14 dagen – Self drive van Bariloche naar Salta

Argentinië is een geweldig land om lekker zelf met de auto te ontdekken. In Bariloche stappen jullie in de auto en rijden jullie via een fantastische route naar Salta in het noorden. Onderweg overnachten jullie in leuke accommodaties te midden van de pure natuur. Jullie komen op plekken waar maar weinig internationale toeristen komen. En jullie ontdekken een heel scala aan spectaculaire landschappen, van prachtig merengebied, naar machtige vulkanen, kristalheldere rivieren, Andes gebergte, uitgestrekte bossen, Inca ruïnes en wonderschone wijnvelden.

Dag 1 & 2. Bariloche – Valle Encantado – Villa Traful

Op dag 1 halen jullie na aankomst in Bariloche de huurauto op bij de luchthaven en gaan jullie op weg naar het noorden! Jullie rijden via Ruta 237 naar de Limay rivier, waar jullie van de Rio Negro provincie naar de Neuquén provincie kruisen. Na ongeveer 65 kilometer komen jullie aan bij de ‘Valle Encantado’ (de betoverde vallei). Haar vreemde vulkanische rotsen zijn ontstaan bij de formatie van het Andes gebergte. Abstracte vormen creëren een fascinerend landschap tussen de Patagonische steppe en het Andes bos. In de vallei is het mogelijk om condors te spotten in hun natuurlijke omgeving. Via de brug steken jullie het Alicura meer over, waarna jullie in westelijke richting langs de Traful rivier naar het dorpje Villa Traful rijden. Hier overnachten jullie in een leuke cabin aan de rand van het Traful meer. De volgende dag hebben jullie vrij om volop te genieten van deze heerlijke omgeving van meer & bossen!
Rijafstand: ca. 165 km, 35 km onverharde weg; 3 uur

N.B.: Het is mogelijk om eerste een bezoek aan Bariloche zelf in te plannen. De huurauto kan ook opgehaald worden bij het autoverhuurkantoor in het centrum van de stad.

Dag 3. Villa Traful – San Martin de los Andes – Villa Pehuenia

Jullie vervolgen vandaag jullie weg langs de Cordoba pas (1.300 meter). Vanaf de weg heb je goed zicht op de hoogste top van de regio, de Lanin vulkaan (3.776 meter). Bij San Martin de los Andes passeren jullie de ingang van Lanin Nationaal Park. Jullie rijden verder over de pittoreske weg van het Pehuenia circuit, welke de vallei van de Aluminé rivier, en de Pulmari, Norquinco en Moquehue meren bevat. De Pehuenia zone is de regio van de ‘Pehuenes’ ofwel de heilige Araucarias (Apeboom/Slangeden) bomen, welke de vulkanische gronden hier bedekken. De zaden van de boom is het hoofd voedsel geweest voor de inheemse Mapuche voor honderden jaren. Jullie verblijven in Villa Pehuenia (1.200 meter), op de grens met Chili, onder toeziend oog van de Batea Mahuida vulkaan.
Rijafstand: ca. 298 km, 40 km onverharde weg; 5 uur

N.B.: Indien jullie met de huurauto Chili in willen rijden, dan moeten we van te voren een permit hiervoor aanvragen.

Dag 4. Villa Pehuenia

Een vrije dag om de fantastische omgeving te verkennen, je bevindt je hier te midden van het Andes gebergte bij het Aluminé meer, vlakbij uitgestrekte bossen en vlakbij een fijn zandstrandje. Je kan de Batea Mahuida vulkaan bezoeken die over een lagune beschikt in de krater (1.900 meter) en een kust opgemaakt uit vulkanisch zand. Gedeeltelijk met de auto en dan het laatste stuk te voet. Tijdens het afdalen kom je door een bos vol met Araucarias en Nothofagus (schijnbeuk) bomen. Vanaf de top van deze vulkaan heb je een waanzinnig uitzicht over de andere bekende vulkanen: Llaima, Villarrica en Lanin. De vulkaan en haar omgeving behoort tot de inheemse gemeenschap ‘Puel’ genaamd. Overnachting weer in Villa Pehuenia met uitzicht over het meer.

Dag 5. Villa Pehuenia – Pino Hachado – Caviahue

Jullie rijden verder naar het noorden over weg 23 naar de internationale pas ‘Pino Hachado’. Julie gaan richting het kleine dorpje Loncopue, gelegen vlakbij de vulkanische formatie ‘Riscos Bayos’ en de spectaculaire ‘Cajon del Haucupen’, waar geïsoleerde stenen huisjes en stallen te zien zijn, gebruikt bij de Mapuches om hun vee te broeden gedurende de zomermaanden. Naar het westen veranderd het landschap naar een hoog berg landschap. Aankomst in Caviahue, gelegen in het hart van het Andesgebergte, aan de voet van de Copahue vulkaan en haar geothermische bronnen. Verblijf hier in een fijn Andes hotel.
Rijafstand: ca. 198 km, 48 km onverharde weg; 3 uur

Dag 6. Caviahue – Malargüe

Op de rit van vandaag, kruisen jullie de Patagonische steppe en het zuiden van de Mendoza provincie. Jullie rijden langs de Agrio rivier tot aan Huecu, waar jullie de 60 meter hoge waterval van Agrio kunnen bezoeken. De weg gaat dan door het ruige vulkanische landschap naar het noorden. Bij het dorpje Chos Malal slaan jullie af op Ruta 40 naar Buta Ranquil, waar jullie de top van de Tromen vulkaan (4.114 meter) kunnen bewonderen. Na het kruisen van de Barrancas rivier, laten jullie Patagonië achter en rijden jullie de Cuyo regio binnen. De weg kronkelt langs de Rio Grande rivier, waar je zwarte lava ballen kan observeren. Condors rusten hier aan de rivierbanken. Bij aankomst in Malargüe verblijven jullie in een lokaal hotel.
Rijafstand: ca. 470 km, 80 km onverhard; 6 uur

Dag 7. Malargüe – Valle de Uco – Chacras de Coria

Vandaag rijden jullie verder naar de Valle de Uco vallei, de jongste wijnregio van de Mendoza provincie. De wijngaarden worden hier bewerkt op één van de hoogste hoogtes ter wereld (900 – 1.200 meter) en de irrigatie komt hier van het pure bergwater uit de Andes. Het ideale microklimaat geven perfecte omstandigheden voor het rijpen van de druiven. Jullie rijden een uurtje verder naar het noorden naar de kleine dorpje van Chacras de Coria, een oasis omgeven door wijngaarden en Andes gebergte. Jullie verblijven hier bij een leuke posada dat ook over een zwembad beschikt.
Rijafstand: ca. 450 km; 5 uur

Dag 8 & 9. Chacras de Coria

Vrije dagen om lekker van de posada en haar mooie omgeving te genieten. Heerlijk ontspannen bij het zwembad, of een wijntourtje maken bij de omliggende wijngaarden van de Lujan de Cuyo regio. Er zijn thermale baden in de buurt die jullie kunnen bezoeken en voor de actievelingen kan er geparapent, gekajakt, geraft en paard worden gereden. Er kunnen ook mooie hikes worden gemaakt in het hoge berggebied met bezoek aan de Atuel canyon en het wonderschone dorpje van Villavicencio. Het aardige personeel van de posada helpt jullie hier graag mee verder (geen activiteiten inclusief). De posada beschikt over een fijne klei oven, waar je kan BBQ-en.

Dag 10. Chacras de Coria – Villa Unión

De reis zet zich weer voort naar het noorden! Jullie komen langs Mendoza stad, welke jullie eventueel kunnen bezoeken. De stad beschikt over vele irrigatie kanalen om de stad groen te houden en op de schaduwrijke plaza’s kan je op het gemak het dagelijkse leven van de stad in je opnemen. Jullie komen langs San Juan en rijden zo de La Rioja provincie in. Hier overnachten jullie in het piepkleine plaatsje Villa Unión; de uitval plek om het nabijgelegen Talampaya Nationaal Park en de Valle de la Luna te bezoeken.
Rijafstand: ca. 485 km; 6 uur

Dag 11. Talampaya & Valle de la Luna

Vandaag kunnen jullie op het gemak beide parken bezoeken. Het Talampaya Nationaal Park is gevormd door erosie door het woestijnklimaat met grote temperatuurverschillen dat hier heerst. Er zijn fossielen van dinosauriërs te vinden die hier miljoenen jaren geleden geleefd hebben en je loopt door de Talampaya kloof tussen immens rode wanden. Een fascinerend gevoel. Er leven in dit gebied guanaco’s, Maras, vossen en condors. Het tegenoverliggende provinciaal park Valle de La Luna (Ischigualasto) beschikt daarentegen over een compleet ander landschap. Je komt hier vreemde klei formaties tegen en zandkleurige rotsen die gevormd zijn door winderosie. Met de verschillende lagen in mineralen en sedimenten, stap je hier zo de geschiedenis van onze aarde binnen. Overnachting in Villa Unión.

Dag 12. Villa Unión – Belén

De self drive brengt jullie vandaag naar de provincie Catamarca. Onderweg hebben jullie zicht op de Generaal Manuel Belgrano en de El Mela bergen. Catamarca heeft vele verschillende dammen; het landschap is er waterrijk met vele riviertjes en berggebied. In Belén sta je aan de entree van de Valles Clachaquíes, die de provincie van La Rioja met de provincie van Salta en Tucumán verbindt. Er is hier een rijke archeologische historie te vinden van vele inheemse gemeenschappen, zoals de Hualfin, Aguada, Ciénaga en Condorhuasi. Vlak voor binnenkomst in Belén komen jullie langs de Shincal ruïnes; de meest zuidelijke Inca ruïne ter wereld. Jullie overnachten in een leuke posada dat ook beschikt over een zwembad.
Rijafstand: ca. 325 km; 4 uur

Tip! Heb je meer tijd, dan kan je hier de reis verlengen om de bijzondere hoogvlakte van de Puna te bezoeken!

Dag 13. Belén – Cafayate

Jullie rijden vandaag weer noordwaarts naar Cafayate, gelegen in de Salta provincie. Jullie kunnen onderweg een klein uitstapje maken naar het vriendelijke dorpje van Amaicha del Valle, waar je nog, als één van de weinige plekken in Argentinië, in contact kan staan met de inheemse bevolking. Op Ruta 40 komen jullie langs de Quilmes ruïnes; de grootste precolumbiaanse gemeenschap van het land. Vanaf de top van de heuvel heb je een mooi uitzicht over de overgebleven structuren. De weg wordt steeds kronkeliger en stoffiger door de bergen, totdat je uitkomt bij de uitgestrekte wijnvelden van de Torrontes wijnen van Cafayate. De wijnindustrie heeft hier een stuk kleinere opzet als in Mendoza, na aankomst kan je lekker een fietsje huren en bij de wijngaarden op bezoek gaan! Overnachting in een lokaal hotel in Cafayate.
Rijafstand: ca. 315 km; 5 uur

Dag 14. Cafayate – Salta

Via een pittoreske route rijden jullie vandaag het laatste stuk van de self drive naar Salta. Het is ongeveer 3 uur rijden over Ruta 68, waarbij jullie door de spectaculaire Quebrada de las Conchas vallei rijden. Regen en wind hebben hier de gekleurde rotsen gevormd in mooie formaties. De mooiste worden op de weg aangegeven, zodat je kan stoppen voor een foto, zoals bij El Anfiteatro, Garganta del Diablo, Los Castillos en El Sapo. Prachtig mooi landschap dat iedere 100 meter weer anders is. Aangekomen in Salta leveren jullie de huurauto aan het einde van de dag weer in bij het autoverhuurkantoor in het centrum van de stad en gaan jullie op eigen gelegenheid naar het hotel, gelegen in het mooie koloniale centrum van de stad.
Rijafstand: ca. 200 km; 3 uur

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – Verblijf in de cabin bij Villa Traful is exclusief ontbijt (keuken aanwezig).
 • Huurauto Categorie C Chevrolet Classic (of gelijkwaardig) voor 14 dagen, inclusief vrij aantal kilometers per dag, standaard CDW (Collision Damage Waiver) verzekering, belastingen en 24/7 wegassistentie. Er is een standaard (niet afkoopbaar) eigen risico in geval van diefstal of als de auto over de kop slaat. Inclusief drop off kosten Bariloche – Salta (2.400 km).

 

Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten
 • Transfers van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten,
  brandstof en parkeerkosten.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons