17 dagen – Safari & wildlife in onbekend Costa Rica

Costa Rica is al sinds jaren een populaire reisbestemming in Midden-Amerika, met haar fijne sfeer, fantastische natuur en een uitgebreid fauna aanbod. Naast de bekende hoogtepunten van het land zijn er ook nog een hoop plekken te vinden die toeristisch nog niet zo bekend zijn. Met deze route maak je een geweldige self-drive door o.a. een onbekend gebied van Costa Rica, waarbij je overnacht te midden van ongerepte natuur en op zoek gaat naar het vele wildlife, zowel boven als onderwater. Onderwijl verblijvend in mooie natuur lodges en een safari tentenkamp. Jullie komen door gebieden waar de ara’s, toekans en kolobri’s volop vertegenwoordigt zijn. N.B.: Deze reis kan goed aangepast worden op persoonlijke interesses zoals vogel spotten of duiken!

Dag 1. Amsterdam – San José

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Costa Rica. Bij aankomst op het vliegveld, zal er een transfer klaar staan om jullie naar het hotel te brengen voor de eerste nacht in San Jose Overnachting in Hotel Le Bergerac.

Dag 2. San Jose – San Gerardo de Dota

In de ochtend wordt de huurauto afgeleverd bij het hotel en gaan jullie op pad naar San Gerardo de Dota, wat ongeveer 3 uur rijden is. Jullie rijden via de studentenwijk San Pedro richting de ‘Cerro de la Muerte’, waar jullie in de middag al op zoek kunnen gaan naar de nationale vogel van Guatemala: de Quetzal. Een schitterend nevelwoud gebied! Verblijf in de mooie Savegre Hotel Natural Reserve & Spa.

Dag 3. San Gerardo de Dota

Vandaag kunnen er verschillende wandelingen gedaan worden in de omgeving, om het maximum aantal vogels in dit gebied te kunnen ‘spotten’. De quetzal en de dwerglijster zullen onder andere gezien worden en vele kolibri soorten. Een mooi gebied om deze natuurreis te beginnen. In het hotel is een kaartje van het gebied te verkrijgen, waar jullie zelf heerlijk kunnen gaan wandelen. De wandeling naar de waterval is een aanrader! Overnachting in Savegre Hotel Natural Reserve & Spa.

Dag 4. San Gerardo de Dota – Rico Tico Safari Lodge

Na het ontbijt rijden jullie in ongeveer 4 uur naar het zuidwesten van Costa Rica, richting Ojochal. Jullie gaan overnachten bij de Rico Tico Safari Lodge, waarbij je in tenten met een eigen badkamer verblijft. Super speciaal! In dit gebied is het heerlijk om te wandelen. Er zijn vaak toekans, papagaaien en apen te zien. Op 100 meter van de lodge is een watervalletje te vinden, waar heerlijk gebadderd kan worden.

Dag 5. Rico Tico Safari Lodge

Een vrije dag in en om de Rio Tico Safari Lodge. Lekker wandelen nabij de lodge door de jungle, één van de mooie stranden van de Zuid-Pacific bezoeken, of een walvis /dolfijnen boottocht doen (optioneel). De natuurlijke omgeving hier is spectaculair met uitzicht vanuit de tent op een kristalheldere rivier en de bergen. De safari lodge ligt tussen twee speciale nationaal parken in; het Marina Bellena Nationaal Park (walvissen, zeeschildpadden, dolfijnen en felle kleurrijke vissen) en Corcovado Nationaal Park (tapirs, toekans, macaws, witsnuitneusberen en de vier apensoorten die in Costa Rica voorkomen).

Duikers tip! Hierna zou je 2 of 3 nachten bij Hotel Jinetes de Osa kunnen stoppen. Deze accommodatie ligt bij het Corcovado gebied, vanwaar je zou kunnen duiken naar Isla del Caño.

Dag 6. Rico Tico Safari Lodge – Carara NP

Jullie rijden vandaag in ongeveer 3,5 uur richting het Carara Nationaal Park. Vlak voor het park overnachten jullie bij Hotel Cerro Lodge, de perfecte uitvalbasis om het nationaal park te bezoeken en op zoek te gaan naar de roodvleugel ara. Ook het mangrove gebied van de Tarcoles rivier ligt hier in de buurt.

Duikers tip! Voordat je verder reist naar de volgende bestemming zou je bij Playa del Coco kunnen stoppen voor een overnachting. Goede duikspots zijn hier te vinden!

Dag 7. Carara NP – Bijagua de Upala

De reis door onbekend Costa Rica gaat verder! In ongeveer 3 uur rijden jullie vandaag richting Puntarenas, en dan via Bagaces naar Bijagua de Upala. Dit is het gebied van de Tenorio vulkaan. Het is een overgangsgebied van nevelwoud, tropisch woud en droog tropisch bos. Hier overnachten jullie bij het leuke Sueňo Celeste B&B, gerund door een Belgisch echtpaar.

Dag 8. Bijagua de Upala

Op 45 minuten rijden van de lodge ligt het Tenorio Nationale Park. Hier loop je langs de Rio Celeste, die een prachtige helblauwe kleur heeft door een combinatie van mineralen die alleen in dit gebied in deze samenstelling voorkomen. In het nationale park kan gezwommen worden bij de waterval. Dit gebied, met deze combinatie van bossoorten, is een vogelrijk gebied. Je kan hier ook kajakken, paardrijden, een chocolade boerderij bezoeken, tuben op de Celeste rivier, raften op de Tenorio rivier of een tourtje doen op zoek naar bijzondere kikkers (geen activiteiten inclusief). Overnachting in Sueňo Celeste B&B.

Dag 9. Bijagua de Upala – La Fortuna

Vandaag rijden jullie in ongeveer 3,5 uur via Upala naar La Fortuna, gelegen bij de Arenal vulkaan. Je kan hier aan de voet van de vulkaan het Arenal Nationale Park bezoeken. Je loopt dan over de gestolde lava van de uitbarsting van lava van 1968. Op dit moment is de vulkaan rustig en spuwt geen lava. Maar de Arenal vulkaan blijft een imposante vertoning!
Je kan in de namiddag ook de Eco Termales Fortuna bezoeken. Deze hotsprings zijn door de vulkaan natuurlijk verwarmd. Het is wel handig om dit even van te voren te reserveren. Jullie overnachten buiten het dorpje bij Hotel Lomas del Volcan.

Dag 10. La Fortuna – Boca Tapada

Via Muelle rijden jullie in circa 4 uur naar Boca Tapada. Een walhalla voor de vogel- en dierenliefhebber. Apen, kaaimannen, kroonbasilisken & vele vogelsoorten, waaronder de groenvleugel ara, zijn hier te vinden. Jullie verblijven in een echte eco jungle lodge, de Laguna del Lagarto Lodge, gelegen nabij de Nicaraguaanse grens.

Dag 11. Boca Tapada

Het lopen van de 10 km aan wandelroutes is hier heerlijk. Ook het kanoën in de lagunes is fantastisch. Ongerept tropisch regenwoud en een overvloed aan wildlife. Een dag om niet snel meer te vergeten. Overnachting in de Laguna del Lagarto Lodge.

Dag 12. Boca Tapada – Sarapiqui

In de loop van de ochtend rijden jullie in 3 uur naar de volgende bestemming, het Sarapiqui de Puerto Viejo gebied. Een Caribisch laagland regenwoud gebied. Weer heel anders, dan waar we net vandaan komen. We komen hierdoor weer heel andere vogelsoorten tegen.

Jullie verblijven in Hotel Ara Ambigua, waar je ’s avonds de roodoogboom kikker kan spotten.

Dag 13. Sarapiqui – Guapiles – Tortuguero

Even vroeg op vandaag. Jullie moeten namelijk om acht uur ‘s ochtends in het restaurant van Selva Tropical zijn (circa 1 uur rijden). Hier laten jullie de huurauto achter (met volle tank) bij een autohuurvertegenwoordiger. Vanuit dit punt zullen jullie in een internationaal gezelschap richting Tortuguero gaan. Eerst 1,5 uur hobbelen in een bus om bij het dok van La Pavona te komen. Tortuguero is alleen over water en door de lucht te bereiken. Dit is de Amazone van Costa Rica. Op het dok van La Pavona gaan jullie aan boord van een overdekte boot om 1,5 uur later in de Turtle Beach Lodge aan te komen. Een echte jungle lodge, middenin de jungle gelegen. Tussen mei en oktober is het schildpadden seizoen, wanneer de leerrugschildpad en de soepschildpad hun eieren komen leggen. Turtle Beach Lodge is aan zee gelegen, dus pelikanen en de sternen zullen hier vaak te zien zijn. Het verblijf is hier inclusief volpension.

Dag 14. Tortuguero

Vandaag hebben jullie een boottour door het Tortuguero NP inclusief. Vanuit de open boot heb je goed zicht op de omgeving, in de hoop vele vogels en beesten te spotten. Alleen de omgeving al is adembenemend! Overnachting in Turtle Beach Lodge inclusief volpension.

Dag 15. Tortuguero – Guapiles – San Jose

Na het ontbijt varen jullie weer terug naar La Pavona en per bus richting Guapiles gaan. Hier hebben jullie nog een lunch inclusief, alvorens weer met jullie huurauto op weg te gaan. Jullie rijden door het mooie Braulio Carrillio Nationaal Park om aan de andere kant van de berg weer in de centrale vallei te staan. Dan rijden jullie verder naar San Jose voor alweer de laatste overnachting in Costa Rica. Bij het hotel leveren jullie de huurauto weer in. Verblijf in Hotel Le Bergerac, op zo’n 20 minuten lopen van het centrum van San Jose.

Dag 16. San Jose – Amsterdam

Jullie worden per transfer naar de luchthaven van San Jose gebracht, waar jullie op de vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 17. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – Verblijf in Laguna Lodge Tortuguero is op basis van volpension (excl drankjes).
 • Luchthaven transfers in privé service.
 • Transfer van en naar Tortuguero Nationaal Park per bus & boot in groepsverband.
 • Boottocht met gids in Tortuguero Nationaal Park (inclusief entreegeld)./li>
 • Huurauto Suzuki Gran Vitara (of gelijkwaardig) inclusief volledige verzekering & GPS van dag 2 t/m 15.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting (circa US$ 29,- p.p.).
 • Bij verlies of diefstal van de GPS of autosleutel wordt er US$ 250,- aan kosten in rekening gebracht.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons