Corn Islands

De Corn Islands liggen ruim 70 km uit de kust van Nicaragua in de Caribische Zee en bestaan uit 2 kleine eilandjes; Big Corn Island (10 km2) en Small Corn Island (3 km2). Er wonen ca 7500 op de eilanden waarvan 80% op Big Corn. Het grootste aantal van de bezoekers gaat naar Small Corn. Mount Pleasant Hill (Big Corn) is met 129 m het hoogste punt van het eiland. Het vroegere piratennest maakte van 1655 tot 1894 deel uit van het Britse protectoraat Mosquito Coast. Daarna claimde Nicaragua de eilanden. Logisch dus dat bevolking die voornamelijk van Afro-Amerikaanse afkomst is dus Engels spreekt.
De verschillen met het vasteland van Nicaragua zijn groot. Zeker op Little Corn waar geen autoverkeer is gaat alles te voet. Hier heb je de mooiste koraalriffen. Een verblijf op de Corn Islands is dan ook de perfecte afsluiting van elke reis door Nicaragua.
Zonnen op witte zandstranden onder de palmbomen, zwemmen en snorkelen in helder water boven prachtige koraalriffen en tussen felgekleurde vissen en heerlijke kreeft eten in een sfeervol restaurant… kan het nog relaxter? Er zijn talloze kleine barretjes waar je ook s ‘avonds lekker uit kunt gaan. De Corn Islands is de ultieme paradijselijke plek om jullie reis af te sluiten.

De Corn Islands