Cartagena

Vernoemd naar het Spaanse Cartagena, werd in 1533 in het noordwesten van Colombia een gelijknamige stad gesticht. In de 16e en 17e eeuw ontwikkelde Cartagena zich als belangrijke haven voor de verbinding tussen Spanje en Colombia. De welbekende Zilvervloot deed hier goede zaken voor Spanje, totdat het schip door Piet Heijn werd overgenomen. In de stad zijn er nog veel kenmerken die u herinnert aan de koloniale tijd. In de Oude Stad treft men koloniale gebouwen als het Paleis van Inquisitie, een mooie kathedraal, de Conventie van Santa Clara en veel meer.

Buiten de stadmuren van Cartagena, kunt u ook nog het standbeeld van India Catalina bewonderen. Dit was een lokale Indiaanse held, dat u een idee geeft van de geschiedenis, ver voor de koloniale overheersing.

Vandaag de dag is Cartagena een moderne havenplaats, dat gelegen is op een schiereiland. De stad telt inmiddels 1 miljoen inwoners en vormt het economische hart van deze streek. De stad wordt nu veel bezocht door cruise-liefhebbers die Cartagena vaak passeren, doordat deze plaats veelal op de route ligt bij hun reis door het Panamakanaal.

Nabij Cartagena vindt u het beschermde nationale park Islas de Rosario.

cartagena