Fernando de Noronha

Deze geïsoleerde groep tropische vulkanische eilandjes ligt in de Zuid-Atlantische oceaan, op zo’n 4 graden onder de evenaar en ongeveer 350 km uit de Braziliaanse noordoostkust. De eilandjes zijn eigenlijk de toppen van een reeks onderzeese bergen die vanuit een diepte van 4000 meter omhoog rijzen. De natuurlijke schoonheid van dit archipel is zo ongelooflijk mooi dat er met een gemiddelde jaartemperatuur van 29°C eigenlijk maar één woord voor is: paradijs.

De wateren rond Fernando de Noronha worden gevoed door de warme zuid-equatoriale stroom, waarvan het heldere water een zichtbaarheid van gemiddeld 30 à 40 meter meebrengt. Ook de watertemperatuur is een aangename 28°C. Dankzij de geografische ligging, ver weg van het vasteland, treft u een zeer divers onderwaterleven met schildpadden, tonijn, haaien, grote barracuda’s, maar ook verschillende soorten schelpdieren, zeevruchten en koraal.

De meest bijzondere bezienswaardigheid zijn misschien wel de Spinner Dolphins waarvan in dit gebied één van de grootste groepen ter wereld leeft! Die groep van honderden dolfijnen dankt zijn naam aan de acrobatische sprongen die ze boven het wateroppervlak maken en zijn het hele jaar door te zien.

fernando de noronha