Panama Reizen

Bestemmingen Panama

Rondreizennull

Fotoalbumsnull

Accommodatiesnull

Locatiesnull

ReisverhalenPanama, met een authentiek westen en parels van eilanden.

Panama reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Panama. Steeds meer reizigers ontdekken Panama als een bijzondere bestemming in Midden Amerika…

» Meer informatie

Panama reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Panama. Steeds meer reizigers ontdekken Panama als een bijzondere bestemming in Midden Amerika. Het is een klein land met goede infrastructuur dat je – net als Costa Rica – uitstekend zelf per huurauto kunt verkennen. Prachtige stranden, ongerepte natuur en in het oosten tref je nog een authentieke indiaanse bevolking aan. Laat je verrassen door een reis naar Panama al dan niet in combinatie met Costa Rica of Colombia.  Onze voorbeeldreizen geven je een inzicht in de reizen met bestemming Panama die wij  kunnen verzorgen.

Panama (República de Panamá) is een land in Centraal-Amerika wat grenst aan Costa Rica en Colombia. Panama is vooral bekend door het Panama kanaal, dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan.

In het gebied van hedendaags Panama waren verscheidene precolumbiaanse beschavingen, waaronder de Coclé-cultuur.

Panama was van 1502 tot 1821 een provincie van Spanje, waarna het kort na de onafhankelijkheid opging in Groot Colombia, de droom van Simon Bolivar. Toen de Colombiaanse regering zich verzette tegen de Amerikaanse wens om een doorvaart mogelijk te maken tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan in de landengte van Centraal Amerika, ging de Amerikaanse president Theodore Roosevelt in 1903 een Panamese onafhankelijkheidsbeweging steunen. De Amerikaanse vloot maakte het de Colombiaanse troepen onmogelijk naar Panama-Stad te komen, want de weg over land, door de oerwouden van Darien, was vrijwel ontoegankelijk. De “vrijheidsstrijders” konden dus bijna ongehinderd de macht grijpen. Dit wordt wel gezien als een staaltje Amerikaanse kanonneerbootpolitiek. De bouw van het Panama kanaal – met Amerikaans kapitaal – kon daarna van start gaan. Het kanaal en de 16 kilometer brede zone eromheen werd in een verdrag “voor eeuwig” tot Amerikaans eigendom verklaard. Panama werd geplaagd door politieke instabiliteit en was feitelijk een vazalstaat van de Verenigde Staten. In 1968 greep generaal Omar Torrijos de macht, die hij behield tot hij in 1981 bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam; de oorzaak van dat ongeluk is nooit opgehelderd. Vervolgens werd Manuel Noriega de sterke man, zonder daadwerkelijk president te worden. In 1989 werd Noriega door de VS uit het zadel gestoten tijdens Operation Just Cause, en de democratie keerde terug. Op 31 december 1999 kreeg Panama volledige soevereiniteit over het Panama kanaal.

Panama is het meest zuidelijk gelegen land van Centraal Amerika. Ten noorden van het land ligt de Caribische Zee, ten zuiden de Grote Oceaan en de Golf van Panama. Dat is ook de reden waarom het klimaat nogal onvoorspelbaar is, want de Oceanen hebben verschillende getijden en temperaturen. Er zijn berggebieden, regenwouden, Nationale parken, mangrovebossen en circa 360 kleine eilandjes (op sommige leven nog primitieve stammen). Daarnaast bezit het een prachtige kustlijn met witte zandstranden en helderblauw water waar je ideaal kan duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen en koraalriffen. Op het gebied van dieren leven er in Panama o.a. jaguars, apen, krokodillen, walvissen, dolfijnen en circa 1000 vogelsoorten. Op het smalste punt tussen beide zeeën ligt het Panama kanaal. Zo ligt het westelijke deel van Panama in Noord-Amerika en het oostelijke deel in Zuid-Amerika. Staatkundig behoort geheel Panama tot Noord-Amerika (Centraal Amerika). De kustgebieden zijn vlak, maar de binnenlanden zijn bergachtig. Met 3477 meter is de Volcán de Chiriqui het hoogste punt van het land. Panama heeft een tropisch, zeer vochtig klimaat, met een droge periode tussen januari en mei.

» Minder informatie

19 dagen - Natuur & authentiek Panama

Deze leuke reis brengt jullie naar het prachtige en gevarieerde Panama. De reis begint in Panama City, vanwaar jullie meteen de jungle ingaan. Op de San Blas eilanden maken jullie kennis met de Kuna Indianen.

24 dagen - Panama & Costa Rica familiereis

Deze bijzondere en afwisselende individuele reis brengt jullie naar Panama en Costa Rica; beiden echte natuurbestemmingen! De reis begint in Panama met een bezoek aan Panama City en verblijf bij een bijzondere koffieboerderij.

19 dagen – Costa Rica, Nicaragua & Panama

Dit is een prachtige, afwisselende en actieve reis waarbij jullie drie landen bezoeken; Costa Rica, Nicaragua en Panama. In Costa Rica staan o.a. paardrijden, raften, canopyen op het programma…

Beste reistijd

Naar Panama kan je het hele jaar door reizen en elke dag kan er wel een buitje vallen. De droogste maanden zijn van eind december t/m april.