Over Ons

‘Alles draait in het leven om aandacht, liefde en avontuur’

Olaf Reizen is in 2004 opgericht toen Olaf Hendriksz, na een paar jaar in de bush in Venezuela te hebben gewoond, steeds meer vragen kreeg van mensen om hen ook eens mee op avontuur te nemen naar dit prachtige land. Over de jaren reisde Olaf ook naar de omliggende landen en groeide het bestemmingsaanbod uit naar Zuid- & Midden-Amerika. Daarmee werd ook het team groter en kwamen medewerkers Josje en Sietske in dienst om Olaf te ondersteunen.

In de zomer van 2019 brak een nieuwe fase voor Olaf Reizen aan; het bedrijf werd ondergebracht bij Avila Adventure B.V. gevestigd in Haarlem. Josje en Sietske zetten de werkzaamheden bij Olaf Reizen met plezier voort.

Onze focus ligt op bijzondere reizen naar Midden- en Zuid-Amerika; we willen alleen bestemmingen aanbieden waar we zelf ook echt zijn geweest. Zodoende kunnen we onze reizigers veel beter informeren over de lokale omstandigheden en speciale plekken. We reizen geregeld naar Latijns-Amerika om nieuwe gebieden te verkennen, of onze kennis te updaten met de huidige situatie van de verschillende regio’s. We werken samen met lokale organisaties die ruime ervaring hebben met de organisatie van reizen ter plaatse en op de hoogte zijn van alle ins en outs.

We leveren 100% maatwerk. Door goed te luisteren naar jullie wensen, stellen we met zorg een mooie reis voor jullie samen. We houden ervan om mensen de reis van hun leven te laten beleven, een onvergetelijke reiservaring die het leven verrijkt. Om dit te kunnen verwezenlijken, werken we met kleine lokale agenten samen, die ons ter plaatse ondersteunen. Doordat dit geen grote multinational bedrijven zijn, komen de reisgelden zodoende ook daadwerkelijk terecht bij de lokale bevolking van de bestemming.

Onze reizen zijn authentiek en hebben een avontuurlijk karakter! We stellen de reizen daarnaast zo duurzaam mogelijk samen. Dit doen we door samen te werken met lokale kleinschalige hotelletjes die zich richten op ecotoerisme en/of die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun omgeving. Hierdoor ondersteunen we met onze reizen lokale sociale projecten, behoud van natuurgebieden, en de bescherming van wildlife.

GGTO Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Wij zijn aangesloten bij Stichting GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De Stichting staat er voor garant dat het reeds betaalde deel van de reissom wordt teruggestort indien de touroperator in financieel onvermogen zou komen. Daarnaast zijn wij ook aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen, hierdoor krijg je (een deel van) de reissom terug indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren en krijg je de meerkosten vergoed indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je hierdoor vervroegd moeten repatriëren. Meer informatie hierover kun je vinden op onze voorwaarden pagina.
GGTO e   World e

Privacy

We waarborgen en respecteren je privacy, door naleving van de wet bescherming persoonsgegevens. We beschermen je persoonsgegevens en gebruiken ze alleen voor het doel waarvoor ze bedoeld zijn. Ieder ander gebruik van je persoonlijke gegevens, in het bijzonder de verkoop ervan aan derden, is uitdrukkelijk uitgesloten.

Over Ons
Over Ons

Josje Michels

Mijn familie komt uit de scheepvaart. Als kind heb ik van mijn opa en vader al die reisverhalen gehoord en wilde daarom zelf niets liever dan de wereld over. En dat heb ik ook gedaan. Reizen heeft ook mijn horizon verbreed. Je ontmoet mensen uit andere culturen en komt vaak in een totaal andere belevingswereld. Het zijn bijzondere ervaringen, onverwachte ontmoetingen met mensen en mooie belevenissen, die je nooit meer vergeet. Na mijn middelbare school en toeristische opleiding, ben ik in de luchtvaart gaan werken. Nadat ik 2 jaar bij Air India gewerkt had, werd ik gevraagd door VARIG Brazilian Airlines en na 18 jaar VARIG, heb ik nog eens 6 jaar voor de TAP gewerkt. In die tijd heb ik Zuid Amerika leren kennen en Brazilië in het bijzonder. In samenwerking met de Braziliaanse Ambassade en lokale agenten heb ik het land heel goed leren kennen en helpen promoten. Het is zo’n prachtig continent. Ik hou van de ongerepte natuur en de ruimte die je daar hebt. Ik reis het liefst naar plekjes die nog niet (zo) ontdekt zijn. De gastvrijheid en hartelijkheid van de mensen in die landen is ongekend. Behalve het reizen, ben ik een liefhebber van wandelen en duiken. De onderwater wereld is weer een totaal andere beleving. Een paar van mijn vele bijzondere reis ervaringen waren onder andere in Ecuador, waar de Condor nog vliegt, de ongerepte natuur van de Galapagos eilanden, zwemmen met zeeleeuwen, de prachtige natuur van de Pantanal, indianen stammen in de Amazone, tussen de walvissen varen in Argentinië en duiken tussen de haaien in Coiba/Panama. Ik vind het geweldig dat ik mijn reiservaringen kan gebruiken om prachtige reizen voor jullie samen te stellen.

Josje Michels
Sietske  e

Sietske van Leusden

Het is 2008 en ik sta op het punt een nieuw avontuur te beginnen in het fascinerende Buenos Aires in Argentinië. Ik heb net mijn HBO opleiding Management Toerisme afgerond en ik vind het de hoogste tijd om weer op pad te gaan. Voor vier maanden verblijf ik in het prachtige Argentinië om mijn Spaans te verbeteren en om zoveel mogelijk te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Mijn liefde voor het Argentijnse leven en cultuur bloeit op en een jaar later ga ik aan de slag als reisspecialiste bij een inkomend touroperator in Buenos Aires. Argentinië betovert me. Het biedt alles waar je naar op zoek zou kunnen zijn; van tropisch regenwoud, torenhoge watervallen, witte zoutvlaktes en vuurrode kliffen, uitgestrekte merengebieden, diepblauwe gletsjers en cultureel erfgoed. In de jaren dat ik in Argentinië woon en werk, reis ik onder andere ook door Uruguay, Chili, Bolivia en Colombia. De Spaanse taal en het bereiden van overheerlijke asados en empanadas heb ik inmiddels wel onder de knie. Ik heb in veel verschillende landen gewoond, gewerkt of gereisd, binnen Europa, Azië en Noord-Amerika, maar Latijns-Amerika is waar mijn passie ligt. De combinatie aan overweldigende natuur en warme cultuur die dit continent te bieden heeft, is uniek. Je maakt hier echt connectie met de hartelijke lokale bevolking en om iedere hoek ga je zo weer een nieuwe ervaring tegemoet. Inmiddels heb ik ook kennis kunnen maken met Ecuador en de fascinerende Galapagos eilanden, en met het wonderschone Midden-Amerika. Het is geweldig om iedere dag bezig te kunnen zijn met deze prachtige bestemmingen!