17 dagen – Colombia Andes, koffie & natuurreis

Deze mooie individuele rondreis brengt jullie naar het nog relatief onbekende, maar prachtige Colombia. De reis begint in Bogotá, de hoofdstad van het land, waarna jullie gaan raften en rappellen in de omgeving van Tobia. Dan reizen jullie via het bergdorpje Murillo door naar de koffiestreek, waar jullie gaan verblijven bij de heerlijke Hacienda Venecia en in het leuke dorpje Salamina. Hier kom je in contact met de echte Colombiaanse gastvrijheid. De dynamische stad Medellín kan natuurlijk niet ontbreken in deze reis. Dan staat er opnieuw een prachtig natuurgebied op het programma; jullie vliegen naar Nuqui om daar bij de El Cantil Lodge ultiem te genieten van uitbundige flora en fauna. Jullie eindigen de reis in Cartagena, door velen beschouwd als mooiste stad van Zuid-Amerika!

Dag 1. Amsterdam – Bogotá

Jullie vliegen van Amsterdam naar Bogotá waar jullie dezelfde dag aankomen. De stad ligt op 2.600 meter hoogte op een door bergen omringd plateau in de oostelijke bergketens van de Andes. Op de luchthaven wacht een transfer die jullie naar het hotel in het oude centrum brengt. Overnachting in Hotel de la Opera.

Dag 2. Bogotá – Tobia

Vandaag verkennen jullie Bogotá tijdens een city tour onder begeleiding van jullie gids. Hij zal jullie een en ander vertellen over de geschiedenis van de stad. Tijdens de tour komen jullie langs de belangrijkste monumenten in het koloniale centrum. Jullie maken een bezoek aan het Goudmuseum en bezoeken ook Monserrate, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben over de stad. In de middag worden jullie per transfer naar Tobia gebracht; een klein dorpje is dat vooral bekend staat om zijn buitensport activiteiten.

Dag 3. Tobia

Vandaag gaan jullie raften op de Rio Negro met stroomversnellingen van 2 tot 4. Even de adrenaline sneller laten stromen! In de middag staat er rappel op het programma. Overnachting in Tobia.

N.B.: Indien de buitensport activiteiten in Tobia niet aanspreken, dan kunnen we het verblijf hier altijd vervangen door een extra nacht in Bogotá en bij de koffie hacienda.

Dag 4. Tobia – Murillo

De reis zet zich voort! Jullie worden per transfer in ongeveer 5 a 6 uur rijden naar het bergdorp Murillo gebracht, dat op 3.000 meter hoogte ligt. Het zal niet verbazen dat het hier aanzienlijk frisser is. Hier overnachten jullie in de plaatselijk herberg (simpele accommodatie met gedeelde badkamer).

Dag 5 & 6. Murillo – Hacienda Venecia

Op dag 5 worden jullie in ongeveer 4 uur naar Hacienda Venecia gebracht, gelegen bij Manizales, te midden van de Colombiaanse koffiestreek. In Hacienda Venecia worden jullie hartelijk ontvangen door de eigenaar Juan Pablo, die als enige huisregel heeft: drink zo veel koffie als dat je lekker vindt! De mooie koloniale hacienda wordt omgeven door de groene koffietuinen. Je wordt hier omringd door palmbomen, fruitbomen, varens en koffieboonvelden. Ook een grote verscheidenheid aan vogelsoorten zijn hier te vinden. Hacienda Venecia is een nog werkende koffie finca, dus een koffietour behoort hier zeker tot de mogelijkheden (optioneel). Er zijn meerdere activiteiten vanuit de Hacienda te doen. Lekker ontspannen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk! Twee overnachtingen bij de hacienda.

Dag 7. Hacienda Venecia – Salamina

Jullie worden vandaag in ongeveer 3 uur naar een typisch authentiek Colombiaans bergdorp gebracht: Salamina. Dit dorp ligt in dezelfde regio als Salento, echter t.o.v. Salento is Salamina nog een echt puur dorpje met prachtige oude architectuur. Salamina is totaal niet toeristisch; de bewoners van het dorp verdienen hun brood met agragische producten. Bij aankomst maken jullie een bezoek aan het dorpje. Verblijf in een comfortabel hotel, La Casa de Lola Garcia, waar jullie gastvrij ontvangen worden.

Dag 8. Valle de Samaria

Na het ontbijt hebben jullie een excursie door Valle de Samaria. Eerst gaan jullie met een willy naar de vallei waar jullie een wandeling maken van ongeveer 2 uur. De vallei staat bekend om de Palma de Cera; de langste palmboom ter wereld die een hoogte kan bereiken van meer dan 70 meter. Jullie bezoeken ook San Felix, een typisch bergdorpje met allemaal houten huizen. Terugkeer per willy naar Salamina. Jullie vullen hiermee de gehele dag. Lunch is inclusief vandaag. Overnachting in La Casa de Lola Garcia.

Dag 9. Salamina – Medellín

Per transfer worden jullie vandaag van Salamina naar Medellín gebracht. Hier sorteren jullie je bagage, er mag morgen maar maximaal 10 kilo meegenomen worden naar de El Cantil Lodge. De rest van jullie bagage kunnen jullie de volgende dag in bewaring geven bij de receptie van het hotel. Overnachting in La Campana Boutique Hotel.

Dag 10 t/m 12. Nuqui

Op dag 10 worden jullie naar de luchthaven van Medellín gebracht voor jullie chartervlucht naar Nuqui. Op ongeveer 35 minuten varen van Nuqui ligt de Ecolodge El Cantil aan de Pacific. De kleinschalige lodge telt maar zeven comfortabele kamers. Iedere kamer heeft een maximum capaciteit van zes personen. De kamers beschikken over een prima badkamer en zijn ingericht met oog voor details. De cabañas en het restaurant hebben allemaal uitzicht op zee en liggen met de achterkant aan het dichte regenwoud waar vele kristalheldere riviertjes stromen. Als je van rust houdt, is dit de ideale bestemming. Hier hebben de dagen van de week geen naam en zijn de nachten gevuld met geluiden van zee en jungle. Verder zijn hier twee motorboten, surfplanken, kajaks, snorkelmateriaal, paddle boards en boogie boards aanwezig. Korte wandelingen zijn hier ook mogelijk (geen activiteiten inclusief). Welkom in een héél speciaal paradijsje in Colombia. Drie overnachtingen in El Cantil Lodge.

N.B.: Voor een bezoek aan Nuqui is het verplicht ingeënt te zijn tegen de Gele Koorts. Het is verder één van de natste gebieden ter wereld dus het regent veel. Neem plastic zakken mee om je bagage droog te houden. Neem kleren mee voor warm en vochtig klimaat en reis zo licht mogelijk. Op de vluchten naar Nuqui kan een limiet van 10 kilo bagage per persoon worden meegenomen. Het is aan te raden om te reizen met een rugzak, (grote) reiskoffers worden afgeraden. Neem ook een zaklamp mee. El Cantil is een Ecolodge en er is maar een beperkt aantal uur per dag stroom beschikbaar.

Het walvisseizoen loopt hier van juni t/m oktober.

Dag 13. Nuqui – Medellín

Vandaag varen jullie terug naar de luchthaven van Nuqui, waar jullie per chartervlucht terug naar Medellín vliegen. Bij aankomst worden jullie naar het hotel gebracht. Bij Medellín zullen veel mensen nog denken aan het beruchte drugskartel van Pablo Escobar, maar in werkelijkheid is het een moderne, frisse en vooruitstrevende stad.
Het heeft een zeer aangenaam klimaat en wordt daarom ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd.

Dag 14 & 15. Medellín – Cartagena

Op dag 14 worden jullie naar de luchthaven van Medellín gebracht voor jullie vlucht naar Cartagena. Cartagena wordt door velen beschouwd als de mooiste koloniale stad van Midden- en Zuid-Amerika. De volgende dag hebben jullie rustig de tijd om het koloniale oude centrum te bewonderen. Verblijf in Hotel Don Pedro de Heredia.

Tip van Sietske! Bezoek naast het mooie historische centrum ook het ‘Castillo San Felipe de Barajas’ fort net buiten de stadsmuur gelegen. Het is goed aan te lopen, en geeft naast interessante informatie over het roerige verleden van Cartagena, ook een prachtig uitzicht.

Dag 16. Cartagena – Amsterdam

Jullie worden vandaag naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 17. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf El Cantil Lodge is inclusief volpension (excl drankjes).
 • Genoemde transfers in privéservice.
 • Charter retourvlucht Medellín – Nuqui – Medellín.
 • Volgende genoemde activiteiten in privéservice:
  – Bogotá City Tour inclusief bezoek Goudmuseum.
  – Raften & rappel bij Tobia.
  – Dag tour Valle de Samaria bij Salamina inclusief lunch.
 • Lokale gidsen waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht Medellín – Cartagena.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Nuqui taks circa USD 7,- per persoon.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons