LOCATIES ARGENTINIË | OLAF REIZEN

Ibera

Esteros del Iberá (Iberá moerassen)

De Iberá moerassen (Spaans: Esteros del Iberá, Guaraní: ý berá, wat “helder water” betekent), is een gebied in de provincie Corrientes, Argentinië. Het kenmerkt zich door de vele moerassen, venen, meren en lagunes.

Meer informatie
Cordoba cathedral

Córdoba

Córdoba ligt in een vallei van de Sierras Chicas bergen aan de rivier de Suquía, ongeveer 700 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba en heeft ruim 1,3 mln inwoners en is daarmee de tweede stad van Argentinië.

Meer informatie
Puna el Penon

Puna

De Puna is een hoogvlakte in het noorden van Argentinië dat ligt tussen het hooggebergte van de west en oost Andes. het is een ongelofelijk indrukwekkens schouspel, soms lijkt het wel of je op de maan bent beland als je dit gebied doorkruist.

Meer informatie
Salta

Salta

Salta is de grootste stad van noordwest Argentinië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt in de lerma vallei op een hoogte van 1100 meter tegen het Andes-gebergte aan en heeft ca 0,5 miljoen inwoners.

Meer informatie

Mendoza

Mendoza of Ciudad de Mendoza is een stad in het westen van Argentinië en de hoofdstad van de provincie Mendoza. De stad werd al in 1560 gesticht en heeft een prettig centrum met veel terrassen. Vanuit Mendoza begon José de San Martín de onafhankelijkheidsstrijd van Chili.

Meer informatie
noordkaper peninsula valdes

Peninsula Valdes

Peninsula Valdés is een schiereiland gelegen aan de oostkust in de provincie Chubut (departement Biedma) in Argentinië aan de Atlantische Oceaan. Het heeft een oppervlakte van ca. 3630 km². ‍

Meer informatie
ushuaia

Ushuaia

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie ‘Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden’ van Argentinië, vlak aan het Beaglekanaal. De stad telt ongeveer 60.000 inwoners. Ushuaia heeft een oud centrum met onder andere de Avenida San Martín als de belangrijkste winkelstraat.

Meer informatie
bariloche

Bariloche

Bariloche (officiële naam San Carlos de Bariloche) is een stad met ruim 100 000 inwoners en ligt in het hart van het Nationale Park Nahuel Huapi en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer. De stad is een belangrijk toeristenbestemming voor rijke Argentijnen.

Meer informatie
chalten

El Chaltén

El Chaltén is dorpje dat op 3 uur rijden van El Calafate ligt vlakbij het Viedmameer. Dit is de plaats in Argentinie om mooie bergwandelingen te maken.

Meer informatie
perito moreno

PN Los Glaciares (Perito Moreno)

De Perito Morenogletsjer is een gletsjer in het Nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De gletsjer is bereikbaar vanuit El Calafate in Patagonië. De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, ‘s werelds op twee na grootste zoetwaterreserve.

Meer informatie
El Calafate

El Calafate

El Calafate is een plaats in het Argentijnse departement Lago Argentino in de provincie Santa Cruz. Het is gelegen aan de zuidelijke oever van het Argentinomeer en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Door de komst van een moderne luchthaven (Aeropuerto Internacional de El Calafate) is het toerisme snel gegroeid.

Meer informatie
iguacu watervallen

Iguaçu Watervallen

Omgeven door een uitbundige tropische jungle liggen in het zuiden van Brazilië in de provincie Parana aan de grens met Paraguay en Argentinië, de schitterende watervallen van Iguaçu.

Meer informatie
tango buenos aires

Buenos Aires

Buenos Aires (Spaans voor: goede luchten ook wel gunstige winden) is de hoofdstad van Argentinië, en ook het economische en culturele centrum ervan. Met ruim 16 miljoen inwoners is het veruit de grootste stad van het land. Aangezien Gran Buenos Aires dus bijna een derde van de Argentijnse bevolking huisvest, overheerst het met zijn economie de rest van het land.

Meer informatie