Argentinië Reizen

Argentinië Rondreizen

RondreizenArgentinië Reisverhalen

Reisverhalennull

FotoalbumsArgentinië Accommodaties

AccommodatiesArgentinië Locaties

LocatiesArgentinië, natuurbestemming ten top!

Argentinië reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Argentinië. Dit grootste Spaanstalige land ter wereld is een fantastische reisbestemming. In het noorden worden wijngaarden en Andesbergen  afgewisseld met kleurrijke Andesdorpen. Het noordoosten herbergt één van de grootste watervallen ter wereld, de Iguazu watervallen.  In het zuiden liggen de uitgestrekte pampa’s van Patagonia en zijn er gletsjers en meren te bewonderen. Aan de kust leven pinguïns, walvissen en orka’s.

» Meer informatie

“Argentijnse Republiek”, is de officiële naam voor Argentinië. Argentinië ligt in het zuiden van Zuid-Amerika en is zoals de meeste landen op dit continent is het Spaanstalig. Het land ligt tussen de zuidelijke Atlantische Oceaan en de Andesgebergte. Het grenst aan Brazilië, Uruguay, Paraguay, Chili en Bolivia. De naam “Argentinië” is afgeleid van het Latijnse woord argentum, argentum betekend zilver in het Latijns! Het edelmetaal was belangrijk voor de Europese kolonisten. Onder leiding van José de San Martín werd er een korte strijd gevoerd tegen de Spaanse bezetters waarna Argentinië uiteindelijk in 1816 onafhankelijk werd van Spanje. In Argentijnen word José de San Martín nog steeds als een held beschouwd. In de eerste jaren van de onafhankelijkheid van Argentinië waren er diverse conflicten tussen federalisten en de centralisten. Dit kwam tot een einde in 1853 en er werd toen een nieuwe grondwet aangenomen. Argentinië, wat nauwelijks een leger had, moest in 1865 het hoofd bieden aan Paraguay. De Argentijnen wisten een alliantie met Brazilië en Uruguay te maken om zo Paraguay te verslaan. Deze bloedige oorlog duurde tot 1870. In deze oorlog hebben vele voormalige slaven van Afrikaanse komaf het leven verloren. Zij werden bij wet verplicht om aan de strijd deel te nemen. Hierdoor is bijna de gehele van Afrikaanse oorsprong afkomstige populatie in Argentinië uitgeroeid. Argentinië was van 1880 tot 1920 een van de rijkste landen ter wereld. Na een korte opleving zakte na de tweede wereldoorlog de Argentijnse economie weer in.

» Minder informatie

21 dagen - Hoogtepunten van Argentinië

Argentinië is een land vol uitersten! In het zuiden van Patagonië komen jullie gletsjers, ijsbergen en fantastisch berggebied tegen. Een geweldig gebied voor korte & lange wandelingen dwars door de ruige natuur. In Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, zie je de cruise boten vertrekken naar Antarctica.

14 dagen - Patagonië gletsjer & trekking

Deze prachtige reis begint met een bezoek aan Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika waar de tango nog volop te zien is. Jullie reizen dan naar het zuiden, naar El Calafate, de uitvalbasis om het Los Glaciares NP te bezoeken…

19 dagen – Noord-Argentinië natuur & cultuurreis

Noord-Argentinië is een fantastische regio met een grote verscheidenheid aan verschillende landschappen, zoals rood rotsgebergte, uitgestrekte wijnvelden, verblindende zoutvlaktes en overweldigende watervallen. De omgeving…

Beste reistijd:

Argentinië is een groot land met veel regionale verschillen. De beste reistijd voor dit land is vanaf oktober t/m maart, waarvan december t/m februari hoogseizoen is. Het noorden kan ook de rest van het jaar bezocht worden.