Hacienda Termales la Quinta

Bijzondere finca op ca. 2  uur rijden van Manizales. La Quinta is prachtige gelegen op een hoogte van zo’n 2.600m.  Je waant je hier zo in een scene van Jurassic park. De finca ligt op flanken van de Vulkanen Santa Isabel en de Ruiz.

De aankomst is al een avontuur, het laatste stuk moet te paard worden afgelegd. Dit is niet meer dan ca. 20 minutnen, stapvoets. Je kunt dit deel natuurlijk ook te voet afleggen, dan duurt het wat langer.

De Hacienda heeft 8 kamers en dito badkamers, maar die zijn niet helemaal evenredig verdeeld, dus er zijn twee kamers met een gemeenschappelijk badkamer. Er is geen verwarming, dus het kan er ‘s nachts koud worden. Warm water is geen probleem, dat is er altijd. Er is geen internet en ook geen bereik met de mobiele telefoon. Voor een paar dagen is dat heerlijk kan ik uit ervaring zeggen. Ook kan de electriciteit hier wel eens uitvallen, dus neem een zaklantaarn mee.

Het zwembad wordt gevuld met het warme vulkanische water dat van de hellingen  stroomt.

Heerlijk plek voor wandelaars, maar ook de paarden kunnen hier bestegen worden voor prachtige excursies in de omgeving of zelfs wat verder weg op de flanken van de vulkanan Ruiz en Santa Isabel.

Een absolute aanrader!