Bolivia Reizen

null

Rondreizennull

Fotoalbumsnull

AccommodatiesBolivia Locaties

Locatiesnull

ReisverhalenBolivia, spectaculaire zoutvlaktes en onbekend Amazonegebied.

Bolivia reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Bolivia. Dit prachtige ruige en pure land heeft de meest uiteenlopende traditionele culturen, landschappen, temperatuurverschillen en enorme hoogteverschillen. Het lijkt wel of je terug in de tijd gaat als je een bezoek brengt aan Bolivia. Vaak wordt een reis naar Bolivia gecombineerd met andere landen zoals Argentinië, Peru, Chili en Brazilië. Op de site zijn talrijke voorbeelden te vinden.

» Meer informatie

Bolivia (officieel: República de Bolivia) is een presidentiële republiek in het midden van Zuid-Amerika. Het land wordt volledig omsloten door de landen Brazilië, Paraguay, Argentinië, Chili en Peru. Vroeger was Bolivia twee keer zo groot en grensde het zelfs aan de Stille Oceaan, maar in de loop der tijd heeft het land veel gebied verloren aan de buurlanden. De huidige oppervlakte van het land is ruim 1 miljoen km2 en daarmee 26 keer zo groot als Nederland.

Bolivia, vernoemd naar de onafhankelijkheidsstrijder Simon Bolivar, is sinds 1825 onafhankelijk van Spanje en is door het toerisme nog vrijwel onontdekt. Het land waarborgt hierdoor een pracht aan mooie gebieden en natuurlijk de traditionele Andescultuur.

Vanuit Peru loopt het Andesgebergte over de westkant van het land. Naar het noordoosten toe verandert het landschap in het groene, dichte junglelandschap van het Amazonegebied. De hoogvlakte van de Andes spreidt zich uit richting de Chileense en Argentijnse grens.

Het Andesgebergte in Bolivia bestaat uit twee evenwijdig lopende bergketens, waardoor een laag- en hoogvlakte is ontstaan. Langs de grens met Chili liggen rijen vulkanen met de hoogste vulkaan van Bolivia, de Sajama (6700 meter). De hoogvlakte (Altiplano) grenst in het noorden aan het Titicacameer en in het zuidwesten aan een gebied met woestijnen en zoutmeren. Het Titicacameer heeft een oppervlakte van 8800 km2, is tot 400 meter diep en ligt op 3810 meter boven de zeespiegel, daarmee is het Titicacameer het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Dwars door het meer loopt de grens met Peru.

Deze plek staat niet alleen bekend om haar natuurschoon, maar is ook voor de Andescultuur van groot belang.  Er gaan verschillende legendes de ronde over onder andere een Inca heerser. Deze Inca heerser kwam van het eiland Isla del Sol. Volgens deze legende vertrok hij naar de heilige vallei in Peru om daar een stad te stichten, waarvandaan hij zijn toekomstige rijk zou gaan besturen. Het gebied waar het Titicacameer zich in bevind was ooit het centrum van de eens zeer machtige Tiwanaku Cultuur.

Reizen door Bolivia is een unieke, authentieke en een onvergetelijke ervaring. Bolivia is één van de meest oorspronkelijkste en diverse landen ter wereld, zowel etnische, cultureel, als in biodiversiteit. De bevolking telt meer dan 25 etnische groepen zoals Moxeño, Guarani, Ayoreo, Aymara, Quechua, Mestiezen, Japanners, Europeanen, Afro-Bolivianen, Mennonieten en andere minderheden.
Je kunt er volop genieten van ongerepte nationale parken, zoals Noel Kempff Mercado, één van de meest diverse parken van de Amazone. Meer dan 15% van Bolivia´s oppervlakte is beschermd, hetzij als nationaal park, hetzij als een andere categorie. Bolivia neemt de 6de plaats in als land met de grootste diversiteit in vogels, is nummer 8 op het gebied van reptielen, nummer 10 op het gebied van zoogdieren en nummer 11 op het gebied van planten. Het enige wat ontbreekt is een kustlijn. Reizen in Bolivia, in het hart van Zuid Amerika, is absoluut een geweldige belevenis en heel goed te combineren met reizen door Peru, Argentinië, Chili en Brazilië.

» Minder informatie

12 dagen - Bijzondere Salar de Uyuni & hoogvlakte reis

Deze prachtige reis brengt jullie naar de bijzondere hoogvlakte van Argentinië, Bolivia en Chili. Jullie komen in contact met fascinerende landschappen, zoals uitgestrekte zoutvlaktes, woestijnen, mysterieuze geisers, en bizarre maanlandschappen…

20 dagen - Chili, Bolivia & Brazilië

Deze reis begint in Chili. Midden in de droogste woestijn ter wereld bezoeken jullie de oase San Pedro de Atacama. Vanaf hier maken jullie een spectaculaire driedaagse landrovertocht naar Bolivia over de hoogvlakte die gemiddeld op een hoogte van 4000 meter ligt…

17 dagen - Onbekend Noel Kempff & de Pantanal

Deze individuele reis brengt jullie via Sao Paulo naar Santa Cruz in Bolivia waar de reis begint. Eerst nog even een dagje acclimatiseren, alvorens in 2 ½ uur met een Cessna van Santa Cruz naar een plekje in de ‘middle of nowhere’ te vliegen…

Beste reistijd

Bolivia heeft een zeer gevarieerd klimaat. Mei t/m september zijn veruit de beste maanden om het land te bezoeken. Het kan dan in de hoge gebieden wel koud worden. In de zomer (onze winterperiode) regent het in Bolivia juist veel. Sommige wegen worden dan onbegaanbaar.