16 dagen – Hoogtepunten van Nicaragua

Nicaragua is nog niet zo’n grote toeristische bestemming zoals buurland Costa Rica, maar heeft wel ontzettend veel te bieden! Er zijn vele actieve vulkanen en je vindt er koloniale steden, grote meren, regen- en nevelwouden en andere indrukwekkende landschappen. Terwijl je door Nicaragua reist verandert iedere vijf minuten drastisch het landschap. Het land heeft bovenal een heel erg vriendelijke bevolking en er is ook zeker veel wildlife te spotten. Tot slot is het aan de spectaculaire stranden van Big Corn eiland heerlijk ontspannen. Een prachtige veelzijdige bestemming waar cultuur en natuur samenkomen!

Dag 1. Amsterdam – Managua – Granada

Jullie vliegen van Amsterdam naar Managua waar jullie dezelfde dag nog arriveren. Na aankomst worden jullie ontvangen en naar de nabijgelegen stad Granada gebracht; wellicht de mooiste stad van Centraal-Amerika! Overnachting in Hotel Patio de Malinche.

Dag 2 & 3. Granada

Granada werd gesticht in 1524 en staat vol met koloniale gebouwen in zeer goede staat en is de absolute trekpleister van Nicaragua. Overal tref je leuke barretjes en restaurantjes in prachtige panden aan. Voor een prachtuitzicht over de stad en omgeving zal je de toren van Iglesia El Merced in moeten klimmen. Voor vele terrassen op straat is Calle la Calzada de plek. ’s Avonds is er bovendien op meerdere plekken livemuziek dus dit is een geweldige plek om eens een avondje de stad in te gaan.

Jullie hebben het verblijf hier ter vrije besteding. Een aanrader is een bezoek aan de Mombacho vulkaan. Deze excursie staat in het teken van culturele uitwisseling met de lokale bevolking. Op de zuidflank van de Mombacho vulkaan, doet een boerengemeenschap een verwoede (en geslaagde) poging om toerisme te ontwikkelen als secundaire inkomstenbron. De sfeer is nog heel naturel en open. Er zal een lunch worden bereid, waar jullie eventueel aan mee kunnen helpen. In de middag wordt er dan een tocht te paard georganiseerd langs enkele andere finca’s en door het prachtige beboste gebied direct ten zuiden van de vulkaan. Een city tour per fiets of paard & wagen is ook mogelijk, of breng een bezoek aan Las Isletas; een gebied van 365 kleine vulkanische eilandjes, gelegen voor de kust van Granada in het immense Nicaragua meer. Je kan hier mooie boottochten maken, of gaan kajakken (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in Hotel Patio de Malinche.

Dag 4. Granada – Isla de Ometepe

Na het ontbijt in Granada vertrekken jullie naar het authentieke Isla de Ometepe; het grootste eiland in zoetwater ter wereld! Via de haven van San Jorge nemen jullie de veerpont (ongeveer 1 uur varen) naar Isla de Ometepe. Bij aankomst in het haventje van Moyogalpa staat een lokale chauffeur klaar voor een transfer naar het hotel. Jullie overnachten in Hotel Villa Paraiso vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het Nicaragua meer.

Dag 5 & 6. Isla de Ometepe

Vrije tijd om lekker het eiland verkennen! Er is hier ontzettend veel te doen, zoals het bezoeken van het Charco Verde natuurgebied, gelegen aan een mooi zandstrand aan het meer van Nicaragua. De natuur in deze omgeving is erg bijzonder. Dicht bij Playa Venecia ligt ook een mooi natuurgebied waar je de Charco Verde lagune vindt. Hier kan je een goede wandeling maken en een heuvel beklimmen met een weids uitzicht over het Nicaragua meer en de Maderas- en de Concepción vulkaan. Er zijn ook leuke kajaktochten te maken, bijvoorbeeld over de prachtige Rio Istiam rivier. Doe dit met een gids want dan zie je veel meer van de aanwezige kaaimannen, schildpadden, apen en vogels! Vanuit de zuidkant van het eiland kan je naar het kleine eilandje Isla del Congo peddelen om de zeldzame spinapen te aanschouwen. Heel bijzonder, want je treft ze verder nergens anders op het eiland aan. Je kan ook de verscholen schoonheden van Isla de Ometepe op eigen houtje op een gehuurde fiets ontdekken. Wil je je iets meer inspannen, dan kan je de Maderas vulkaan (1.394 meter) beklimmen. Een pittige tocht, maar het uitzicht over het Nicaragua meer en de andere vulkanen is onvergetelijk! Een andere mooie, maar lichtere, wandeling is die naar de San Ramon waterval. Lekker afkoelen in frisse water! Het eiland heeft (afhankelijk van de waterstand van het meer) een aantal heerlijke stranden waar jullie lekker kunnen relaxen en een biertje kunnen drinken (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in Hotel Villa Paraiso.

Dag 7 & 8. Laguna de Apoyo

Jullie keren op dag 7 terug richting Granada, echter dit keer verblijven jullie bij de Monkey Hut bij de Laguna de Apoyo; een schitterend kratermeer met kristalhelder water waarbij je omringd wordt door een groen heuvellandschap. Onderweg kunnen jullie eventueel een bezoek brengen aan de witte Masaya dorpen, waar nog veel traditionele handwerk wordt verricht (optioneel). Bij Laguna de Apoyo hebben jullie vrije tijd om van de fantastische natuur te genieten. Je kan hier zwemmen, kajakken, drijven op gigantische opblaasbanden en goede wandelingen maken langs het mooie kratermeer. Je kan hier goed vogels spotten, of anders lekker ontspannen in de hangmat. En ’s ochtends natuurlijk wakker worden met het fantastische geluid van de brulapen die hier leven.

Dag 9 & 10. León

Op dag 9 worden jullie na het ontbijt naar León gebracht. Je kan het culturele en historische centrum van León goed te voet verkennen, waarbij je onder andere de grootste kathedraal van Midden-Amerika tegenkomt. Je kan hier het dak op en de stad vanuit een ander oogpunt bekijken. León heeft een heerlijke ontspannen sfeer en een leuke lokale markt. Jullie kunnen optionele excursies doen om de omgeving te verkennen, zoals het bezoeken van Flor de Caña, waar je de lekkerste rum van Midden-Amerika kan proeven, of jullie kunnen de actieve Cerro Negro vulkaan beklimmen en na een spectaculair uitzicht per sandboard weer naar beneden suizen. Je kan ook het strand van Las Peñitas bezoeken, gelegen op ongeveer 20 kilometer ten westen van León. Ontspannen op het strand per kajak (met gids) door het prachtige mangrove natuurreservaat Juan Venado gaan. Het barst hier van de dieren, maar het meest spectaculair zijn toch wel de schildpadden die hier van juli tot januari nestelen. Surfen in de krachtige golven is hier ook een optie (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in het gezellige centrum van León.

Dag 11 t/m 13. Big Corn Island

Jullie zetten de reis op dag 11 voort naar een fantastische bestemming! Op dag 11 worden jullie naar de luchthaven van Managua gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar het Big Corn eiland. Helder blauw water, tropische stranden, wuivende palmbomen en comfortabele hangmatten om in te luieren. Een absoluut paradijsje om de reis af te sluiten! Het tempo is hier heerlijk traag, dus je kan hier optimaal tot rust komen. Big Corn is echter ook een zeer goed duikers- en snorkelparadijs, voor degene die toch nog graag in beweging zijn. Hier verblijven jullie de komende dagen in Hotel Paraiso Club Beach; met 14 kamers in Nicaraguaanse stijl een geweldige plek om lekker te ontspannen en te genieten van het strand en de Caribbean. Het vriendelijke personeel helpt jullie graag met het regelen van yogalesjes of vistourtjes, of met een excursie naar de bijzondere Pearl Keys eilandengroep (geen activiteiten inclusief).

N.B.: wil je nog idyllischer stranden zien, dan kan je ook op Little Corn eiland verblijven, de kleine buur van Big Corn. Er is op Little Corn geen autoverkeer en ’s avonds geen elektriciteit, waardoor het eiland nog puurder en ongerepter is. Echter, hierdoor is het kleine eilandje ook meer in trek bij toeristen, terwijl je je op Big Corn meer tussen de lokale bevolking bevindt.

Dag 14. Big Corn Island – Managua – 06.05.18

Jullie prachtige Nicaragua reis zit er helaas bijna weer op. Jullie worden naar de luchthaven van Big Corn gebracht voor de vlucht terug naar Managua. Hier hebben jullie nog een laatste overnachting alvorens morgen weer terug naar Nederland te vliegen. Overnachting in het fijne en comfortabele Los Robles Boutique Hotel om de reis in stijl af te sluiten.

Alternatief! Afhankelijk van de vluchttijden kunnen we de laatste overnachting ook programmeren in de fantastische El Respiro ecolodge, gelegen in het groene heuvellandschap bij het Nicaragua meer, een uurtje rijden vanuit Managua.

Dag 15. Managua – Amsterdam

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven van Managua gebracht, waar jullie op de vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies & ontbijt.
 • Alle landtransfers in privé service.
 • Vlucht Managua – Big Corn Island – Managua (ruimbagage limiet van 15 kg p.p. extra kilo’s dienen ter plaatse bijbetaald moeten worden).
 • Veerpont van en naar Isla de Ometepe.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Havengelden Isla de Ometepe.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons