Chili Reizen

Rondreizen Chili Bestemmingen Chili

Rondreizennull

Fotoalbumsnull

Accommodatiesnull

Locatiesnull

ReisverhalenChili, voor kilometers rijden door onbewoond gebied.

Chili reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Chili. Het land grenst aan Argentinië, Bolivia en Peru. In het noorden liggen de hoogvlaktes met zoutmeren, vulkanen en de Atacama woestijn. In het centrale deel liggen prachtige steden en groene wijngaarden. Helemaal in het zuiden ligt Patagonië met zijn bergen, fjorden en gletsjers. Vaak wordt een reis naar Chile gecombineerd met landen als Argentinië, Bolivia of Peru. We hebben bij de voorbeeld reizen een paar prachtige combinaties staan.

» Meer informatie

Chili officieel de Republiek Chili is een land in Zuid-Amerika, grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinië. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De hoofdstad is Santiago.

De totale oppervlakte van Chili bedraagt 756.626 km2, en het land is daarmee ca. 19 keer zo groot als Nederland. Chili is na Brazilië, Argentinië en Peru het vierde grootste land van Zuid-Amerika.
Chili strekt zich hemelsbreed meer dan 4200 km lang uit langs de Grote Oceaan en is minimaal 64 km breed en maximaal 350 km.  Aan de landzijde grenst Chili in het oosten aan Argentinië in het noordoosten aan Bolivia en in het noorden aan Peru.

Twee grote eilanden in de Grote Oceaan behoren tot het territorium van Chili: de Juan Fernández-eilanden op 670 km uit de kust, en Paaseiland of Rapa Nui op 3000 km van de Chileense kust. Vuurland is een eiland aan de zuidkust en behoort tot Chili en Argentinië. Het zuidelijk deel van Chili bestaat uit een archipel met de doorvaart Estrade de Magellanes en in het uiterste zuiden ligt het eilandje Kaap Hoorn.
Chili claimt ook nog een gebied van ca. 1.250.000 km2 van Antarctica.

Vuurland ookwel Tierra del Fuego, is een eiland aan de zuidpunt van Zuid-Amerika, verdeeld in een oostelijk tot Argentinië, en een westelijk tot Chili behorend deel. De totale oppervlakte is 48.390 km2, waarvan 27.998 km2 tot Chili behoort.
Uitlopers van de Andes (Andes Patagónico) vormen het zuidelijk deel van het eiland (Mount Darwin, 2180 m), dat door de lage sneeuwgrens (700 m) voor een groot deel bedekt is met sneeuw en gletsjers. Vooral het zuidwestelijk deel heeft een sterk gelede fjordenkust. Het noorden is bosrijk, overgaand in een toendrahoogvlakte.

Paaseiland ookwel Isla de Pascua, is een Chileens eiland in de Grote Oceaan, op ongeveer 3500 km afstand van het vasteland van Chili. De totale oppervlakte van het eiland is ongeveer 162,5 km2 en er wonen ca. 2800 inwoners, die voornamelijk van Polynesische afkomst zijn.
Het vulkanische, tot ca. 600 m hoge eiland is driehoekig van vorm, met op elke hoek een vulkaankegel. Er is veehouderij, wat akkerbouw voor eigen gebruik, en toerisme, o.a. de verkoop van houtsnijwerk. Sinds 1967 is het eiland bereikbaar voor vliegtuigen.
Het eiland is vooral bekend om de gigantisch grote stenen beelden met een gemiddelde hoogte van 4-5 meter. De beelden zijn over het hele eiland verspreid en kenmerkend zijn de opvallend lange oren.
Het eiland werd op paaszondag (6 april) 1722 ontdekt en bezocht door een Hollandse expeditie.

Chili heeft door het reliëf, de geologische omstandigheden en de verschillende klimaten een gevarieerd landschap. Chili wordt uiteraard gedomineerd door het Andesgebergte of Cordillera de los Andes. Dit gebergte neemt de gehele oostgrens van het land in beslag.
Langs de oceaan ligt het kustgebergte Cordillera de la Costa, met toppen tot 3000 meter hoogte. Dit kustgebergte wordt regelmatig onderbroken door brede rivieren uit de Andes.
Tussen de twee bovengenoemde gebergtes ligt een centrale laagvlakte, de Llano Intermedio of Valle Longitudinal. In het noorden van deze vallei ligt de Atacama-woestijn en de Pampa del Tamarugal, twee droge bergachtige woestijngebieden. Het hart van de Atacama bestaat uit een 2000 km2 groot gebied, totaal zonder begroeiing. Hier liggen ook de grote zoutvlakten of ‘salares’.
Ten oosten van het Andesgebergte ligt in het zuiden de Patagonische steppe of pampa. De grond is hier vrij stabiel en aardbevingen komen hier nauwelijks voor.

» Minder informatie

21 dagen – Chili natuurreis

Deze prachtige rondreis brengt jullie naar het fantastische Chili. Een zeer opkomende bestemming, met een grote variëteit aan natuurgebieden. In deze reis maken jullie kennis met het hoge noorden van het land…

14 dagen – Roadtrip carretera austral

De Carretera Austral in Chili is zeker een route die op ieders bucket list moet staan. Een echt roadtrip avontuur door de wildernis van het Chileens merengebied en de Aysén regio…

16 dagen – Onbekend Noord-Chili

In het noorden van Chili wordt vooral de omgeving van San Pedro de Atacama aangedaan, waar de Atacama woestijn voor spectaculaire landschappen zorgt…

Beste reistijd

Chili is een langgerekt land met veel klimaat verschillen. Maar in zijn algemeenheid kan gezegd worden dat het in het noorden van Chili het hele jaar door prettig reizen is. En voor de rest van het land is de beste reistijd van november tot en met maart, waarbij januari en februari hoogseizoen is.