Pousada Uakari (of Uacari)

In de Amazone, aan de oevers van de Rio Solimoes ligt het Mamirauá Sustainable Development Reserve. Dit beschermde gebied is een van de grootste stukken \’wedlands\’ van de Amazone. Dit gebied is nog goed beschermd en hier zijn de zeldzame uakari apen en diverse andere aapsoorten nog te vinden. Ook zijn er in dit reservaat voor Amazone begrippen nog zeer veel vogels te spotten, waaronder vele soorten papegaaien. In de wateren rondom het woud treft u de roze rivierdolfijnen, zeekoeien, ontelbaar veel Pirarucu\’s (grootste Amazone vis) en ook zeer veel kaaimannen aan.

Midden in het reservaat treft u de de fraaie eco-lodge Pousada Uacari aan. Deze lodge bestaat uit 7 drijvende chalets die middels bruggen met elkaar verbonden zijn. De chalets zijn van hout en de daken zijn bedekt met palm. De lodge is met de nodige zorg gebouwd om zo min mogelijk de omgeving aan te tasten. Met moderne technologiën wordt regenwater opgevangen en omgezet in drinkwater, zijn er zonnepanelen voor de opwarming van het water en is er een speciale filter systeem voor de riolering en het afvalwater.

De lodge telt slechts 10 appartementen en kent een maximale capaciteit van 20 gasten. Op één van de drijvende eilandjes bevindt zich ook een receptie met een restaurant en een bibliotheek.

In deze omgeving bent u slechts een kleine schakel, maar een groot toeschouwer van veel wonderlijk natuurschoon.

pousada uakari