São Paolo

São Paolo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het stadje dat in 1554 werd gesticht, is vandaag de dag qua oppervlakte 2 keer zo groot als Parijs en telt met ruim 17 miljoen inwoners in de hele agglomeratie, minstens zoveel inwoners als Nederland.

In 1711 werd São Paolo officiëel een stad. Koffie werd voor São Paolo een belangrijk exportproduct. De stad kende ook op industrieel gebied de nodige ontwikkeling. Deze ontwikkeling was de inleiding voor een succesvolle economie en veel werkgelegenheid. Dat trok veel mensen van overzee naar Brazilië. Mensen kwamen vanuit Italië en Spanje, maar ook Japan, Libanon en Syrië.

São Paolo is het culturele centrum van Brazilië. Omdat vooral de laatste 70 jaar de modernisering is ingezet, hebben veel oude gebouwen plaats moeten maken voor nieuwe. Deze moderne stad met veel hoogbouw vormt dan ook het zakelijke en economische hart van Brazilië. São Paolo is één van de rijkste steden in Brazilië met een mengelmoes aan culturele achtergronden.

Sao Paulo is het begin en eindpunt van veel Internationale vluchten, dus ideaal als begin- of eindpunt van een rondreis door Brazilie.

sao paolo