23 dagen – Costa Rica natuur roadtrip

Deze bijzondere en afwisselende individuele reis brengt jullie naar Costa Rica; een echte natuurbestemming. In Costa Rica gaan jullie naar het veelzijdige Tortuguero NP, om daarna verder te reizen naar Puerto Viejo de Limon om lekker van het strand te genieten. De reis zet zich voort naar het bijzondere Sarapiquis Rainforest Lodge; gericht op de inheemse cultuur. Op naar het volgende natuurgebied bij de Lagarto Lodge waar jullie op zoek kunnen gaan naar de beroemde quetzal. Via de mystieke nevelwouden van Monteverde komen jullie aan bij het leuke strandplaatsje Manuel Antonio om naast de kust ook op zoek te gaan naar luiaarden, jaguars en apen in het nabijgelegen Manuel Antonio Nationaal Park. Na een bezoek aan het Corcovado Nationaal Park, waar jullie verblijven te midden van prachtige natuur, maken jullie nog een kleine stop bij Playa Dominical. Jullie sluiten de reis af in de bergen van het Los Quetzal Nationaal Park. Een reis bomvol natuur, vogels en fauna. Onvergetelijk!

Dag 1. Amsterdam – San José

Vandaag vliegen jullie naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. In de loop van de avond komen jullie aan op de luchthaven waar jullie verwelkomd worden en per transfer naar het hotel worden gebracht. Overnachting in Hotel Balmoral.

Dag 2. San José – Tortuguero Nationaal Park

Vroeg in de ochtend worden jullie opgehaald om in het gezelschap van een Engelssprekende gids (seat-in) naar één van de mooiste nationale parken van Costa Rica, Tortuguero, te gaan. Jullie rijden naar de oostkust, waar de boten al op jullie liggen te wachten om jullie naar de lodge te brengen. Het Tortuguero Nationaal Park bestaat uit een netwerk van waterwegen en meren die bevaarbaar zijn. Het park heeft veel te bieden en is adembenemend mooi! De aankomende twee nachten logeren jullie in de Turtle Beach Lodge, direct gelegen aan het water en met lekker zwembad op basis van volpension en 2 excursies inclusief.

Dag 3. Tortuguero Nationaal Park

Vandaag gaan jullie op ontdekkingstocht in Tortuguero. Na het ontbijt maken jullie een wandeling door het dichte woud en na de lunch ontdekken jullie de kleinere waterwegen, per boot, van het park. De motorboten hebben speciale, stille motoren zodat jullie optimaal van de geluiden van het regenwoud kunnen genieten. Op de oevers van de riviertjes verrijzen talloze tropische planten en bomen die metershoge groene muren vormen. De weerspiegeling in het stilstaande water maakt van deze boottocht een adembenemende belevenis. Al snel maken jullie kennis met het leven in de het natuurpark; zo zien jullie kaaimannen, capucijner- en brulapen, leguanen, kikkers en een groot aantal soorten vogels waaronder ijsvogels en de Montezuma oropendola, een mooie zangvogel. Een bijzonder dag! Wanneer het schildpadden seizoen is (juni tot oktober) kunnen jullie een optionele nachttour maken, waarbij jullie samen met een ranger op zoek gaan naar de schildpadden, die aan land komen en hun eieren leggen. Overnachting in Turtle Beach Lodge.

Dag 4. t/m 6. Tortuguero Nationaal Park – Puerto Viejo de Limon

Na het ontbijt varen jullie op dag 4 terug naar het vaste land, waar jullie eerst nog lunch zullen hebben in Guapiles (inclusief). De huurauto zal bij het restaurant worden afgeleverd. Vanaf hier rijden jullie naar Puerto Viejo de Limon, een leuk badplaatsje aan de Caribische kust. Hier kunnen jullie genieten van Reggae muziek, lekkere visjes op het strand en prachtige witte zandstranden. Jullie kunnen hier onder andere een bezoek brengen aan het nationale park Cahuita, wat bestaat uit regenwoud met een prachtige baai met wit zand. Met wat geluk treft je er apen, luiaards en toekans aan. In de beschermde regenwouden van het Talamanca gebied kan men allerlei leuke excursies ondernemen, zoals een hike door de jungle, snorkelen of misschien ene bezoek brengen aan het Indianenreservaat (geen activiteiten inclusief). Maar gewoon van het strand genieten is natuurlijk ook een uitstekende optie! Jullie logeren drie nachten in Hotel Blue Conga.

Dag 7 & 8. Puerto Viejo de Limon – Sarapiqui

Jullie verlaten op dag 7 de kust om richting de laaglanden te rijden. Om wat rust in te bouwen, maken jullie een stop in Sarapiqui. Sarapiqui is één van de meest bezochte gebieden in de regio omdat het zo’n grote biodiversiteit kent. Je kan hier o.a. de grote groene ara en de quetzal vinden. De bergen, vlakten, vulkanen, meren, rivieren, bossen, fruit- en veeboerderijen geven het landschap karakter. Vanuit Sarapiquí kunnen jullie uitstekend één van de vele rafttochten boeken. Voor de mensen, die iets minder avontuur zoeken, kunnen er prachtige paardrijdtochten gemaakt worden of een vriendelijke boottocht gedaan worden (alle excursies exclusief). Een mooi en minder toeristisch gebied. Jullie overnachten hier twee nachten in het bijzondere Sarapiquis Rainforest Lodge. De lodge is opgezet als pre-Colombiaans dorp uit de 15e eeuw en heeft een concept dat is gericht op het ecotourisme en het behoud van de inheemse cultuur. Het is een unieke accommodatie met haar eigen archeologische park ‘Alma Ata’ met eeuwenoude tombes, haar museum van Inheemse Cultuur en een eigen botanische tuin ‘Chester’s Field genaamd, met een waardevolle collectie aan inheemse kruiden.

Dag 9 & 10. Sarapiquí – Boca Tapada

De reis zet zich op dag 9 voort naar het vogelspot paradijs van Costa Rica; de Laguna de Lagarto Lodge bij Boca Tapada. De lodge beschikt over 500 hectare aan onaangetast tropisch regenwoud met een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna. Er zijn ongeveer 350 verschillende vogelsoorten geteld in dit gebied, waaronder de Great Green Macaw. De lodge opereert geheel in harmonie met de natuur, zich strict houdend aan de ecologische regelgeving. Een perfecte accommodatie voor gepassioneerde vogelspotten en regenwoud liefhebbers. Over 10 kilometer aan goed gemarkeerde trails door het regenwoud, geven de mogelijkheid om de uitbundige natuur en wildlife op je gemak te bewonderen en te ervaren. Twee overnachtingen in de Laguna de Lagarto Lodge.

Dag 11 & 12. Boca Tapada – Monteverde

Jullie rijden op dag 11 naar Monteverde, gelegen bij het prachtige cloud forest. De bestemming is al jaren in strijd om het massatoerisme (dat na een verschenen artikel in National Geographic in 1983 opeens overspoeld werd door toeristen) tegen te gaan waardoor de toegangsweg naar deze plaats nog steeds onverhard zijn. Hierdoor is het massatoerisme gestremd, waardoor het ecotoerisme meer beschermd wordt. Desondanks is Monteverde nog steeds een heel populaire bestemming in Cost Rica vanwege het fantastische nevelwoud met haar avontuurlijke hangbruggen en de grote verscheidenheid aan vogels. Ook de beroemde quetzal is hier te vinden. Jullie verblijven hier twee nachten in Monteverde Hotel Cipreses, prachtig gelegen in de hoge heuvels.

Dag 13 & 14. Monteverde – Manuel Antonio

Op dag 13 vervolgen jullie je weg naar de strandplaats Manuel Antonio. Jullie verblijven hier twee nachten in het heerlijk Cabinas Espadilla, op maar 1 kilometer van het strand gelegen. Daarnaast is het Manuel Antonio Nationaal Park op loopafstand; de perfecte gelegenheid om apen, leguanen, luiaards en felgekleurde kolibries tegen te komen!

Dag 15 t/m 17. Manuel Antonio – Corcovado NP

Het volgende bijzondere national park staat op het schema; jullie rijden op dag 15 verder naar La Leona Eco Lodge bij het Corcovado Nationaal Park. De eco lodge ligt in het regenwoud en strekt zich uit langs de stranden van de Stille Oceaan met prachtig panoramisch uitzicht. De lodge is zo opgezet dat het minimale impact heeft op de natuurlijke omgeving. De tent-cabins bij de eco lodge zijn ontworpen om haar gasten een mooi zicht te geven op de omgeving. Jullie kunnen hier optimaal genieten van de frisse oceaanwind en het magische tropische regenwoud met al haar geluiden en aromas. De dag wordt afgesloten met een fantastische zonsondergang. De lodge biedt verschillende excursiemogelijkheden om de omgeving beter te leren kennen, zoals vogeltours, hikes door het Nationaal Park, boottours en kayak en paardrijdmogelijkheden (geen activiteiten inclusief).

Dag 18. Corcovado NP – Playa Dominical

Vandaag rijden jullie terug richting Monteverde, maar stoppen jullie bij Playa Dominical. Hier verblijven jullie een nachtje, alvorens door te rijden naar het Los Quetzal Nationaal Park. Jullie overnachten in het Villas Rio Mar Hotel, gelegen op maar 10 minuten lopen van het strand van Playa Dominical. Het hotel wordt omgeven door een ruime tropische tuin met mooie bloemen, planten en vogels.

Dag 19 & 20. Playa Dominical – Los Quetzales NP

Op dag 19 rijden jullie verder naar het laatste nationaal park van jullie reisprogramma. Maar dit is zeker niet de minste! Het nationaal park bevat een oppervlakte van 5.000 hectare met regenwoud en nevelwoud. Met hoogtepunten tot 3.000 meter is dit het hart van de Talamanca bergketen, wat pittoreske bergstroompjes, gletsjermeren en een rij van glorieuze toppen inhoudt. Het national park wordt gevoed door de Rio Savegre rivier en deze region is uitzondelijk divers; ongeveer 20% van alle vogelsoorten in Costa Rica zijn hier te vinden, waaronder de beroemde quetzal. Naast vogels huist het nationaal park ook janguars, tapirs en apen. Jullie verblijven hier twee nachten in het eenvoudige Paraiso Quetzal, waar jullie vriendelijk ontvangen worden. Let op dat jullie hier in de bergen zitten en het ’s nachts koud kan zijn; even een dikke trui en sokken mee dus!

Dag 21. Los Quetzales NP – San José

Na het ontbijt rijden jullie vandaag terug naar de hoofdstad, San José. Bij aankomst leveren jullie de huurauto in bij het hotel. Jullie verblijven in hetzelfde hotel als waar jullie aan het begin van de reis ook overnacht hebben: Hotel Balmoral.

Dag 22. San José – Amsterdam

Vandaag worden jullie opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor jullie terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 23. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – Verblijf Turtle Beach Lodge is inclusief volpension en 2 excursies.
  – Verblijf Villas Rio Mar Hotel is gebaseerd op een superieur kamer.
  – Verblijf La Leona Eco Lodge in Corcovado NP is gebaseerd op ocean front tent.
 • Alle vermelde transfers in privé service en met Spaanstalige chauffeur.
 • Huurauto, categorie Suzuki Jimny (of gelijkwaardig), inclusief verzekeringen en GPS.
 • Lunch in Guapiles.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting (circa US$ 29,- p.p.).
 • Bij verlies of diefstal van de GPS of autosleutel wordt er US$ 250,- aan kosten in rekening gebracht.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).