18 dagen – Amazone Ecuador & Galapagos cruise

Deze mooie rondreis begint in de koloniale Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Vervolgens verkennen jullie het Amazone gebied; een immens regenwoud! Tijdens jullie verblijf in de lodge ontdekken jullie met excursies de wonderlijke omgeving. Jullie vliegen terug naar Quito en reizen dan door naar Baños. Jullie maken hier een tour naar de prachtige Pailón del Diablo waterval. Daarna hebben jullie een spectaculaire treinreis, en overnachten jullie in het mooie koloniale Cuenca. Vervolgens reizen jullie verder naar Guayaquil waar jullie op de vlucht stappen naar de bijzondere Galapagos eilanden. Eerst maken jullie een geweldige cruise van 4 nachten om de buitengewone flora en fauna van de Galapagos eilanden optimaal te kunnen bezoeken. Na de cruise verblijven jullie nog twee nachten op het Santa Cruz om nog extra van deze fantastische bestemming te kunnen genieten! Aan het einde van de reis hebben jullie nog een nachtje in Guayaquil voordat jullie weer terug naar Nederland vliegen. Een onvergetelijke reiservaring rijker!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Quito

Op dag 1 vliegen jullie van Amsterdam naar Quito, waar jullie dezelfde dag aankomen. Bij aankomst worden jullie naar jullie een sfeervol hotel in het centrum van Quito gebracht. Jullie worden op dag 2 na het ontbijt opgehaald door een gids en om de stad Quito te gaan bekijken. Gelegen op 2.850 meter, is het bijna de hoogst gelegen stad ter wereld. De stad ligt prachtig op de hellingen van de vulkaan Pinchincha. De stad is gebouwd op de resten van de Inca’s. Het oude koloniaal centrum is mooi bewaard gebleven. Het Plaza de La Independencia en het Plaza San Francisco met haar prachtige klooster staan op het programma. Op El Panecillo (het broodje) staat een metershoge beschermengel waarvandaan jullie een schitterend uitzicht hebben over het koloniale stadsdeel. Daarnaast bezoeken jullie ook La Basilica, La Ronda en de Pululahua krater. Entreegelden en lokale lunch zijn inclusief.

Dag 3 t/m 5. Jamu Amazone Lodge

Jullie worden op dag 3 naar de luchthaven gebracht voor jullie binnenlandse vlucht naar Lago Agrio. Jullie vliegen niet zo hoog en jullie hebben prachtig uitzicht over het immense groene regenwoud. Bij aankomst op de airstrip worden jullie opgewacht en naar de lodge gebracht. Jullie verblijven drie nachten in de kleinschalige Jamu Lodge te midden van het Amazone gebied. De hutten worden verlicht met kaarsen. Elektriciteit is beperkt, dus neem extra batterijen mee voor de camara. De lodge organiseert dagelijks excursies waarbij jullie in kleine groepjes de natuurlijke omgeving gaan verkennen, zoals jungle hikes en ontdekkingstochten per boot. Professionele gidsen zullen uitleg geven over de flora en fauna van dit gebied.

Dag 6 & 7. Baños

Jullie reizen op dag 6 weer terug naar de luchthaven van Lago Agrio, waar jullie op de vlucht stappen terug naar Quito. Aangekomen in Quito staat de transfer te wachten naar Baňos. Onderweg maken jullie een stop bij Cotopaxi vulkaan (mits niet aktief). Baňos is waarschijnlijk de meest ‘complete’ bestemming van Ecuador. De plaats bevindt zich in het centrum van het land, in het Andes gebied, aan de voet van de Tungurahua vulkaan en is daarnaast de toegangspoort tot het Amazonegebied. De volgende dag maken jullie een city tour door de plaats zelf en bezoeken jullie de Pailon del Diablo: een fantastische waterval die beschouwd wordt als het hoogtepunt van de omgeving. Twee overnachtingen in Hotel Samari.

Dag 8. Cuenca

De reis zet zich voort naar Cuenca, voor velen de mooiste stad van Ecuador. Onderweg stoppen jullie bij Alausí om de Nariz del Diablo treinreis te maken. Het bouwproject van de treinrails werd in 1899 gestart en bleek één van de moeilijkste treintrajecten in de wereld te zijn door de bijna verticale rots wal ‘Nariz del Diablo’. Het engineeringprobleem werd opgelost door het aanleggen van een zig zag treintraject. In 1908 was het gehele traject tussen Guayaquil en Quito in operatie, echter in 1997 werd het traject zwaar getroffen door El Niňo. De 12 kilometer tussen Alausí en Pistishi is echter operationeel. Na de treinreis reizen jullie per transfer door naar Cuenca. Overnachting in Hotel Santa Lucía.

Dag 9. Guayaquil

Vandaag hebben jullie eerst een stadstour door de mooie stad van Cuenca met de gids. Daarna worden jullie naar Guayaquil gebracht, een grote havenstad. Vanaf hier vertrekt morgen jullie vlucht naar de Galapagos eilanden. Overnachting in Hotel Wyndham.

Dag 10 t/m 15. Galapagos

Op dag 10 vliegen jullie van Guayquil naar Baltra, waar jullie op de cruise stappen voor de komende 4 nachten (vaste vertrekdagen). Na een introductie bij het Charles Darwin Research Center (Galapagos schildpadden broedcenter), wordt er om het grootste eiland van het archipel, Isabela eiland, gevaren. Onderweg passeren jullie het ongerepte Fernandina, ontstaan uit een vuurexplosie. Op de weg terug wordt het anker uitgegooid bij Santiago’s James Bay, waar fantastisch gesnorkeld kan worden. Daarna wordt er nog om het met zeevogels belanden vulkanische inlet Daphne Major gezeild, alvorens op dag 13 terug te komen op Santa Cruz eiland. Ondanks dat de route rond het westen minder bezocht wordt dan de populaire centrale en zuidoostelijke eilanden, is de route werkelijk exceptioneel. Aanschouw een aantal bizarre wonderen van de evolutie, zoals de ‘niet vliegende aalscholvers’, mega ‘maritieme leguanen’ en de ‘Galapagos penguïns’ dichterbij de evenaar. Ontdek hoe de dieren zich een weg banen door de lava velden en nieuwe habitats creeëren voor hun jongen. Onderweg is er de kans om de beroemde Galapagos landleguanen, flamingos en walvissen tegen te komen.

N.B.: de cruise heeft vaste vertrekdata – afhankelijk van de reisdatum kan het zijn dat er een andere cruise route geprogrammeerd wordt.

Na terugkomst op Santa Cruz op dag 13 worden jullie naar het ecohotel Finch Bay gebracht, gelegen in Puerto Ayora. Hier verblijven jullie nog 2 nachten; op en top genieten van de unieke flora en fauna van de Galapagos eilanden!

Dag 16. Guayaquil

En dan zit het er helaas weer op en vliegen jullie vanuit de Galapagos eilanden weer terug naar Guayaquil, waar jullie nog 1 nacht zullen verblijven in hetzelfde hotel als waar jullie eerder ook overnacht hebben. In Guayaquil zijn zeker een aantal bezienswaardigheden, zoals de oude wijk Las Penas, of jullie kunnen een wandeling langs de rivier maken. Als jullie ervan houden dan kunnen jullie naar een krabrestaurant gaan. Je krijgt verse krab op een plankje met een houten stokje om te open te krijgen. Heerlijk en erg lekker. Trek wel oude kleren aan! Overnachting in Hotel Wyndham.

Dag 17. Guayaquil – Amsterdam

Jullie worden vandaag naar het vliegveld van Guayaquil gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – Verblijf Jamu Lodge is inclusief transfer van en naar de luchthaven, lokale gids en-of Engelstalige vertaler-natuurgids, accommodatie in privé cabins, alle maaltijden tijdens het verblijf, kano transport & excursies.
 • Alle vermelde transfers in privéservice en met Spaanstalige chauffeur.
 • Retour vlucht Guayaquil – Baltra (Galapagos Eilanden).
 • Retour vlucht Amazone.
 • De volgende gemoemde excursies in privéservice en met Engelstalige gids:
  – Quito City tour.
  – Baños City & Waterfall Route tour.
  – Cuenca City tour.
 • Galapagos Cruise is op basis van een tweepersoons cabin met privé faciliteiten, alle maaltijden, water, koffie en thee, excursies uitgevoerd tijdens de cruise (onder voorbehoud van wijzigingen en specifieke programma) met Engelssprekende natuurgidsen, transfers van en naar de yacht, snorkling materiaal, en gebruik van kajaks op toegestane plekken.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Galapagos National Park entrée geld (circa US$ 100,- p.p.).
 • Transit Control Card (circa US$ 20,- p.p.).
 • Wetsuit huur (indien gewenst) & frisdrank en alcoholische dranken op de Galapagos Eilanden.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons