25 dagen – Avontuur & Mystiek in Colombia

Deze reis brengt jullie naar het bijzondere Colombia. In onze ogen het meest miskende land van Zuid-Amerika. In ieder geval komt het beeld dat de meeste mensen hebben van dit land niet overeen met de werkelijkheid. De reis begint in Bogotá, waar jullie een city tour zullen hebben. Daarna door naar een fascinerend stukje Colombia: Caño Cristales, een prachtig natuurlijk gekleurde rivier. Via het bergdorpje Murillo reizen jullie door naar het fijne koffiegebied van Colombia. Jullie maken een mooie hike door de Samaria vallei met haar immense palmbomen en rijden paard op het terrein van Villa Amparo. Jullie bezoeken de dynamische stad Medellín en vliegen dan naar het noorden van het land. Hier maken jullie een vierdaagse trekking naar Ciudad Perdida, gelegen in de dichte jungle. Een onvergetelijke ervaring! Dan lekker ontspannen aan de Caribische kust bij Palomino. De reis wordt afgesloten in het koloniale Cartagena, volgens velen de mooiste stad van Zuid-Amerika!

N.B.: Caňo Cristales is op haar best met haar kleurende rivier van juni tot eind november. Buiten het seizoen kunnen we de dagen hier uit het programma halen, of vervangen met een andere bestemming.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Bogotá

Op dag 1 hebben jullie de vlucht van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia, gelegen op 2.600 meter hoogte. Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie een stadstour met gids door de stad. Jullie wandelen langs de belangrijkste monumenten in het oude centrum, waarbij de gids tekst en uitleg geeft. Jullie bezoeken ook het Goudmuseum en het Botero museum en gaan jullie de berg Monserrate op, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben over de stad. Twee overnachtingen in de koloniale wijk Candelaria in Casa Platypus.

Dag 3 & 4. Caño Cristales in groep

Vroeg op op dag 3! Jullie vliegen met een vroege chartervlucht naar La Macarena. Er mag maar 10 kilo bagage per persoon mee, de rest kunnen jullie achterlaten bij de receptie van het hotel in Bogotá. Bij aankomst begint jullie programma (in groepsvorm) naar Caño Cristales. Het programma wordt afgestemd op de weersomstandigheden, etc, dus het kan zijn dat het ter plaatse net iets anders gaat als in het programma staat weergegeven. Jullie maken een bezoek aan de Caňo Cristales rivier, bekend in Colombia als de mooiste rivier van het land, aangezien de rivier door algengroei tot wel vijf verschillende kleuren kan zijn! Er zijn ook watervallen en natuurlijke poelen om in te zwemmen. Om bij de rivier te komen varen jullie per boot over de Guayabero rivier. Onderweg komen jullie vele fauna van deze regio tegen, zoals apen, veel vogelsoorten en met een beetje geluk ook kaaimannen. Tijdens jullie programma bezoeken jullie verschillende delen van de Caňo Cristales rivier en maken jullie ecologische hikes in de omgeving. De gids zal jullie informatie geven over de milieu regulaties die hier gelden en waar de beste plekken zijn om uit te rusten of te zwemmen.

Dag 5. Bogotá

Afhankelijk van hoe laat jullie terugvliegen naar Bogotá vandaag doen jullie ’s ochtends nog een activiteit in de omgeving van het dorp La Macarena. Bij aankomst op de luchthaven in Bogotá worden jullie ontvangen en per transfer naar het hotel gebracht. Jullie verblijven in hetzelfde hotel als waar jullie eerder ook overnacht hebben: Casa Platypus.

Dag 6. Murillo

De reis zet zich voort naar het bergdorp Murillo gebracht, dat op 3.000 meter hoogte ligt. Het is een prachtige rit van 5/6 uur door de bergen. Het zal niet verbazen dat het hier aanzienlijk frisser is. Hier overnachten jullie in de plaatselijke herberg, erg basic met gedeelde badkamer, maar de omgeving is fantastisch!

Dag 7. Murillo – Salamina

Na het ontbijt worden jullie naar Salamina gebracht. Onderweg kunnen jullie ervoor kiezen om een stop te maken bij het Termales del Ruiz hotel om daar even heerlijk te ontspannen in hun warmwaterbaden (optioneel). Na ongeveer 5/6 uur komen jullie aan in Salamina. Hoge bergpassen worden afgewisseld met subtropische gebieden om uiteindelijk aan te komen in een typisch authentiek Colombiaans bergdorp: Salamina. Dit dorp ligt in dezelfde regio als Salento, echter t.o.v. Salento is Salamina nog een echt puur dorpje met prachtige oude architectuur. Salamina is totaal niet toeristisch; de bewoners van het dorp verdienen hun brood met agrarische producten. Overnachting in La Casa Lola de Garcia.

Dag 8. Salamina

Vandaag hebben jullie een excursie door Valle de Samaria. Eerst gaan jullie met willy’s naar de vallei waar jullie een wandeling maken van ongeveer 2 uur. De vallei staat bekend om de Palma de Cera; de langste palmboom ter wereld die een hoogte kan bereiken van meer dan 70 meter. Jullie bezoeken ook San Felix, een typisch bergdorpje met allemaal houten huizen. Terugkeer per willy’s naar Salamina. Jullie vullen hiermee de gehele dag. Lunch is vandaag inclusief. Overnachting in La Casa de Lola Garcia.

Dag 9. La Merced

Jullie worden opgehaald in het hotel in Salamina en in een uurtje naar La Merced gebracht. Hier komen jullie aan bij een prachtige finca met dito uitzicht over de Cauca vallei. Bij de entree van de finca staan de paarden voor jullie klaar voor een rit van ca. 20 minuten naar de finca zelf. Hier staat de lunch voor jullie klaar (inclusief). Na de lunch lekker uitbuiken en genieten van het fantastische uitzicht. Jullie overnachten op de finca en de avondmaaltijd is ook inclusief.

Tip! Er kunnen hier ook langere paardrijdtochten gemaakt worden. Parapenten is ook een optie met daadwerkelijk fantastische vergezichten over de vallei!

Dag 10 t/m 12. Medellín

Op dag 10 worden jullie in ongeveer 5 uur per transfer naar Medellín gebracht. Bij Medellín zullen veel mensen nog denken aan het beruchte drugskartel van Pablo Escobar, maar in werkelijkheid is het een moderne, frisse en vooruitstrevende stad. Het heeft een zeer prettig klimaat en wordt daarom ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd.

Op dag 11 hebben jullie een stadstour te voet & per kabelbaan inclusief met een lokale gids. De rest van jullie verblijf hebben jullie ter vrije besteding. Drie overnachtingen in La Campana Boutique.

Dag 13. Santa Marta

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Medellín gebracht voor de vlucht naar Santa Marta, gelegen aan de Caribische kust. Jullie hebben één overnachting in deze oudste stad van Colombia, alvorens morgen met het Ciudad Perdida avontuur te beginnen! Overnachting in het gezellige Casa Verde.

Dag 14 t/m 16. Ciudad Perdida Trekking in groep

Dag 1:
In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel en in ongeveer 3 uur over een slechte weg naar Machete Pelao, ‘Mamey’, gebracht. Hier begint de trekking, vandaag ongeveer 4 uur lopen naar de overnachtingsplek. Er is hier mogelijkheid tot zwemmen in de kleine beek. Overnachting in hangmatten.

Dag 2:
Vandaag hiken jullie ongeveer 8 uur langs verschillende Kogi Indianen gemeenschappen naar de Buritaca rivier. Aan de rand van deze rivier overnachten jullie in hangmatten.

Dag 3:
Opnieuw een lange en zware wandel dag; vandaag de 1.200 trappen oplopen naar de entree van Ciudad Perdida (de Verloren Stad). Een onvergetelijk moment als je na circa 3 uur boven staat! Na een bezoek hier, gaat de hike verder naar de volgende overnachtingsplek (circa 4 uur wandelen). Er mag niet binnen Ciudad Perdida zelf overnacht worden. Overnachting in hangmatten.

Dag 17. Ciudad Perdida Trekking – Palomino

Vandaag hebben jullie een hike van ongeveer 6 uur terug naar Mamey, waar het transport klaar staat om jullie naar de accommodatie in Palomino te brengen. Jullie verblijven hier in Playa la Roca eco hotel; de perfecte plek om lekker bij te komen van de zware wandeldagen.

Dag 18 t/m 20. Palomino

Heerlijk genieten van de mooie omgeving van het Playa la Roca Ecohotel. Lekker zwemmen in het zwembad (vanwege de stroming in dit gebied kan het voorkomen dat er niet in de zee gezwommen kan worden), op het strand liggen, of met een drankje in je hand een boek lezen. De natuurlijke omgeving is geweldig, indien jullie nog op onderzoek willen gaan, dan kan dat ook nog! Het Sierra Nevada gebergte, Guajiras woestijn en Flamingos natuurpark liggen allemaal in de buurt (geen excursies inclusief).

Dag 21 t/m 23. Cartagena

Op dag 21 worden jullie in ongeveer 6 uur naar Cartagena gebracht. Deze stad wordt door velen beschouwd als de allermooiste stad van Latijns-Amerika. Jullie hebben het verblijf hier ter vrije besteding. Naast het bezoeken van de koloniale oude stad, kunnen jullie ook een bootje huren en de paradijselijke stranden in de omgeving bezoeken. Verblijf in de wijk Getsemani op 5 a 10 minuten lopen van het oude centrum in Casa Villa Colonial.

Dag 24. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 25. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf tijdens Ciudad Perdida trekking in hangmatten, inclusief 3 maaltijden (excl drankjes).
  – Verblijf Villa Amparo is inclusief volpension (excl drankjes).
 • 3 dagen Caño Cristales programma is inclusief:
  – Charter vluchten Bogotá – La Macarena – Bogotá – baggage limiet 10 kg per persoon
  – Transport over land & rivier in La Macarena.
  – 3 maaltijden per nacht.
  – Accommodaties in simpele hotels.
  – Lokale Spaans sprekende gidsen (Engelstalig mogelijk op aanvraag tegen extra betaling).
  – Exclusief toeristenbelasting, airport tax & entreegeld Nationaal Park (circa € 40 per persoon), drankjes, tips.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Volgende genoemde activiteiten:
  – City tour Bogotá inclusief bezoek aan het Goudmuseum, Botero museum & Monserrate.
  – Hele dag bezoek San Felix in jeep & hike Valle de Samaria, inclusief lunch.
  – Paardrijdtocht van entree van de finca naar de finca zelf in la Merced (circa 20 minuten).
  – City tour Medellín te voet & per metro/kabelbaan.
  – Vierdaagse Ciudad Perdida trekking van Santa Marta naar Tayrona NP. Verblijf in hangmatten.

N.B.: Caňo Cristales is een ecobestemming, hierdoor is het belangrijk dat de plaatselijk gids gevolgd wordt. De waterplanten zijn erg gevoelig; de rivier mag alleen overgestoken of in gezwommen worden, op de plekken waar de gids dat aangeeft. Er mag in dit gebied geen zonnebrandcrème of anti-insectenspray(/crème) gebruikt worden. Neem dus kleding mee voor bescherming tegen de zon en muggen (lange mouwen en broeken). De maaltijden die tijdens het programma geserveerd worden zijn redelijk simpel. Gele Koorts vaccinatie is hier verplicht en dient aangetoond te worden (neem dus je vaccinatieboekje mee op reis). Er is maar voor een gedeelte van de dag elektriciteit beschikbaar.

N.B.: De Ciudad Perdida trekking is een zware trekking door de jungle. Route van de trekking kan ter plaatse wijzigen. Deelnemers dienen een goede conditie te hebben hiervoor. Het is verplicht over een Gele Koorts vaccinatie te beschikken.
Dit dient ter plaatse ook aangetoond te moeten worden, dus neem je vaccinatieboekje mee. Onderweg is het mogelijk water te kopen, dus neem wat geld mee op zak. Ook voor eventuele fooi voor de gids en dragers van de bagage. Neem ook een persoonlijke EHBO kit mee en medicatie tegen diarree en uitdroging.

Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht Medellín – Santa Marta.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Toeristenbelasting, airport tax & entreegeld Nationaal Park bij Caňo Cristales, circa € 40,- per persoon.
 • Overige entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons