Costa Rica & Nicaragua – Erwin & Paul

Locatie: Costa Rica & Nicaragua

Reisperiode: juli 2016

 

Dag Josje en Sietske,

Er ging net iets mis toen ik een tijdje gesproken had met Sietske. We waren bijna klaar met het gesprek, dus rond het per mail nog even af. We hebben een mooie reis gehad, veel gezien en waren blij met de locaties / hotels. Het weer was prima, niet altijd zon, maar omdat we veel gewandeld hebben en gefietst en gekayakt ook nog, was dat eigenlijk nog wel beter ook (minder heet). We hadden enkele tips / adviezen voor anderen in de toekomst, ik heb ze net allemaal benoemd, maar had ze al op schrijft gezet ook, dus bij deze via de mail:

– hotel bij vliegveld niet beter? Kwamen laat aan en moesten al weer vroeg weg
– verwarrend dat in reis programma nog gesproken werd over boot van CR naar Nica (die er niet meer is)
– grens overgang Los Chiles erg veel tijd: 1,5 u; boot nog maar net kunnen halen (maar die was vervroegd van 15 naar 13 u, erg krap dus)
– moet alle bagage echt mee op kleine boten naar Sabalos? Kan niet deel in Los Chiles blijven?
– Sabalos lodge echt aanrader!!
– waarom pas laat weg vanuit de kust (13.40, kwam ook nog eens ruim 20 minuten te laat..), terwijl rit naar San Jose lang duurt (veel files) en pas na 20.30 u in hotel? Ook voor laatste avond daarom: Hotel bij vliegveld niet beter?

Los van bovenstaande was het verder helemaal prima. Tripadvisor heeft ons op de locaties (bijv. in het lago de nicaragua) goed geholpen met vragen over welke wandelingen we konden doen en of we daar wel / geen gids voor nodig hadden. Zeker in Nicaragua zijn wat basis-woorden Spaans (had een cursus via de app Duolingo gedaan de afgelopen 6 mndn) echt wel handig, want bijv. in het hotel op Ometepe spreken ze echt geen Engels.

Hoe dan ook, voor ons was het prima, dank,

Paul en Erwin

Costa Rica Nicaragua recensie Erwin Paul

Relevante informatie bij dit reisverhaal