Colombia Reizen

null

Rondreizennull

Reisverhalennull

Accommodatiesnull

LocatiesColombia, land van ongekende mogelijkheden!

Colombia reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Overal op het internet vind je min of meer dezelfde reizen die worden aangeboden, maar gelukkig niet bij ons. Wij onderscheiden ons echt! Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Colombia. Colombia is één van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika. Voor degene die een Zuid-Amerika reis naar een uniek, nog onontdekt en prachtige land wil maken, is een reis naar Colombia een must! Wij zijn de enige echte Colombia specialist in Nederland en hebben het grootste en meest veelzijdige aanbod in Nederland. Bekijk onze voorbeelden van reizen naar Colombia.

» Meer informatie

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika. In het westen is er een 1300 kilometer lange kustlijn met de Stille Oceaan. Hier vind je de prachtige donkere stranden. In het noorden is er een 1600 kilometer lange kustlijn met de Caribische Zee. De Andes ligt met zijn hoge toppen dwars over Colombia. Verder grenst Colombia aan Venezuela, Ecuador, Peru en Brazilië. Het is een land met laagvlaktes en tropische regenwouden, savannen en bergketens met vruchtbare valleien. Hierdoor is er ook een grote verscheidenheid in fauna: krokodillen, bisamzwijnen, apen, slangen, jaguars, poema’s, jaguars, miereneters. In de kustwateren zijn dolfijnen, zeekoeien en waterschildpadden te vinden.

De eerste bewoners van Colombia waren verwanten van de Inca’s en de Maya´s. Zij betrokken het land zo´n tienduizend jaar geleden. Vanuit de kust zijn ze landinwaarts getrokken en hebben zich tot op grote hoogtes gevestigd. In 1545 betraden de Spanjaarden het land en vermoordden alle oorspronkelijke bewoners of onderwierpen ze aan de slavernij.

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen in het land. De totale bevolking bestaat uit zo´n 43 miljoen mensen, 32 % van hen is jonger dan 14 jaar, 63% is tussen de 15 en de 64 jaar en de overige 5% is ouder dan 65 jaar. Het land wordt al sinds 1840 door twee partijen gedomineerd: de linkse liberalen en de rechtse conservatieven. De belangrijkste politieke partijen zijn de Liberale Partij, de Nieuwe Democratische Kracht en de Sociale Conservatieve Partij. De president en de vicepresident worden gekozen door middel van algemene verkiezingen voor een periode van vier jaar, evenals het Huis van Afgevaardigden (163) en de Senaat (102 zetels). Er zijn enkele zetels voorbehouden aan de Indianen en Afro-Colombianen. Dit is zo vastgelegd in de grondwet van Colombia.

Colombia heeft altijd een slecht imago gehad, maar tegenwoordig is de situatie enorm verbeterd. Colombia is op dit moment in mijn ogen één van de prettigste landen in Zuid Amerika om in te reizen en het land heeft een onvoorstelbare vriendelijk bevolking. Alle reacties van de reizigers die wij tot nu toe naar Colombia hebben gestuurd waren zonder uitzondering boven verwachting. Ik raad u aan om eens een kijkje te gaan nemen in dit geweldige land.

» Minder informatie

17 dagen - Colombia Andes, Koffie & Natuurreis

Deze mooie individuele rondreis brengt jullie naar het nog relatief onbekende, maar prachtige Colombia. De reis begint in Bogotá, de hoofdstad van het land…

21 dagen - Avontuurlijk Colombia met kajak expeditie

Deze reis brengt jullie naar het altijd veelzijdige Colombia. In onze ogen het meest miskende land van heel Zuid-Amerika. In ieder geval komt het beeld dat de meeste mensen hebben van dit land totaal niet overeen met de werkelijkheid. De reis begint in de hoofdstad, Bogotá…

16 dagen - De mooiste stranden van Colombia

Treedt in de voetsporen van Arthur Conan Doyle en Alexander von Humboldt en aanschouw de wonderen van het oudste en meest ongerepte gebied op aarde, waar…

Beste reistijd

De beste reistijd voor Colombia zijn de maanden december t/m februarijuli en augustus. De Caribische kust is over het algemeen droger dan de westkust, waar elke dag wel een buitje kan vallen.