21 dagen – Avontuurlijk Colombia met kajak expeditie

Deze reis brengt jullie naar het veelzijdige Colombia. In onze ogen het meest miskende land van Zuid-Amerika. In ieder geval komt het beeld dat de meeste mensen hebben van dit land niet overeen met de werkelijkheid. De reis begint in de hoofdstad Bogotá, waarna jullie bij Mongui een fantastische hike gaan maken over de Paramo de Oceta. Daarna gaan jullie op avontuur in Los Llanos door vanuit Yopal in twee dagen over de Rio Ariporo naar de lodge in Los Llanos te kajakken. Hierna nog een dagje op excursie om het overvloed aan het dierenleven in dit gebied te ontdekken. Kaaimannen, piranha’s, capibara’s en vele vogelsoorten kome hier o.a. voor. In de koffieregio maken jullie een leuke wandeling tussen de hoogste palmbomen ter wereld en gaan jullie natuurlijk de overheerlijke koffie van dit land proeven. De reis zet zich via de dynamische stad Medellín voort naar het noorden. Bij de Bahia Lodge kunnen jullie optimaal genieten van prachtige stranden en de jungle van de Darien. De reis wordt afgesloten in Cartagena. Door velen wordt deze stad als mooiste koloniale stad van Latijns-Amerika beschouwd. Een prachtige bestemming om deze fantastische reis af te sluiten!

Dag 1. Amsterdam – Bogotá

Vlucht van Amsterdam naar Bogota, waar jullie dezelfde avond aankomen. Bij aankomst worden jullie per transfer naar het hotel gebracht, gelegen in ‘La Candelaria’; het oude koloniale centrum van Bogotá. Overnachting in Casa Platypus.

Dag 2. City tour Bogotá

Vandaag beginnen jullie de dag met een city tour onder begeleiding van een lokale gids door het op 2.600 meter hoogte gelegen Bogotá. De gids zal jullie het één en ander vertellen over de geschiedenis van de stad. Jullie gaan langs de belangrijkste monumenten door het koloniale centrum. Daarnaast maken jullie een bezoek aan het beroemde Goud en Botero museum. In de middag kunnen jullie eventueel zelf nog even de Cerro Monserrate bezoeken, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Overnachting in Casa Platypus.

Dag 3 & 4. Bogotá – Mongui

Na het ontbijt op dag 3 worden jullie in ongeveer 4 uur van Bogotá naar Mongui gebracht.
De aankomende dagen zal een Engelstalige gids jullie begeleiden. In de middag kunnen jullie naar een nabije waterval wandelen, of gewoon genieten van het bergdorpje Mongui. De volgende dag maken jullie een prachtige hike over de Paramo de Oceta (hoogvlakte) van ongeveer 6 uur. Jullie komen hierbij boven de 3.000 meter hoogte. Deze paramo wordt als één van de mooiste van het land beschouwd. Twee overnachtingen in Hotel Porton de Oceta.

Dag 5. Mongui – Yopal

Via de dorpjes Tota en Labranzagrande reizen jullie vandaag naar Yopal. Een prachtige route langs Laguna de la Tota en het typische Colombiaans dorpjes. Aan het eind van de middag komen jullie in het warme Yopal aan. Jullie overnachten hier in de plaatselijk posada; Hotel Camaruco.

Dag 6. Kajaktour Ariporo rivier

Vandaag begint jullie kajakavontuur! Jullie peddelen per kajak in twee dagen over de Ariporo rivier naar Hato la Aurora in Los Llanos. Onderweg zijn er veel llanos uitzichten, met uitgestrekte graslanden, riviertjes en drassige poelen. Jullie komen hier al vele vogels en capibaras tegen. Jullie slapen aan de kant van de rivier op een rivierstrandje in een tent, of onder een dak in de hangmat bij een lokale finca. Jullie koken onderweg zelf eten samen met de gids. Lekker kampvuurtje maken en op en top genieten!

Dag 7 & 8. Los Llanos

Op dag 7 vervolgen jullie het peddelen naar Hato la Aurora in Los Llanos, waar jullie de komende twee nachten gaan verblijven. In het departement Casanare, tussen de rivieren Ariporo en Chire ligt de Ecolodge Hato la Aurora. De lodge heeft plaats voor circa 15-20 personen, heeft 7 kamers en is gebouwd in de typische Llanero stijl met lokale materialen. De generator gaat ’s nachts uit wat inhoudt dat er dan geen stroom is, dus ook geen warm water, licht etc. Warm water heb je hier niet echt nodig, want het is hier normaal gesproken al behoorlijk warm. De volgende dag hebben jullie activiteiten inclusief die door de lodge geprogrammeerd en uitgevoerd worden (in groepsverband).

Dag 9. Yopal

Vandaag worden jullie per 4WD transfer terug naar Yopal gebracht, waar jullie verblijven in hetzelfde hotel als waar jullie eerder ook overnacht hebben.
Voor het verblijf in Los Llanos hoeven jullie dus alleen het hoognodige van jullie bagage mee te nemen en kan de rest van de bagage bij de receptie van het hotel in Yopal achterblijven. Overnachting in Hotel Camaruco.

Dag 10. Yopal – Pereira – Salamina

Jullie worden naar het vliegveld van Yopal gebracht voor jullie vlucht met overstap in Bogotá naar Pereira. Bij aankomst in Pereira worden jullie ontvangen en naar Salamina gebracht, ongeveer 4 uur rijden. Hier worden jullie hartelijk ontvangen in het mooie La Casa Lola de Garcia.

Dag 11 & 12. Salamina

Tijdens jullie verblijf hier hebben jullie een excursie door Valle de Samaria inclusief. Eerst gaan jullie met een willy (jeep) naar de vallei waar jullie een wandeling maken van ongeveer 2 uur. De vallei staat bekend om de Palma de Cera; de langste palmboom ter wereld die een hoogte kan bereiken van meer dan 70 meter. Jullie bezoeken ook San Felix, een typisch bergdorpje met allemaal houten huizen. Terugkeer per willy naar Salamina. Lunch is inclusief bij deze tour.
Aangezien jullie je in het beroemde koffiegebied van Colombia bevinden, kan een koffietour natuurlijk niet ontbreken! Op dag 12 hebben jullie een toer naar een authentieke koffieboerderij waar jullie uitleg krijgen over het koffieproces en natuurlijk koffie kunnen proeven en aankopen. Twee overnachtingen in La Casa de Lola Garcia.

Dag 13. Salamina – La Merced – Medellín

Na het ontbijt worden jullie naar een lokale finca bij het plaatsje La Merced gebracht. Bij de entree van de finca stappen jullie op de paarden en rijden jullie in ongeveer 20 minuten naar de finca zelf. Hier hebben jullie lunch (inclusief) op een fantastische plek met een geweldig uitzicht! Hierna worden jullie in ongeveer 4 ½ uur naar Medellín gebracht. Verblijf in La Campana Boutique Hotel.

Dag 14. Medellín

Bij Medellín zullen veel mensen nog denken aan het beruchte drugskartel van Pablo Escobar, maar in werkelijkheid is het een moderne, frisse en vooruitstrevende stad. Het heeft een zeer aangenaam klimaat en wordt daarom ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Vandaag hebben jullie een city tour met lokale gids per metro & kabelbaan inclusief. Overnachting in La Campana Boutique Hotel.

Dag 15. Medellín – Bahia Lodge

De reis gaat weer verder, dit keer naar het noorden! Jullie worden naar de luchthaven van Medellín gebracht voor jullie vlucht naar Acandi. Bij aankomst worden jullie ontvangen en per boot naar de Bahia Lodge gebracht, gelegen aan de mooiste stranden van Colombia bij de grens met Panama.

N.B.: Let op dat er op deze vlucht maar beperkt aantal bagage inclusief is (maximaal 10 kilo), de rest zal ter plaatse bijbetaald of opgestuurd moeten worden.

Dag 16 & 17. Bahia Lodge

De mogelijkheden zijn hier talrijk. Het gebied grenst aan het ongerepte Darien dat in Panama ligt. Paardrijtochten en jungle trekkings zijn hier mogelijk, relaxen aan het strand voor de lodge, naar het prachtige strand, of naar La Miel in Panama lopen (circa 3 uur). Vanuit Capurgana kan er ook heel goed gedoken worden. Kortom, jullie bepalen hier zelf wat jullie willen (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in de Bahia Lodge.

Dag 18 & 19. Cartagena

Op dag 18 worden jullie per boot naar Necocli gebracht, vanwaar jullie in ongeveer 8 uur naar Cartagena gebracht. Cartagena is volgens velen de mooiste stad van Colombia en één van de mooiste in heel Latijns-Amerika. Jullie hebben de volgende dag de gelegenheid om deze prachtige stad te ontdekken. Het oude koloniale centrum is gemakkelijk te voet te bezichtigen. Twee overnachtingen in Posada 3 Banderas.

Dag 20. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 21. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Tweedaags kajak programma Ariporo rivier inclusief maaltijden en 1 overnachting in een tent.
  – Verblijf Los Llanos is inclusief volpension (excl drankjes) & activiteiten georganiseerd door de lodge (in groepsvorm).
 • Vermelde transfers op basis van privévervoer.
 • Bootvervoer van en naar Bahia Lodge.
 • De volgende genoemde excursies/activiteiten met (lokale) gids:
  – City Tour Bogotá.
  – Tour Paramo de Oceta.
  – Tweedaags kajakprogramma Ariporo rivier; verblijf in tenten.
  – Dagactiviteiten bij Hato la Aurora.
  – Volle dag San Felix in jeep & hike door Samaria vallei bij Salamina.
  – Koffietour bij Salamina.
  – City Tour Medellín met metro & kabelbaan.
 • Gids van Olaf Reizen voor het traject Bogotá – Mongui & 2 daags kajakprogramma.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons