Panama City

Panama City is de hoofd en grootste stad van de republiek Panama. De stad heeft ruim een miljoen inwoners en ligt aan de Stille Oceaan en vlakbij de ingang van het Panamakanaal.
Panama is in 1519 door de Spaanse conquistador Pedro Arias de Ávila gesticht. De stad werd de uitvalsbasis van latere expedities en was een belangrijke tussenstop op diverse handelsroutes. Geen wonder dat piraten het op de stad gemunt hadden en in 1671 werd de stad verwoest door een verwoestende brand nadat de piraat Henry Morgan de stad had aangevallen. De stad werd 2 jaar later herbouwd op een klein schiereiland op 8 km van de oorspronkelijke nederzetting en staat nu bekend als Panama Casco Viejo. Dit fraaie historische centrum was behoorlijk in verval geraakt maar is de laatste jaren fraai gerestaureerd en doet denken aan Havana Viejo en is de belangrijkste toeristische plekpleister van de stad. De plaats waar de eerder verwoeste stad was gelegen staat bekend als Panama Viejo maar is wel te bezichtigen.
De stad kent de laatste jaren een enorme economische opleving en dat heeft geleid tot een indrukwekende skyline met vele wolkenkrabbers. De stad is omringd door een grote gordel van tropisch regenwoud. Panama International Airport is de grootste en drukste luchthaven van Midden-Amerika.

Panama Stad