18 dagen – Bijzonder & onontdekt Colombia

Deze reis naar Colombia brengt jullie net naar wat andere plekjes dan gebruikelijk, zoals zoals Jardin en de hacienda la Quinta aan de voet van de Ruiz vulkaan in de Zona Cafetera. Ook wordt het prachtige koloniale Barichara en Mompx (of Mompas) aangedaan. Zeer bijzonder is Playa de Belen te noemen. Onbekend bij de meesten. Een dorp wat ook op de Wereld erfgoedlijst van Unesco staat en als je er komt begrijp je wel waarom. Jullie kunnen zelf besluiten om er nog een paar dagen in Cartagena aan toe te voegen. Dit is wederom een bijzondere en verrassende Colombia reis.

Dag 1. Amsterdam – Bogotá

Vlucht van Amsterdam naar Bogotá. Na aankomst op het vliegveld wacht een transfer naar een heerlijk hotel in de koloniale wijk de Candelaria.

Dag 2. Bogotá

Vandaag wacht een kennismaking met Bogotá. Een privé city tour, al dan niet op mountainbike, brengt jullie naar de belangrijkste bezienswaardigheden en het Goud- en Botero museum.

Dag 3. Bogotá– Pereira – La Quinta

In de ochtend vlucht van Bogotá naar Pereira. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar La Quinta gebracht, waar jullie de komende nachten verblijven bij Hacienda Termales La Quinta. Om hier te komen dient het laatste stuk te paard (circa 20 minuten) of lopend gedaan worden. Ik (Olaf) vind La Quinta één van de mooiste locaties van Colombia en ik heb een aardig referentie kader!

Dag 4 & 5. La Quinta

Vrije dagen bij de haciënda. Heerlijke genieten van het Colombiaanse landschap. Het is hier niet toeristisch, dus het gevoel dat jullie hier hoogstwaarschijnlijk helemaal alleen zullen zijn, behalve wat locals, geeft al een bijzonder gevoel. In de verte doemen de vulkanen de Santa Isabel en de Ruiz op. De ene net onder de 5.000meter en de andere reikt tot 5.300meter hoogte. Jullie zitten hier op de ‘slopes’ van een actieve vulkaan (de Ruiz), dus kleine aardschokken horen daar ook bij, die gaan jullie waarschijnlijk wel voelen. Lekker ontspannen in het thermale zwembad van La Quinta kan hier ook. Overnachtingen bij Hacienda Termales La Quinta.

Dag 6 & 7. La Quinta – Jardin

Eerst weer een klein stukje te paard/ezel (of te voet) terug naar de ‘weg’ en vervolgens worden jullie op dag 6 met een jeep naar Villamaria gebracht. Hier staat ander transport op jullie te wachten die jullie nog 140 km over deels prachtige wegen naar Jardin brengt. Het kan zijn dat men door omstandigheden een andere weg zal moeten nemen, die qua afstand wat langer is maar niet qua tijd. Jardin is één van de mooiste dorpen van de Zona Cafetera en jullie overnachten in een heerlijk posada vlak bij het centrale plein. Ga lekker koffie drinken in De los Andes Café gelegen aan het plein.

Dag 8 & 9. Jardin – Medellín

Jullie worden op dag 8 rond 05:30 uur door jullie gids opgehaald en lopen dan in circa 10 minuten naar het park om de Cock of the Rock vogel te gaan bewonderen. Ik meen dat de toegang tot het park iets van $ 10.000 (peso) kost. Daarna worden jullie in een paar uurtjes naar Medellín gebracht. Jullie overnachten hier in het fijne Hotel Park 10.

Dag 10 & 11. Medellín – Barichara

De reis zet zich op dag 10 voort naar Barichara. Jullie worden heel vroeg in de ochtend (rond 3:45 uur vertrek) naar de luchthaven van Medellín gebracht, waar jullie op de rechtstreekse vlucht stappen naar Bucaramanga. Bij aankomst worden jullie ontvangen en per transfer in ongeveer 4 uur naar het mooie koloniale dorpje Barichara gebracht. Barichara is een authentiek Colombiaans dorpje, met mooie witte huizen, kiezelstenen straten en met bomen omzoomde pleintjes. Je stapt hier zo in de tijd terug. Rust en kalmte overheersen in dit dorpje. In de omgeving kunnen er echter genoeg activiteiten gedaan worden, o.a. een deel van de Camino Real wandeling, maar ook raften en canopy. Twee overnachtingen in Hotel Achiotte.

Dag 12. Barichara – Giron

In de namiddag vertrek van Barichara naar Giron. Giron is net als Barichara een koloniaal dorp, maar wel een stuk groter, waar de moderne bebouwing inmiddels ook zijn intrede heeft gedaan. Jullie overnachten in het simpele, maar gezellige Chill Out hotel.

Dag 13 & 14.Giron – Playa de Belen

Vroeg vertrek, want op dag 13 wacht een relatief lange transfer van ca. 6 uurtjes naar Playa de Belen. Via Ocana rijden jullie naar boven, naar een dorp waar iedereen jaarlijks verplicht zijn huis in het traditionele groen en wit moet schilderen. Dit dorp staat ook op de wereld erfgoedlijst van Unesco, en jullie zullen ook wel zien waarom. In de omgeving van Playa de Belen heb je het Nationale Park: Parque Nacional Natural Los Estoraques. Dit zijn hele bijzondere rotsformaties, die in de loop der eeuwen zo zijn ontstaan door de erosie. Een wandeltocht naar dit park is hier inclusief. Twee overnachtingen in het Orquideas Plaza Hotel.

Dag 15 & 16. Playa de Belen – Mompox

Na een vroeg ontbijt wacht op dag 15wederom een wat langere rit naar het historische stadje Mompox, wat in de koloniale tijd samen met Cartagena één van de belangrijkste steden van Colombia vormden. Mompox ligt aan de Rio Magdalena, en heeft een bijzonder centrum, wat langgerekt aan de rivierkant ligt. De boten voeren vroeger vanaf de Caraïbische zee tot aan Mompox.

Dag 17. Mompox – Cartagena – Amsterdam

Vertrek vanuit Mompoxvia Cartagena naar Amsterdam. Onderweg moet één van zijrivieren van de Magdalena worden overgestoken. In ca. 5 uur zullen jullie Cartagena bereiken. Dit wel onder normale omstandigheden. Jullie worden naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht terug naar Nederland stappen. Het einde van een zeer indrukwekkende reis!

 

Tip! Afhankelijk van de reistijd of jullie wens kunnen jullie nog 1 of 2 nachtjes in de heerlijke stad Cartagena in plannen.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon,eenindicatie en ondervoorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

 Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Termales La Quinta is op basis van volpension (exclusief drankjes).
 • Binnenlandse vlucht in Colombia van Medellín naar Bucaramanga.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons