18 dagen – Avontuurlijke Zuidwest Costa Rica rondreis

Dit is een prachtige rondreis waarbij je met een huurauto door Costa Rica rijdt. In Costa Rica is 30 procent van het oppervlak Nationaal Park. In het zuiden van Costa Rica is het toerisme nog erg kleinschalig. De natuurgebieden zijn meer afgelegen en daarom ook wat minder toegankelijk. Daarom heb je hier het gevoel één met de natuur te zijn. Tijdens deze reis verkennen jullie de hoogste toppen, nevelwouden en verblijven jullie in NP Corcovado, een gebied met de hoogste biodiversiteit van de wereld. Jullie varen over binnenzeeën en gaan met de kajak door de mangroven. Wie weet spot je de beroemde Quetzal of dolfijnen in de Golfo Dulce. De hotels die we hebben uitgezocht, verrassen door hun persoonlijkheid en authenticiteit. Uiteraard rijden jullie over de mooiste routes naar de volgende plaats. Het is een zeer afwisselende en avontuurlijke reis voor natuurliefhebber en rustzoekers.

Beste reistijd is van december t/m april.

Product manager Josje: Het mooie van deze reis is dat het er nog zo ongerept is. Deze route ligt buiten de begaanbare paden. Iedere stop is uniek! Ik heb genoten van de rust en de natuur en de heerlijke accommodaties waar apen families en ander wildlife langs je cabin trekken.

Dag 1. Amsterdam – San Jose

Jullie vliegen vandaag naar San Jose waar jullie in de avond aankomen. Een transfer brengt jullie naar het hotel in San Jose. Overnachting in Hotel Le Bergerac.

Dag 2. Guyabo

Na het ontbijt wordt de huurauto en route beschrijving opgeleverd en begint het avontuur! Jullie rijden in ongeveer anderhalf uur naar de top van de Irazú, met haar ruim 3.400 meter, de hoogste vulkaan in Costa Rica. Met helder weer hebben jullie hier een prachtig uitzicht. Van de Irazú rijden jullie naar beneden. Vanaf hier zijn er gravelwegen, die door lokale boeren gebruikt worden. Hierover rijden jullie naar de flanken van de Turrialba vulkaan, momenteel de meest actieve vulkaan in Costa Rica. Begin van de middag komen jullie aan bij het Nationale Monument Guayabo, de belangrijkste archeologische opgraving in Costa Rica. Hier worden jullie rondgeleid door een gespecialiseerde Engelstalige gids. De tour duurt ongeveer anderhalf uur. Jullie overnachten in een hotel dicht bij dit Nationale Monument.

Dag 3. Cerro de la Muerte

Na het ontbijt rijden jullie door agrarische landschap naar de oude hoofdstad Cartago, waar het een aanrader is om de basiliek, het religieuze centrum van het katholieke Costa Rica, te bezoeken. Hierna rijden jullie langzaam steeds verder omhoog, en zien jullie de vegetatie veranderen. Als jullie bij het hotel aankomen, is het koel (en de nachten zijn hier koud!). Hotel Paraiso Quetzal ligt omgeven door de prachtige nevelwouden van de Cerro de la Muerte. Het gebied is het domein van de prachtige Resplendent Quetzal, de heilige vogel van de Maya’s. Met een gids maken jullie goede kans deze bijzondere vogel te spotten. Er zijn vanuit de lodge verschillende wandelingen te maken in lengte variërend van 700 meter tot vier kilometer.

Dag 4 t/m 6. Chirripó

In de vroege ochtend gaan jullie op dag 4 met een lokale gids op zoek naar de kleurrijke Quetzal. Daarna rijden jullie in een korte rit (ongeveer 2 uur) naar een prachtige plek ‘in the middle of nowhere’ aan de voet van de hoogste berg in Costa Rica: de Chirripó. Ook dit is weer een tamelijk onbekende maar geweldige plek om te wandelen. Het hotel is echt een ‘retreat’ in de nevelwouden: bijzondere architectuur, biologisch lokaal geproduceerd voedsel en ook een uitstekende plek om yoga te beoefenen. Het heeft een mooie tuin en zwembad aan de rivier. Geweldig goed te combineren met de vele wandelingen die in de omgeving te maken zijn. Een bezoek aan een plaatselijke koffieplantage en melkfabriek is ook aan te raden om zo het lokale leven te proeven (geen activiteiten inclusief).

Tip! Een optie is om de Chirripó berg te beklimmen. Met haar ruim 3.800 meter is dit de hoogste top in Costa Rica. Het staat bekend om haar fascinerend mooie landschappen. De trektocht is alleen geschikt als je over een zeer goede fysieke conditie beschikt. De tocht duurt 2 dagen. Er kan ook een dagtocht gemaakt worden waarbij deels van de route wordt afgelegd.

Dag 7 t/m 9. Corcovado NP

Op dag 7 rijden jullie van het koele gebergte naar het tropisch-vochtige gebied van het schiereiland van Osa. Onderweg rijden jullie langs een paar bergdorpje waar nog oorspronkelijke inheemse bevolking leven. Ze leiden jullie graag rond en jullie kunnen hier wat zelf gemaakte spulletjes kopen. Het hotel waar jullie dit keer eindigen is bijzonder. Het wordt gerund door een lokale familie, waar alle meubels ter plekke vervaardigd zijn van gevallen hout. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een dagtocht naar het Nationale Park Corcovado, dat wel wordt aangeduid als de ‘plek met de hoogste biodiversiteit’ in de wereld. Ranger Station ‘Los Patos’ ligt op korte afstand van het hotel. Het schiereiland Osa is nog steeds (alhoewel in mindere mate dan vroeger) het terrein van goudzoekers die diep in de jungle met een pannetje in de rivieren hun geluk hopen te vinden. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan de Ngobe inheemse bevolking, die nog veel elementen van hun tradities behouden hebben (geen activiteiten inclusief). Jullie leveren de huurauto in en overnachten in de Danta Corcovado Lodge.

Dag 10 t/m 12. Golfo Dulce

Een taxi brengt jullie na het ontbijt op dag 10 naar de dok bij Playa Blanca. Hier wacht de boot van de Saladero Lodge voor een spectaculaire tocht over de prachtige en vrijwel ongerepte Golfo Dulce. Met een beetje geluk zien jullie onderweg dolfijnen. De Saladero Eco Lodge is een plaats aan het einde van de wereld. Het is omgeven door regenwoud en mangroven, veraf van de ‘bewoonde wereld’. Jullie kunnen kajaktochten maken in de omgeving, snorkelen in de Golfo Dulce, een mangrovetour per boot maken, of hiken over de trails rondom de lodge. Er is ook een privé strandje. En er hangen hangmatten in de prachtige tuin. Jullie kunnen hier ook “kamperen” in plaats van verblijf in een gewone kamer (geen activiteiten inclusief).

Dag 13 t/m 15. Drake Bay

Per boot vertrekken jullie op dag 13 naar Golfito waar jullie naar Sierpe gebracht worden. Vanaf Sierpe varen jullie gedeeltelijk langs mangroven bossen en gedeeltelijk over open en woelige zee in ongeveer een uur naar jullie hotel in Drake Bay. Bij aankomst kunnen jullie lunchen. Jullie hebben het verblijf hier ter vrije besteding. Bij laag water kan je over het strand naar het dorpje lopen (bij hoog water over de weg). Jullie kunnen nog een interessante hike maken naar Corcovado NP, of een snorkel- of duiktour doen bij Isla del Caño. We kunnen dit vooraf regelen, maar dit kunnen jullie ook ter plaatse doen. Desgewenst kan de reis hier met een paar dagen verlengd worden. Overnachtingen in Pirate Cove.

Tip van Josje! Het duiken is hier geweldig! Het hotel waar jullie verblijven heeft een duikschool. Jullie varen dan met de boot naar Isla de Caño. Ik heb hier in april gedoken. Er waren dolfijnen, hammerheads en manta’s, naast tal van andere soorten vis en mooie koraal rifjes.

Dag 16. San Jose

Na het ontbijt varen jullie terug naar Sierpe, vanwaar een shuttlebus jullie in ongeveer 5 uur naar het hotel in San José brengt. Overnachting in Hotel Le Bergerac.

Dag 17. San Jose – Amsterdam

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – Verblijf Saladero Lodge op basis van volpension (excl drankjes).
  – Verblijf Pirate Cove op basis van volpension (excl drankjes).
 • Transfers San Jose luchthaven – San José hotel & v.v. op dag 1 en 17.
 • Huurauto Suzuki Gran Vitara 4×4 met GPS en Full Cover verzekering van dag 2 t/m 7.
 • Genoemde excursies:
  – Rondleiding bij Nationale Monument Guayabo op dag 3.
  – Gids om quetzal te spotten op dag 4.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Brandstof voor de autohuur.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons