16 dagen – Noord-Colombia met Indiaanse inslag

Deze speciale reis brengt jullie naar het onbekende noorden van Colombia. Jullie vliegen vanuit Bogotá naar de noordelijke provincie La Guajira. In deze regio komen jullie in contact met de inheemse Arhuacos Indianen. Een zeer bijzondere belevenis. In deze omgeving voel je dat de tijd heeft stilgestaan. Je wordt daarnaast omringd door fantastische natuur. De reis wordt afgesloten aan de mooie kust van de Caribische Zee en in de voor velen mooiste koloniale stad van Zuid-Amerika: Cartagena.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Bogotá

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De stad ligt op 2.600 meter hoogte op een door bergen omringd plateau in de oostelijke bergketens van de Andes. De volgende dag hebben jullie een halve dag city tour op mountainbikes. De gids zal jullie een en ander vertellen over de geschiedenis van de stad tijdens de fietstocht langs de belangrijkste monumenten door het koloniale centrum. Mocht er nog tijd over zijn dan kunnen jullie eventueel zelf nog een bezoek brengen aan het Goudmuseum (exclusief). In het oude centrum wordt er overnacht in Casa Deco.

Dag 3. Riohacha

Na het ontbijt worden jullie naar het vliegveld van Bogotá gebracht voor de vlucht naar Riohacha. Hier aangekomen gaan jullie zelf naar Hotel Arimaca; een hotel met zwembad en uitzicht over de Caribische Zee. De middag hebben jullie vrij om te relaxen.

Dag 4. Cabo la Vela

Tegen de grens met Venezuela ligt helemaal op het noordelijkste puntje van Colombia het departement La Guajira. Onderweg hiernaar toe zien jullie volop flamingo’s en pelikanen. Ook een bijzonder soort zeearend wordt hier regelmatig gespot. Deze woestijnachtige streek wordt bewoond door indianen die zich bezighouden met de zoutwinning en visserij. Op het schiereiland ligt het plaatsje Cabo de la Vela. Het ademt een ouderwetse wild-west stijl uit en voelt ongelofelijk afgelegen aan. Cabo de la Vela heeft prachtige uitgestrekte stranden Aan de boulevard zijn heerlijke visgerechten te krijgen. Onderweg naar Cabo de la Vela brengen jullie een bezoek aan Uribiá en Manaure (zoutwinning). ‘s Middags na de lunch (exclusief) in Cabo de la Vela wordt het strand Pilon de Azucar bezocht en genoten van de zonsondergang bij El Faro. Overnachting in eenvoudige accommodatie in Cabo de la Vela.

Dag 5. Valle Dupar

Vandaag een reisdag van ongeveer 6 uur naar Valle Dupar. Na een overnachting in deze plaats wacht morgen het avontuur in Nabusimake. Overnachting in Hotel Tativan.

Dag 6. Nabusimake

In de ochtend vertrekken jullie vergezeld van een gids naar het dorp Pueblo Bello, het laatste nog ‘geciviliseerde’ dorp voordat jullie terug in de tijd zult gaan. Nu nog 1 ½ uur in 4 x 4 jeeps over hele slechte wegen, voordat jullie in een strip van Thorgal belandt in het dorp Nabusimake, het laatste dorp waar wij als blanken nog mogen komen. Hierna is het verboden voor niet Arhuacos indianen. Ze leven nog als 200 jaar geleden nog helemaal buiten ons geldsysteem om. Fantastisch, zeker in deze tijden. Schulden kennen ze niet. Ze leven van wat het land hen te bieden heeft. Ze hebben nog hun traditionele witte klederdracht, gemaakt van bepaalde cactussen. Natuurlijk wordt het dorp bezocht, maar verwacht geen warm welkom, want deze indianen zijn niet zo gediend van buitenstaanders, logisch ook, want anders hadden ze hun eigen tradities niet zo lang vol gehouden. Jullie overnachten bij locals in simpele bedden. Let wel op, je bent hier op 1.800 meter hoogte waar het ’s nachts erg koud kan worden in tegenstelling tot andere plekken in de Andes op dezelfde hoogte!! Overnachting in Nabusimake.

Dag 7. Nabusimake

Na het ontbijt wacht een prachtige wandeling langs kleine indianen nederzettingen naar een ijskoude waterval. Alleen de ‘die hards’ wagen hier een duik. In de loop van de middag keren jullie terug naar de ‘locals’ voor een simpele lunch. ’s Middags is het relaxen.
Overnachting in Nabusimake.

Dag 8 t/m 11. Palomino

Na het ontbijt wacht op dag 8 de barra terugtocht per 4 x 4 naar Pueblo Bello, waar jullie van voertuig zullen wisselen om de tocht richting Santa Marta voort te zetten. Jullie gaan in deze regio naar een paradijsje aan het strand, Playa la Roca genaamd, bij de plaats Palomino gelegen, aan de Caribische Oceaan. Naast ultiem ontspannen aan het strand, kunnen jullie hier ook uitstapjes maken naar het bijzondere Tayrona Nationaal Park of de Sierra Nevada berg op. Jullie worden hier omringd door weelderige natuur, prachtige stranden en inheemse culturen (excursies optioneel). Vier overnachtingen in Eco Hotel Playa la Roca.

Dag 12 t/m 14. Cartagena

Op dag 12 worden jullie van Playa La Roca naar Cartagena gebracht (circa 6 uur durende rit). Cartagena wordt door velen beschouwd als de mooiste koloniale stad van Midden- en Zuid-Amerika. Jullie hebben de komende dagen vrij te besteden. Eventueel kunnen jullie een dagtour maken naar de tropische stranden van Playa Blanca waar ook goed gesnorkeld kan worden (optioneel). Jullie overnachten in het oude centrum van Cartagena in een sfeervol hotel. Overnachtingen in Hotel Tres Banderas.

Dag 15. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht terug naar Amsterdam met een overstap in Bogotá of Panama City (afhankelijk van de internationale vlucht).

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Nabusimake in simpel onderkomen inclusief maaltijden (excl drankjes).
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde activiteiten/excursies:
  – Fietstour Bogotá.
  – Bezoek Uribiá & Manaure.
  – Bezoek Nabusimake met activiteiten & lokale gids.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons