10 dagen – Korte Panama eilanden trip

Even lekker eruit, maar geen drie weken vakantie? Deze korte Panama eilanden trip is een geweldige reis om je er even helemaal uit te zijn. Je duikt eerst in de inheemse cultuur van de Kuna indianen op de prachtige San Blas eilanden. Regenwoud, mangroves, watervallen en mooie stranden kom je hier verder tegen. Daarna lekker tot rust komen op de fantastische stranden van de Pareleilanden; een paradijs voor de snorkelaars en duikers onder ons. En natuurlijk kan je Panama City niet verlaten zonder het beroemde Panama Kanaal te bezoeken.

Dag 1. Amsterdam – Panama City

Jullie vliegen vandaag vanuit Amsterdam (of Brussel) naar Panama City. Bij aankomst staat de chauffeur al op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Verblijf in het moderne gedeelte van de stad in het Riande Urban Granada Hotel.

Dag 2 & 3. San Blas eilanden

Op dag 2 worden jullie al vroeg opgehaald en naar de kleine lokale luchthaven gebracht. Hier stappen jullie op de vlucht naar de San Blas eilanden. San Blas is het autonome leefgebied van de kleurrijke Guna Yala indianen. De San Blas eilanden zijn een unieke bestemming om te bezoeken! Terwijl je verblijft in een idyllische omgeving, krijg je een indruk van de cultuur van de Guna indianen. Bij aankomst worden jullie ontvangen door de gids van de Yandup Lodge; de accommodatie waar jullie twee nachten verblijven. Alle maaltijden en twee excursies zijn inbegrepen in jullie verblijf hier. Drankjes zijn exclusief. Als jullie zelf een waterfles meenemen, dan wordt die gratis bijgevuld. De Yandup Lodge is een leuke lodge met cabins met uitzicht over het water, gelegen op een klein privé eiland nabij de Kuna Yala gemeenschap van Playon Chico. Het eiland is omgeven door koraalriffen en een klein strand met wit zand en kristalhelder water. De lodge biedt excursies aan door het regenwoud, over rivieren, door mangroves, langs watervallen, bij de Ukupseni gemeenschap en naar andere onbewoonde eilanden met palmbomen en witte zandstranden. De lodge kijkt per dag naar welke excursies worden uitgevoerd.

N.B.: Vanwege het bagage limiet op de vluchten, nemen jullie naar de San Blas eilanden alleen aan bagage mee wat jullie de komende dagen nodig hebben. De rest van de bagage blijft achter in het hotel in Panama City.

Dag 4. Panama City Casco Viejo

Vandaag vliegen jullie terug naar Panama City. Jullie worden na aankomst naar het hotel gebracht. Dit keer verblijven jullie in Hotel American Trade, gelegen in Casco Viejo; het oude koloniale centrum van de stad. Jullie bagage die achter is gebleven in het Riande Urban Granada Hotel is hier inmiddels al naartoe gebracht. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de middag eventueel tijd om een wandelexcursie te doen waarbij je in het verleden duikt van de ex-gang buurt in Panama City. Deze interessante tour (duur ongeveer 1,5 uur) wordt afgesloten met eten en drinken in een prachtige open-air food court met hulp van Chef Jose Carles (optioneel).

Dag 5 t/m 7. Parel eilanden

Jullie worden op dag 6 weer naar de nationale luchthaven gebracht voor de vlucht naar de Parel eilanden. Deze eilanden staan bekend om de prachtige hagelwitte, zwarte en goudgele stranden, en de kalme blauwe/turquoise oceaan. De tropische bossen groeien tot aan de kust. Prachtig om te zien vanuit het vliegtuigje, als je aan komt vliegen. In de Pacific rond de eilanden kom je vele soorten vissen, schildpadden, kreeften, haaien en roggen tegen. Een paradijs voor duikers en snorkelaars. Uiteraard kun je hier ook prima sportvissen. Tijdens het verblijf zijn er geen activiteiten inclusief. Optioneel kan je denken aan duiken, vissen met de locals, whale watching, boot tours & snorkeltours. Bij aankomst op de luchthaven worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Drie overnachtingen in Hotel Mar y Oro.

N.B.: Vanwege het bagage limiet op de vluchten, nemen jullie naar de Pareleilanden alleen aan bagage mee wat jullie de komende dagen nodig hebben. De rest van de bagage blijft achter in het hotel in Panama City.

Dag 8. Panama City

In de ochtend nog even lekker genieten van de Parel eilanden. In de middag varen jullie per ferry terug naar Panama City. Een prachtige vaartocht van ongeveer 2 uur. Overnachting in Hotel American Trade. ’s Avonds gezellig uit eten in één van de vele restaurantjes in Casco Viejo (exclusief).

Dag 9. Panama City – Amsterdam

In de ochtend brengen jullie een bezoek aan de beroemde Miraflores sluizen van het Panama Kanaal. Zeer indrukwekkend om hier immense vrachtschepen door heen te zien varen. Daarna worden jullie terug naar het hotel gebracht waar je nog even kunt douchen. We hebben een late check-out geregeld. In de middag (afhankelijk van de vluchttijd) worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de internationale luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

Tip! Je kan deze reis eventueel verlengen met een verblijf van 1 nacht in de Floating Lodge gelegen in de jungle, of met een bezoek aan de Embera indianen in de Darien.

Dag 10. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en   onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
 • Verblijf San Blas is op basis van volpension (exclusief drankjes) & twee excursies.
 • Alle vermelde transfers in privé service en met Spaanstalige chauffeur.
 • Ferry Parel eilanden – Panama City.
 • Binnenlandse vlucht Panama City – San Blas – Panama City.
 • Binnenlandse vlucht Panama City – Parel eilanden.
 • Tour Miraflores sluizen in Panama City.

N.B.: Op de binnenlandse vluchten van en naar San Blas & Parel eilanden mag men circa 14 kg ruimbagage en 4 kg handbagage per persoon meenemen. Extra bagage kost circa $ 2.75 USD per extra kg, hetgeen direct betaald dient te worden bij de check in (exclusief, bedragen onder voorbehoud).

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons