Honduras Reizen

Rondreizen Honduras Bestemmingen Honduras

Rondreizennull

Locatiesnull

Fotoalbumsnull

Accommodatiesnull

ReisverhalenHonduras, Maya cultuur, ongerepte natuur en een hartelijke bevolking.

Honduras reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Honduras. Honduras heeft die bepaalde Caribische schoonheid waar veel toeristen naar op zoek zijn…

» Meer informatie

Honduras reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Honduras. Honduras heeft die bepaalde Caribische schoonheid waar veel toeristen naar op zoek zijn. Een land van Maya’s en tropische eilanden zoals Roatan en Utila waar je heerlijk kunt luieren op de witte zandstranden of duiken met walvishaaien. Een reis naar Honduras kun je ideaal combineren met bestemmingen zoals Belize, Guatemala, El Salvador en Nicaragua. We hebben tal van prachtige voorbeeldreizen op de website staan.

Honduras, officieel de Republiek Honduras (Spaans: República de Honduras) is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. In het noorden wordt Honduras begrensd door de Caribische Zee, in het zuiden door de Golf van Fonseca, een deel van de Grote Oceaan. De hoofdstad van het land is Tegucigalpa.

Toen Christoffel Columbus voet aan land zette in 1502 werd Honduras voornamelijk bewoond door Lenca’s en Maya’s. Tot 1821 stond het gebied onder Spaanse overheersing. De eerste jaren na de onafhankelijkheid maakte het deel uit van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika, die in 1840 uit elkaar vielen. Honduras kwam onder invloed van Guatemala te staan, en later vooral onder de Verenigde Staten. De invloed van bananenbedrijven in het land werd zo groot, dat er van de ‘bananenrepubliek’ werd gesproken. In de twintigste eeuw wisselden democratisch en dictatoriaal bestuur elkaar af, en vocht Honduras de voetbaloorlog met El Salvador.

Honduras ligt op de landengte van Centraal-Amerika. De Golf van Honduras, onderdeel van de Caribische Zee ligt ten noorden van het land, en in het zuiden heeft het land een korte kustlijn met de Grote Oceaan. Het oostpunt van het land is Kaap Gracias a Dios, gelegen op de plaats waar de Cocorivier in de Caraïbische Zee uitmondt.

De in de Caraïbische Zee liggende Baai-eilanden en de Islas Santanilla (Zwaneneilanden) horen ook bij Honduras. Het land is overwegend bergachtig, al zijn er in het noorden en aan de kusten ook laagvlaktes.

In Honduras is onder andere het natuurreservaat Rio Platano en Pico Bonito het nationale park vlakbij La Ceiba met zijn bergtop van 2435m hoogte.

Oppervlakte
112.088 km² (ruim 2x Nederland)

Hoofdstad
Tegucigalpa

Tijdverschil
7 tot 8 uur

Taal
Spaans

Valuta
Lempira (HNL)

» Minder informatie

18 dagen - Hoogtepunten van Honduras

Via een unieke route reizen jullie met deze reis door het nog vrij onbekende Honduras. Hier wordt je heel vriendelijk verwelkomd; het land is nog puur, ontzettend groen en heeft een interessante geschiedenis en cultuur…

17 dagen - Guatemala, Belize & Honduras

Dit is een prachtige reis waarbij je door 3 landen heen reist en de natuurlijke en culturele hoogtepunten in Guatemala, Belize en Honduras ziet. In Guatemala…

16 dagen - Bijzonder Nicaragua & Honduras

Deze rondreis brengt jullie via een unieke route door Nicaragua en het nog onbekende Honduras. Nicaragua is als toeristische bestemming nog nauwelijks…

Beste reistijd

De regionale verschillen zijn groot, maar over het algemeen geldt dat je Honduras het best van februari t/m mei kan bezoeken. De maanden augustus en september staan bekend om de orkanen die hier aan land kunnen komen.