20 dagen – Costa Rica & Nicaragua

Deze bijzondere en afwisselende individuele reis brengt jullie naar Costa Rica en Nicaragua; bestemmingen die veel diversiteit te bieden hebben. In Costa Rica gaan jullie naar de prachtige omgeving van de Maquenque eco lodge. Dan gaan jullie de grens over. Nicaragua is als toeristische bestemming nog nauwelijks ontdekt en kent een turbulente geschiedenis, maar heeft bovenal een heel erg vriendelijke bevolking. Er zijn vele actieve vulkanen, mooie koloniale steden, grote meren, regen-, nevel- en droge wouden en indrukwekkende kusten, eilanden en landschappen. Jullie starten hier met een verblijf in de ongerepte jungle van Indio Maiz, waar jullie veel wildlife zullen spotten; apen, brulkikkertjes en wie weet katachtigen. Vervolgens gaan jullie naar het authentieke Isla de Ometepe om te hiken, kajakken of te relaxen aan het strand. Verder bezoeken jullie de prachtige koloniale stad Granada. Dan keren jullie terug naar Costa Rica waar jullie in het grillige vulkanische landschap van Rincón de la Vieja verblijven. De reis wordt geëindigd met een paar dagen strand in het heerlijke Playa de Montezuma. Dit is een reis vol met contrasten!

Dag 1. Amsterdam – San José

Op dag 2 worden jullie naar de Maquenque eco lodge gebracht. De lodge is gelegen in het Maquenque Nationaal Wildlife Refuge, aan de rand van de San Carlos rivier. De lodge wordt omringd door tropisch regenwoud met ongeveer 8 kilometer aan paden waardoor je gemakkelijk de omgeving kan verkennen. Er is een groot aanbod aan flora en fauna. Momenteel zijn er over 410 verschillende vogelsoorten geïdentificeerd in deze omgeving, waaronder de Great Green Macaw (papegaai). Er zijn verschillende wandelingen met gidsen beschikbaar, zoals het maken van een nachtwandeling (geen activiteiten inclusief).

Dag 2 t/m 4. Maquenque Eco Lodge

Op dag 2 worden jullie naar de Maquenque eco lodge gebracht. De lodge is gelegen in het Maquenque Nationaal Wildlife Refuge, aan de rand van de San Carlos rivier. De lodge wordt omringd door tropisch regenwoud met ongeveer 8 kilometer aan paden waardoor je gemakkelijk de omgeving kan verkennen. Er is een groot aanbod aan flora en fauna. Momenteel zijn er over 410 verschillende vogelsoorten geïdentificeerd in deze omgeving, waaronder de Great Green Macaw (papegaai). Er zijn verschillende wandelingen met gidsen beschikbaar, zoals het maken van een nachtwandeling (geen activiteiten inclusief).

Dag 5 & 6. Sabalos Lodge (Nicaragua)

Na het ontbijt worden jullie op dag 5 naar de grens van Costa Rica en Nicaragua gebracht. Jullie gaan bij Los Chiles de grens over. Aan de andere kant wacht een transfer die jullie in ongeveer 40 minuten van Las Tabillas naar San Carlos brengt. Vervolgens varen jullie in ruim 1 uur naar de Sabalos Lodge met de publieksboot. De San Juan Rivier is een nog onontdekt paradijs voor natuur liefhebbers. In dit deel van Nicaragua vind je een enorme variëteit aan “wildlife” en een bijzonder mooie flora. De rivier heeft zijn oorsprong in het immense Nicaragua meer. San Carlos is de hoofdstad van deze regio. Dit is de plek om door prachtige jungle te lopen tussen de vele woudreuzen. Naarmate je verder het park inloopt, worden de kansen steeds groter om wild te spotten. Er zijn hier jaguars gespot, maar de kans om bijvoorbeeld slingerende apen, vogels, coati’s en prachtige boomkikkertjes te zien is veel groter (geen activiteiten inclusief). Jullie verblijven twee nachten in de Sabalos Lodge.

Dag 7 t/m 10. Isla de Ometepe

Voordat jullie naar Isla de Ometepe vertrekken, het grootste eiland in zoetwater ter wereld, genieten jullie eerst nog van een heerlijk ontbijt in de jungle. Dan worden jullie eerst per boot terug naar San Carlos gebracht. Daar stappen jullie op de ferry en bij aankomst op Isla de Ometepe worden jullie naar het hotel gebracht. Ometepe is een heerlijk relaxt eiland. Er zijn twee vulkanen op het eiland die praktisch altijd in het zicht liggen, en elk met hun eigen vegetatie. Op beide vulkanen kan gewandeld worden. Ook deze dagen hebben jullie de keuze wat jullie willen gaan doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de prachtige Rio Istiam stroomopwaarts op te varen of te gaan kajakken. Met een gids zie je veel meer van de aanwezige kaaimannen, schildpadden, apen en vogels. Ook hebben jullie de gelegenheid om op de fiets de verscholen schoonheden van Isla de Ometepe op eigen houtje te ontdekken! Het is hier ook mogelijk om de Maderas vulkaan (1.394 meter) te beklimmen. Een pittige tocht van in totaal ca. 8 uur met een onvergetelijk uitzicht over het meer en de andere vulkanen. Na afloop kunnen jullie de lokaal gefabriceerde koffie proeven. Of de prachtige wandeling naar de Concepción Vulkaan, waarbij jullie beloond worden met prachtige uitzichten. Een relaxtere activiteit is een wandeling naar de San Ramon waterval, waar je ook lekker kunt zwemmen. In totaal duurt dit ca. 5 uur. Ook is het mogelijk om het Charco Verde Nationaal Park te bezoeken. Vanaf Finca Magdalena kunnen jullie ook de pre-Colombiaanse rotstekeningen bezichtigen. Als jullie willen kunnen we van te voren al het één en ander voor jullie reserveren (geen activiteiten inclusief). Vier overnachtingen in de sfeervolle Hotel Villa Paraiso, dat aan één van de mooiste stranden van het eiland ligt.

Dag 11 & 12. Granada

Op dag 11 worden jullie in ongeveer 3 uur, via Moyogalpa en San Jorge, naar Granada gebracht; een prachtige koloniale stad, waar de Spaanse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Jullie overnachten in het koloniale Patio de Malinche, dat in het historisch centrum ligt. De volgende dag hebben jullie de dag ter vrije besteding. Om deze geweldige stad beter te leren kennen, is het aan te raden om lekker door de straten rond te lopen en alle indrukken op te nemen. Jullie kunnen er ook voor kiezen om dit met een professionele gids te doen, om zodoende alle achtergrond informatie ook mee te krijgen. De omgeving van Granada geeft ook veel excursiemogelijkheden, zoals een boottocht naar Las Isletas, en een bezoek aan de Mombacho vulkaan. Jullie kunnen natuurlijk ook lekker zelf op pad gaan om de prachtige omgeving te ontdekken!

Dag 13 & 14. Rincón de la Vieja NP (Costa Rica)

Na het ontbijt worden jullie op dag 13 opgehaald en naar de grens van Costa Rica gebracht. Onderweg maken jullie een stop bij de krater van de Masaya vulkaan, en de Masaya artisan markt, waar jullie de lokale handwerkzaamheden en ceramiek kunnen bewonderen. Jullie gaan bij Penas Blancas de grens over. Nadat jullie zelf de grens zijn over gestoken, wacht daar een transfer om jullie naar Rincón de la Vieja te brengen. De bergketen Rincón de la Vieja is een natuurgebied met veel vulkanische activiteit, waar tientallen rivieren en beken ontspringen. Dit alles is omgeven door een bijzondere junglevegetatie. De echte doorzetters kunnen hier onder meer de vulkaan Rincón de la Vieja (1.853 m.) beklimmen, waarbij we wel aanraden dat met een gids te doen. Daarnaast behoren een wandeling naar de ‘verborgen’ watervallen, modderbronnen of zwavelbaden en paardrijden tot de mogelijkheden. De verschillende routes staan goed aangegeven, zodat jullie op eigen gelegenheid de wandelingen kunnen maken. Jullie kunnen ook een ‘canopy tour’ doen; bevestigd aan een beveiligd tuig, slinger je langs een kabel tussen en boven de boomtoppen van platform naar platform. Je leert zo de jungle van een heel andere kant kennen! Met een beetje geluk krijg je hier kapucijnerapen, brulapen, slingerapen, neusbeertjes, gordeldieren en vele soorten vogels te zien. Ook kunnen jullie de omgeving per mountainbike verkennen. Jullie logeren hier twee nachten in de Vieja Mountain Lodge.

 

N.B.: Het Rincón de la Vieja park is gesloten op maandagen.

Dag 15 t/m 17. Montezuma Playa

Jullie worden op dag 15 met een transfer naar de strandplaats Montezuma Playa gebracht. In de jaren 80 was dit nog een vissersplaatsje, maar inmiddels wordt het bezocht door backpackers, ecotoeristen en surfers. Het rommelige centrum met zijn vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes is gezellig en leuk om te bezoeken. Jullie kunnen hier heerlijk nagenieten aan het strand. Het is mogelijk om hier te snorkelen of een boottochtje te maken naar bijvoorbeeld Isla Tortuga, een eilandje dat voor de kust ligt (geen activiteiten inclusief). Jullie verblijven drie nachten in het comfortabele Bahia del Sol.

Dag 18. Montezuma Playa – San José

Na het ontbijt worden jullie vandaag terug naar de hoofdstad gebracht, San José. Overnachting in Hotel Rincón de San Jose.

Dag 19. San José – Amsterdam

Vandaag worden jullie opgehaald en naar de luchthaven van San José gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 20. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies & ontbijt;
  – Sabalos Lodge is inclusief volpension (excl drankjes).
 • Alle genoemde transfers, inclusief die per boot.
 • Stop bij de krater van de Masaya vulkaan en de Masaya artisan markt.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Havengelden Isla de Ometepe.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons