18 dagen – Hoogtepunten van Honduras

Via een unieke route reizen jullie met deze reis door het nog vrij onbekende Honduras. Hier wordt je heel vriendelijk verwelkomd; het land is nog puur, ontzettend groen en heeft een interessante geschiedenis en cultuur. Aan de kust is er veel afwisseling in het landschap, van berggebied naar grote meren, jungle en een prachtige Caribische zee. Tijdens deze reis doen jullie veel verschillende activiteiten, zoals het bezoeken van een Maya stad, gaan jullie kajakken door mangroves, bezoeken jullie een grot, maken jullie een boottocht over het grootste meer van het land en worden jullie toegeroepen door howler monkeys. Aan de Caribische kust kunnen jullie tot rust komen of lekker gaan snorkelen en duiken. Het is een prachtige rondreis waarbij je contact maakt met het mooie Honduras!

Product manager Sietske: Honduras heeft mij ontzettend verrast als bestemming. De natuur is er nog zo ongerept en bleef me keer op keer verbazen. De bevolking is ontzettend vriendelijk en erg trots op hun land. Ze willen het met liefde aan je laten zien. Absoluut een perfecte bestemming als je de toeristenstromen wilt vermijden en toch wilt genieten van fantastische cultuur & natuur.

Dag 1. Amsterdam – San Pedro Sula – Copán

Vandaag nemen jullie de vlucht vanaf Amsterdam naar San Pedro Sula in Honduras, waar jullie dezelfde avond zullen aankomen. Bij aankomst worden jullie verwelkomd door jullie gids en in ongeveer 4 uur naar Copán gebracht. Overnachting in Posada Iguana Azul.

Dag 2. Copán

Een bezoek aan de Mayan City van Copán kan natuurlijk niet ontbreken! Ontdekt in 1570, de Copán ruïnes zijn één van de belangrijkste overblijfselen van de Mayan beschaving. De geruïneerde citadel met imposante openbare pleinen en beeldhouwwerken zijn in het begin van de 10e eeuw verlaten en pas in de 19e eeuw opgegraven. Een fascinerende stap terug in de tijd! De middag is vrij. Jullie kunnen actief een canopy tour doen, of anders lekker relaxen bij de Luna Jaguar & Massages; een natuurlijke hotspring midden in de jungle, waar het water vulkanisch verwarmd wordt. Een bezoekje maken aan de koffieplantage Finca El Cisne is ook leuk. Of een paardrijdtocht maken naar de Indianen! (middag activiteiten optioneel). Overnachting in Posada Iguana Azul.

Dag 3 & 4. Gracias

In de ochtend van dag 3 maken jullie een bezoek aan Macaw Mountain Bird Park & Reserve; een tropisch vogelreservaat dat zich ontfermd over geredde en beschermde vogelsoorten. Denk o.a. aan toekans, papagaaien en ijsvogels. Hier komen vogels terecht wanneer eigenaars ze niet meer willen of als ze uit de handen van smokkelaars zijn gered. Er vliegen genoeg vogels vrij rond, die soms op je schouder of hand komen zitten. Heel bijzonder. Daarna worden jullie in ongeveer 3 uur naar het koloniale stadje van Gracias gebracht. Een van de mooiste en meest historische nederzetting van Honduras. Het San Cristobal Fort is zeker een bezoekje waard. Het ritme gaat hier meteen omlaag als je door de rustige kiezelstenen straten loopt. De volgende dag maken jullie een tour naar het Celaque Nationaal Park, gelegen in de mooie bergachtige en bosrijke omgeving van Gracias. Twee overnachtingen in Hotel Guancascos.

Dag 5. La Esperanza

Vandaag vervolgen jullie de reis naar La Esperanza, gelegen op 1.770 meter in het hoogland en hierdoor de hoogste gelegen plaats in Honduras. Het kan hier op deze hoogte best koud zijn. De inheemse invloed is hier sterk te merken en er zijn vaak markten waar handwerk wordt aangeboden. Er lopen hier nog veel vrouwen met de opvallende en kleurrijke Lenca hoofddoeken rond. De straten mogen modderig zijn, maar het authentieke Honduras is hier nog echt van kracht. Overnachting in het simpele Pousada Papá Chepe.

Dag 6. La Esperanza – Lago de Yojoa

Vandaag worden jullie naar het grote Lago de Yojoa meer gebracht. Onderweg maken jullie een stop bij de bijzondere Taulabé druipsteengrotten. Een spectaculair zicht! Overnachting in Hotel Casa Lenca.

Dag 7. Lago de Yojoa & Panacam

Vandaag hebben jullie een boottour over het meer inclusief. Jullie zien veel watervogels en vissersbootjes. Lekker genieten op het water! Hierna gaan jullie lunchen bij een lokaal restaurant met uitzicht op het meer. Je mag hier je eigen verse vis uitzoeken voor de lunch (inclusief). Daarna worden jullie naar de Panacam Lodge gebracht, gelegen in het groene berggebied bij het meer. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het meer en kan je optioneel in de middag met een gids een jungletrekking maken door het bosgebied. Op zoek naar vogels en reusachtige vlinders brengt de trekking je naar een verscholen waterval te midden van het woud. Het water is hier zo schoon dat het gedronken kan worden. Overnachting in Panacam Lodge.

Dag 8. Panacam – Tela

De reis wordt vandaag voortgezet naar Tela. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de prachtige Pulhapanzak waterval, waar het mogelijk is om achter de waterval langs te lopen. Voor de echte dare-devil! Aan het einde van de middag maken jullie een bezoek aan het Punta Izopo Nationaal Park, waar jullie per kajak de omgeving gaan verkennen en op zoek gaan naar krokodillen! Jullie peddelen door het doolhof van uitgestrekt mangrovegebied. De tour wordt met zonsondergang uitgevoerd, omdat dan de beste kans is om wildlife te zien. Het is mogelijk om de excursie te combineren met een diner aan het strand bij het Garifuna dorp alvorens terug te keren naar Tela (diner is optioneel).
Overnachting in Tela bij Hotel Playa Bonito, gelegen aan het strand.

Dag 9. Punta Sal Nationaal Park

Vandaag hebben jullie een tour naar het Punta Sal Nationaal Park (ofwel Jeanette Kawas Nationaal Park). Eerst vliegen jullie ongeveer driekwartier met een snelle boot over het water naar het nationaal park dat een bron is aan wildlife. Het nationaal park is opgebouwd uit veertien verschillende ecosystemen, inclusief mangroves, regenwoud, nevelwoud, lagunes en kust inhammen (vroeger voornamelijk gebruikt door piraten die met hun nieuwe buit onderdoken). Jullie maken eerst een wandeling door de weelderige jungle waar jullie zeker een stel apen tegen gaan komen. Daarna worden jullie naar Coalito Beach gebracht, waar jullie lekker kunnen relaxen aan het strand en kunnen gaan snorkelen op zoek naar waterslangen en kleurrijke tropische vissen. Lunch in typisch Caribische stijl (net gevangen vis) is inclusief vandaag. Om een uur of drie worden jullie per boot naar Tela gebacht voor de overnachting. ’s Avonds de gezellige boulevard op waar veel restaurantjes en souveniertjes te vinden zijn. Overnachting in Tela bij Hotel Playa Bonito.

Dag 10 & 11. Pico Bonito NP

Op dag 11 gaan jullie met een transfer door naar La Ceiba, waar jullie vlakbij het Pico Bonito Nationaal Park gaan overnachten bij de mooie Villa de la Soledad. De villa ligt in een prachtige omgeving, waar je ’s ochtends tijdens het ontbijt rondvliegende toekans kan spotten. Je wordt hier hartelijk verwelkomd door de eigenaresse Soledad; je wordt hier helemaal in de watten gelegd! In de middag kunnen jullie eventueel een hike maken in het Nationaal Park. Een lokale gids zal jullie dan begeleiden en wijzen op vogels en insecten die onderweg tegen worden gekomen. Bij een fascinerende waterval, die van hoge hoogte over een klif heen valt, wordt er even pauze gehouden alvorens weer terug te wandelen naar de accommodatie. Of jullie kunnen gewoon lekker relaxen in de hangmatten met een drankje in de hand. De volgende dag kan er geraft worden op de Cangrejal rivier (alle activiteiten optioneel). Twee overnachtingen in La Villa de Soledad.

Dag 12 t/m 15. Utila

Op dag 12 worden jullie vroeg in de ochtend per transfer naar de haven van La Ceiba gebracht. Hier nemen jullie afscheid van jullie gids en stappen jullie op de ferry naar Utila. De ferry tickets kunnen niet vooraf gereserveerd te worden, dus jullie dienen deze ter plaatse zelf te kopen (exclusief). Utila is een leuk Caribisch eiland, waar er veel mogelijkheden zijn tot duikactiviteiten. Verschillende duikscholen en -centra hebben iedere duiker, van beginner tot gevorderde, iets te bieden om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken, zoals korridors van zwart koraal en tijdens sommige periodes van het jaar walvishaaien. Voor de avontuurlijke reiziger kan er ook aan free diven gedaan worden! Mocht duiken niet je specialiteit zijn, is er nog steeds genoeg te beleven op dit eiland; er zijn boot uitstapjes mogelijk naar omliggende Caribische eilandjes met spectaculaire strandjes, er kan gekayakt worden in de natuurlijke lagune, gewandeld worden door het bosgebied, er kunnen fietsen of quads gehuurd worden, en yogalesjes in de buitenlucht gevolgd worden. En natuurlijk kan je lekker relaxen op één van de twee zandstranden van het eiland. Het eiland barst van de restaurantjes en barretjes, dus ook ’s avonds is er genoeg te beleven. Jullie verblijven hier bij de leuke Colibri Hill Resort, die net iets van de drukke hoofdstraat gelegen is en beschikt over een eigen zwembad.

Dag 16. Utila – Tela

Vandaag varen jullie met de middagboot (ferry tickets exclusief) terug naar La Ceiba. Hier staat de transfer naar Tela al op jullie te wachten. Op de boulevard kunnen de laatste souvenirtjes gekocht worden. ’s Avonds nog even lekker uit eten! Overnachting in Hotel Playa Bonito.

Dag 17. San Pedro Sula – Amsterdam

Vandaag worden jullie bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van San Pedro Sula gebracht voor de terugvlucht terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde hotels (of gelijkwaardig) o.b.v. logies & ontbijt.
 • Alle landtransfers in privé service.
 • De volgende genoemde tours in privéservice:
  – Bezoek Mayan ruïnes Copán.
  – Bezoek Macaw Mountain bij Copán.
  – Tour Celaque NP bij Gracias.
  – Stop bij Taulabé Grotten.
  – Boottocht Lago de Yojoa.
  – Bezoek Pulhapanzak waterval.
  – Kajak tour Punta Izopo NP.
  – Tour Punta Sal Nationaal Park met hike & snorkelen.
 • Engelsprekende gids/chauffeur tijdens het programma op het vaste land van Honduras.
 • Lokale gidsen waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Ferry La Ceiba – Utila – La Ceiba.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons