16 dagen – Actief & avontuurlijk Costa Rica

Een rondreis door Costa Rica kun je zo actief, sportief en avontuurlijk maken als je zelf wilt. De landschappen zijn er afwisselend en bieden een enorme keuze aan verschillende activiteiten. Aan de kusten en stranden kan je golfsurfen, duiken, snorkelen en zwemmen met de dolfijnen. In de ongerepte moerasgebieden van het noorden, of in het uiterste zuiden zijn één of meerdaagse kajaktours te doen. Er zijn fantastische hikes te maken in de nevelwouden, in de bergen of op vulkanen. Sommige rivieren lenen zich uitermate goed voor wildwater raften, of je kan gaan ziplinen, paardrijden, of rappellen. Deze reis heeft een combinatie van verschillende activiteiten, terwijl je optimaal kan genieten van de mooie natuur en bijzondere wildlife van Costa Rica! 

N.B.: Deze reis kan goed aangepast worden op persoonlijke interesses zoals vogel spotten of duiken!

Dag 1. Amsterdam – San Jose

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar San Jose in Costa Rica. Bij aankomst op het vliegveld worden jullie per groepstransfer naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Balmoral dat in het centrum van San Jose ligt.

Dag 2 & 3. Sarapiqui

In de ochtend van dag 2 wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd, een stevige 4×4 (Daithatsu Bego of gelijkwaardig), en rijden jullie in circa 1,5 uur naar Sarapiqui; een Caribisch laagland regenwoud gebied. Door de gevarieerdheid aan landschappen met bergen, heuvels, jungle en rivieren, is deze regio uitermate goed voor het beoefenen van diverse sporten. Zo kan je hier wildwater raften in verschillende categorieën, paardrijden, rapellen, canopy doen en wandelen. Alle activiteiten vinden plaats in een prachtige omgeving met kans op het zien van bijvoorbeeld aapjes, tapirs, kikkers, toekans en papagaaien. Op dag 3 van het programma hebben jullie een fantastische raft excursie op de Sarapiqui rivier inclusief (klasse II/III). Even de adrenaline laten stromen! De middag hebben jullie ter vrije besteding om een andere activiteit te doen. Ter overnachting ‘glampen’ jullie hier te midden van de natuur. Een bungalow tent met privé badkamer en een comfortabel bed, en doordat muskietengaas rondom de tent is gespannen, wordt je wakker met de geluiden van de jungle. Je krijgt bij de check-in een zaklamp mee, zodat je in de avond je tent weer kan vinden. Een fantastische ervaring! Twee overnachtingen in Pozo Azul.

Dag 4 & 5. Caňo Negro

Op dag 4 rijden jullie in ongeveer 2,5 uur verder naar noorden van Costa Rica. In Caňo Negro vind je echte ‘wetlands’ waar veel dieren leven. Dit park van bijna 10.000 hectare groot ligt bij de grens met buurland Nicaragua. In de periode december tot april komen er honderden vogels op de drooggevallen rivieroevers af. Vooral kaalkopooievaars, witte ibissen, fluiteenden en rode lepelaars komen veel voor. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je in dit park de befaamde reuzenooievaar zien. Dit is de grootste, helaas ook zeer bedreigde, vogel van Centraal-Amerika. Naast vogels herbergt het gebied ook dieren als luiaards, kaaimannen, rivierschildpadden, slangen, leguanen en verschillende soorten apen. En als je geluk hebt, zie je grote zoogdieren als tapirs, jaguars en poema’s! Hoewel het natuurgebied ook wandel- en ruiterpaden heeft, heb je vanuit een bootje de grootste kans om het wild te spotten. Op dag 5 hebben jullie een mooie kajak tour (duur circa 3 uur) door de wetlands inclusief. Twee overnachtingen in de Cano Negro Natural

Dag 6 & 7. La Fortuna

De self drive zet zich op dag 6 voort richting de Arenal vulkaan. De rit naar La Fortuna duurt ongeveer 2 uur. De vulkaan laat geen lava zien op dit moment, maar het blijft een imposante kolos die zo nu en dan zeker wel gasuitbarstingen heeft. Maar de vulkaan is zeker niet de enige reden om dit gebied te bezoeken! Op dag 7 hebben jullie een leuke canopy tour inclusief, waarbij jullie van boomtop naar boomtop gaan. De rest van het verblijf hier is ter vrije besteding. De regio biedt de mogelijkheid voor wandelen, paardrijden of mountainbiken. Daarnaast zijn er meerdere excursies om de omgeving verder te verkennen, zoals een lava tour op de Arenal vulkaan, een bezoek aan de Baldi warmwaterbronnen, of kajak/kano tours (optioneel). Twee overnachtingen in het Arenal Oasis Hotel.

Dag 6 & 7. La Fortuna

De self drive zet zich op dag 6 voort richting de Arenal vulkaan. De rit naar La Fortuna duurt ongeveer 2 uur. De vulkaan laat geen lava zien op dit moment, maar het blijft een imposante kolos die zo nu en dan zeker wel gasuitbarstingen heeft. Maar de vulkaan is zeker niet de enige reden om dit gebied te bezoeken! Op dag 7 hebben jullie een leuke canopy tour inclusief, waarbij jullie van boomtop naar boomtop gaan. De rest van het verblijf hier is ter vrije besteding. De regio biedt de mogelijkheid voor wandelen, paardrijden of mountainbiken. Daarnaast zijn er meerdere excursies om de omgeving verder te verkennen, zoals een lava tour op de Arenal vulkaan, een bezoek aan de Baldi warmwaterbronnen, of kajak/kano tours (optioneel). Twee overnachtingen in het Arenal Oasis Hotel.

Dag 8 t/m 10. Bijagua de Upala (Tenorio NP)

Jullie rijden op dag 8 in circa 3 uur naar Bijagua de Upala. De lodge waar jullie gaan verblijven, ligt vlakbij het Tenorio Nationaal Park. In dit park kan je een mooie wandeling maken langs de Rio Celeste, die een prachtige helblauwe kleur heeft door een combinatie van mineralen die alleen in dit gebied in deze samenstelling voorkomen. Bij de waterval kan je dan zwemmen te midden van de spectaculaire natuur. Het gebied rondom Bijagua, met een combinatie van bossoorten, is een zeer vogelrijk gebied. Je kan hier gaan kajakken, paardrijden, een chocolade boerderij bezoeken, tuben op de Celeste rivier, raften op de Tenorio rivier, of een tourtje doen op zoek naar bijzondere kikkers (alle activiteiten optioneel). Twee overnachtingen in de heerlijke La Carolina Lodge, welke de mogelijkheid biedt om aan yoga te doen.

Dag 11 t/m 13. Santa Teresa

Op dag 11 rijden jullie in ongeveer 5 uur naar Santa Teresa aan de kust. De stranden hier zijn werkelijk schitterend! Ruime baaien met wit zand en rotsen. Hier vlak achter bevindt zich de jungle. Dit strand is één van de mooiste van Costa Rica. Door de stroming is het niet overal veilig om te zwemmen, maar je kunt hier geweldig golfsurfen, of een strandwandeling maken. Santa Teresa behoort tot één van de beste surfspots van het land. Er zijn hier diverse surfscholen, waar zowel beginners als gevorderden terecht kunnen. Tijdens het verblijf hier hebben jullie 1 surf les inclusief. Verder is het verblijf ter vrije besteding. Je kunt hier prima met de auto langs de kust rijden naar de verschillende stranden en baaien. Dit ontspannen dorpje is gezellig en heeft verschillende restaurantjes, winkeltjes een paar strandbarretjes en een aantal prima yoga retreats. Jullie overnachten hier in een bungalow van Hotel Manalá, welke beschikt over een zwembad.

Dag 14. Santa Teresa – Alajuela

Vandaag rijden jullie naar Paquera waar jullie de ferry (exclusief) nemen naar Punta Arenas, gelegen aan de overkant van de golf. Aan boord wordt swingende muziek gedraaid en er is een snackbar. In ongeveer een uurtje kom je aan in de haven, waarna jullie in circa 2 uur naar het hoger gelegen Alajuela rijden dat niet zo ver van de luchthaven ligt. Bij aankomst leveren jullie de huurauto in. Jullie verblijven de laatste nacht in een bungalowtje van de Tacacori Lodge, welke beschikt over een prachtige tuin en uitzicht over de stad San Jose. Vlakbij de lodge bevinden zich een aantal restaurantjes waarvan één met terras met mooi uitzicht over de verlichte stad. Een geweldige plek om de reis te eindigen!

Dag 15. San Jose – Amsterdam

Jullie worden vandaag per groepstransfer naar de luchthaven van San Jose gebracht, waar jullie op de vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers o.b.v. logies & ontbijt;
  – Verblijf in de Carolina Lodge is op basis van volpension (excl drankjes).
 • Luchthaven transfers in groepsservice.
 • Huurauto Daihatsu Bego (of gelijkwaardig) inclusief volledige verzekering & GPS van dag 2 t/m 14.
 • Volgende activiteiten in groepsverband en onder leiding van een Engelssprekende lokale gids:
  – Rafttocht Sarapiqui rivier (klasse II/III).
  – Kajaktocht door wetlands.
  – Canopy tour bij La Fortuna.
  – Golfsurf les bij Santa Teresa.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Ferry van Paquera naar Punta Arenas (circa usd 40).
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting (circa US$ 29,- p.p.).
 • Bij verlies of diefstal van de GPS of autosleutel wordt er US$ 250,- aan kosten in rekening gebracht.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons