Ecuador Reizen

Rondreizen Ecuador

Rondreizennull

Reisverhalennull

Fotoalbumsnull

Accommodatiesnull

LocatiesEcuador, de perfecte combinatie van inheemse cultuur en Galapagos paradijs.

Ecuador reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Ecuador. Ecuador met de Galapagos eilanden is het kleinste Andesland van Zuid-Amerika, maar is enorm divers in alle opzichten. Dit land wordt als een microkosmos gezien met haar besneeuwde vulkanen, tropische regenwouden, droge kuststrook, indiaanse bevolkingsgroepen, Inca-ruïnes en uitgestrekte desolate hoogvlaktes. Met grote hoogteverschillen en haar unieke ligging op de evenaar, kent Ecuador de grootste dichtheid aan amfibieën en zoogdieren per vierkante kilometer. Ecuador is ideaal geschikt voor een gevarieerde rondreis al dan niet in combinatie met Peru en/of Colombia.

» Meer informatie

De republiek Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt.

De hoofdstad van Ecuador is Quito, de grootste stad van het land is Guayaquil

Er waren al verschillende indiaanse culturen in Ecuador ruim voordat de Inca’s zich kwamen vestigen in de 15e eeuw. De meesten van de verschillende indiaanse culturen woonde in de hooglanden en aan de kust. De belangrijkste stammen waren onder andere de vreedzame Quitus in de hooglanden, en de expansionistische Caras aan de kust. De Caras stam, onder leiding van Shyri (hun hoofdman), veroverde de macht op de Quitus stam. Deze twee stammen, de Quitus en de Caras, gingen verder als de stam van de Shyri.

De Inca’s kwamen zich in de 15e eeuw in Ecuador vestigen. Cuzco was het hart van het machtige Inca rijk. Dit gebied strekte zich uit vanaf het zuiden van Ecuador tot aan het noorden van Chili en het noordwesten van Argentinië. De Incaleider Huayna Capac stierf in 1529. Huayna Capac liet zijn rijk na aan twee van zijn zoons. Dit was anders dan gebruikelijk. Atahualpa kreeg het noorden waarvan het huidige Quito het centrum was en Huascar kreeg het zuiden waarvan Cuzco het centrum was. Atahualpa wist uiteindelijk Huascar gevangen te nemen. Omringd door een enorme leger nam Atahualpa zijn intrek in Cajamarca (nu het huidige Peru).

Onder leiding van Francisco Pizarro veroverde de Spaanse conquistadores in 1534 het huidige Ecuador. De Inca’s die tegen Atahualpa waren hadden Francisco Pizarro naar Cajamarca geleid, waarop hij Atahualpa gevangen nam. Door de gevangenname van Atahualpa kreeg zijn leger geen orders meer. Hierdoor wist het leger niet meer wat te doen. Zo kon het Spaanse leger een verrassingsaanval uitvoeren op het leger van Atahualpa. Hierdoor werden tienduizenden Incasoldaten afgeslacht en in opdracht van Atahualpa werd Huascar vermoord. (Je zou bijna zeggen dat er weinig is veranderd in onze tijd) De Spanjaarden stichtten de stad Muy noble y muy leal ciudad de San Francisco de Quito (Zeer hoogstaande en zeer loyale stad van Sint Fransiscus van Quito), de huidige hoofdstad. In de periode die volgde vormden de Spaanse kolonisten de nieuwe elite.
De inheemse bevolking werd door de Spaanse kolonisten ernstig lichamelijk en fysiek verzwakt door middel van zwaar werk. Hierdoor werd het immuunsysteem van de inheemse bevolking gevoelig voor ziekten die de Spaanse kolonisten met zich meebrachten vanuit Europa, en werd hierdoor behoorlijk uitgedund.

» Minder informatie

18 dagen – Ecuador voor natuurliefhebbers

Ecuador is een klein land in Zuid-Amerika, maar met een enorme variëteit aan landschappen en biodiversiteit. Met deze reis bezoeken jullie de reusachtige vulkanen in de Andes…

18 dagen – Amazone Ecuador & Galapagos cruise

Deze mooie rondreis begint in de koloniale Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Vervolgens verkennen jullie het Amazone gebied; een immens regenwoud! Tijdens jullie…

21 dagen – Ecuador & Colombia

Deze prachtige en unieke individuele reis brengt jullie naar het kleurrijke Ecuador en het bijzondere Colombia. Deze reis begint in de koloniale Ecuadoriaanse hoofdstad Quito….

Beste reistijd

In Ecuador verschilt het klimaat enorm door de geografische verschillen. Door het vaste land reis je het best in de maanden juni t/m september.  Galapagos kun je het best naar toe in de maanden februari, maart en april. Hoewel er dan af en toe een bui kan vallen, is de zee in deze periode kalm. In de andere maanden is het bewolkt en droog, maar is de zee vaak ruw en is er kans op mist.