een paar orchideeën brengen de sfeer in de kamers.

Buiten uw kamer treft u de ultieme schoonheid: een prachtige tuin met zwembad en met uniek uitzicht op de oceaan en de omringende natuur. U kunt uitstekend eten in het restaurant en de (Zuid-Amerikaanse) wijnen of een carpinha smaken hier heerlijk. Wilt u meer weten over omgeving, dan verschaft de aanwezige bibliotheek u de nodige informatie.

In deze pousada is er veel Braziliaanse kunst en ambacht te bewonderen. De pousada geeft Braziliaanse kunstenaars de kans, hun kunst en talenten op deze manier onder de aandacht te brengen. De aanwezigheid van deze kunststukken brengen extra sfeer aan deze prachtige pousada.

Picinguaba is één van de mooiste pousada’s op een van de mooiste plekjes in Brazilië.

pousada picinguaba