Costa Rica Reizen

Thumbnail dagen Costa Rica Nicaragua

RondreizenOlaf Reizen Costa Rica reisverhalen

ReisverhalenOlaf Reizen Costa Rica Accomodaties

AccommodatiesOlaf Reizen Costa Rica Locaties

LocatiesCosta Rica, voor de ultieme natuurliefhebbers.

Costa Rica reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Costa Rica. Dit land heeft op het gebied van natuurschoon alles te bieden, zoals regenwouden, nevelwouden, droog tropische bossen, savannen, vulkanische gebieden en mangrove bossen. Bovendien heeft Costa Rica prachtige stranden aan zowel de Caribische als de Stille Oceaan kust.

» Meer informatie

De regenwouden herbergen een overweldigende flora en fauna; in het hele land komen bijzondere planten en dieren voor. Natuur en avontuur komen samen in Costa Rica. Hiken, canopy tours, jungle tochten, raften, mountainbiken, paardrijden, kajakken, strand, surfen, snorkelen, en duiken. Daarnaast is er veel wildlife te spotten. Costa Rica is daarom ook een bijzonder geschikte bestemming voor een familiereis.

De Republiek Costa Rica (letterlijk: Rijke Kust) is een land in Centraal-Amerika, dat ligt tussen Nicaragua en Panama. Voor de komst van de Europeanen lag het huidige Costa Rica in het Meso-Amerika. Dit was een cultureel-historische gebied wat zich uitstrekte van Centraal-Mexico tot aan Nicaragua. In deze regio zijn talrijke hoogstaande Indiaanse culturen ontstaan, waaronder die van de Maya’s, Zapoteken, Tolteken en Azteken.

Costa Rica werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden onderworpen. Daarna werd Costa Rica in 1821 een deel van het eerste Mexicaanse Keizerrijk. Twee jaar later scheidde Costa Rica zich af, samen met andere Centraal-Amerikaanse landen van het eerste Mexicaanse Keizerrijk om zo de “Verenigde Staten van Centraal-Amerika” te vormen. De “Verenigede Staten van Centraal-Amerika” viel in 1840 uit elkaar. De eerste democratische verkiezingen vond pas plaats in 1899.

Sindsdien heeft in Costa Rica ‘maar’ twee keer politiek geweld plaatsgevonden. Vergeleken met de andere landen in de regio is dat zeer weinig. van 1917 tot 1919 was Federico Tinoco Granados aan de macht als dictator. Na een omstreden verkiezingsuitslag in 1948 woedde er een kleine burgeroorlog in Costa Rica. Die burgeroorlog werd gewonnen door José Figueres Ferrer, die na afloop een nieuwe grondwet opstelde en het leger afschafte. Sinds de afschaffing van het leger is het land gevrijwaard gebleven van het geweld, in tegenstelling tot zijn buurlanden. Dankzij de afschaffing van het leger kwam er veel geld vrij (zouden ze in andere landen ook eens moeten doen zou je bijna zeggen, maar dat is een ander verhaal).

Dit vrijgekomen geld werd in het land geïnvesteerd waardoor Costa Rica nu een van de welvarendste landen is geworden van Centraal-Amerika. Costa Rica word ook weleens “het Zwitserland van Centraal-Amerika” genoemd. Costa Rica ligt op de landengte van Centraal-Amerika. Ten oosten van Costa Rica ligt de Caribische Zee en ten westen ligt de Stille Oceaan. Cocos eiland behoort ook tot Costa Rica. Dit is één van de beste duiklocaties ter wereld. Het landschap van Costa Rica is overwegend glooiend maar het heeft ook een bergketen, die deel uitmaakt van de cordilleras.

De Cerro Chirripó is met zijn 3810 meter het hoogste berg van Costa Rica, de berg maakt deel uit van de bergketen de Cordillera de Talamanca. In Costa Rica bevinden zich uitgestrekte reservaten en nationale parken, waarvan 25% van Costa Rica beschermd natuurgebied is. Een groot deel hiervan is het tropisch regenwoud. Costa Rica heeft prachtige flora en fauna. De provincie Guanacaste was oorspronkelijk begroeid met droogbossen en graslanden, terwijl mangrovebossen op verschillende plaatsen langs de kust te vinden zijn.

Oppervlakte
51.000 km² (ruim 1x Nederland)

Hoofdstad
San Jose

Tijdverschil
7 tot 8 uur

Taal
Spaans

Valuta
Costa Ricaanse colón (CRC)

» Minder informatie

17 dagen – Op ontdekking in Costa Rica

Dit is een heerlijke reis door Costa Rica, waarbij er optimaal genoten kan worden van iedere bestemming! In Tortuguero waan je jezelf helemaal in de jungle…

18 dagen – Wandelen & duiken op bijzondere plekjes in Costa Rica

Costa Rica verrast je iedere keer weer met haar overweldigende jungles en prachtig natuurschoon. Het is bovendien een veilig land en makkelijk om doorheen te reizen. Met deze nieuwe avontuurlijke rondreis bezoek je de wat minder bekende plekken, waar het toerisme nog fijn  kleinschalig is en waar je prachtig kunt duiken en wandelen.

18 dagen – Avontuurlijke Zuidwest Costa Rica rondreis

Dit is een prachtige en afwisselende individuele rondreis door Costa Rica en is ideaal te doen met de familie, maar natuurlijk ook als echtpaar, jong of oud. Jullie beginnen met een bezoek aan de Tortuguero NP voor het oerwoud en wildlifegevoel…

Beste reistijd

In zijn algemeenheid is januari t/m maart de beste reistijd. In de maanden april en mei kan er af en toe een buitje vallen en heb je grote kans om de Quetzal te spotten. Juni t/m november zijn regenmaanden, maar tussen de buien schijnt de zon. Dus in principe kan het hele jaar gereisd worden, hoewel het  in de maanden september en oktober wel erg nat kan worden.