Jaarclub Shuffle (v) – Utrecht (UVSV) – april 2017 – Guatemala/Honduras

Verslag J.C. Shuffle

 

Day
Posada La Merced, 6x DBL room –> erg leuk hotel met goede bedden en voorzieningen
223.04.17City Tour Antigua –> was erg leuk. Eli heeft ons veel verteld en laten zien en leuk om gelijk zo veel van een stad te zien
Pre-booking Cooking Class Frijol Feliz – payment of US$ 49,- p.p. at destination was best leuk maar het was niet heeeeel erg boeiend. 
Salsa workshop –> was heel leuk! we hebben heel veel lol gehad met elkaar en er kwamen allerlei mensen ons zaaltje binnenlopen om ook mee te dansen
Posada La Merced, 6x DBL room
324.04.17Transfer Antigua – Panajachel –> onze driver was een hele leuke driver dus dit ging ook goed.
Canopy Tour Atitlan Reserve Atitlan –> Vonden we heel leuk om te doen! Leuk om na het rijden even iets actiefs te doen.
Boat Transfer Panajachel – San Pedro La Laguna (Lake Atitlan)
Hostal Tepepul Kan, 6x DBL room –> erg leuk hotel! 
425.04.17Boat Tour Lake Atitlan & Indigenous Villages –> er stonden oorspronkelijk 2 dorpjes gepland maar wij hebben er voor gekozen om er maar 1 te doen zodat we dat dorpje goed konden bekijken en we ons rustig konden voorbereiden op de hike omhoog in plaats van dat er heel erg gehaast moest worden. Overigens zijn we nog bij een lokale basisschool naar binnen geweest om te kijken hoe dat er uit ziet (en een beetje geld aan gegeven omdat ze ons hebben rond geleid)
Hike Up San Pedro Volcano –> mensen vonden het wel erg zwaar maar wel heel mooi! een aantal (waar onder ik, ik was ziek) zijn halverwege weer naar beneden gegaan. Maar Eli heeft ons enorm goed geholpen en ook de mensen die met ons meeliepen om te helpen met tassen enzo. 
For camping it is necessary to bring backpacks instead of suitcases
Camping San Pedro Volcano, incl camping equipment, breakfast & dinner
526.04.17Hike Down San Pedro Volcano
Free time for optional activities
BBQ at San Pedro, Lake Atitlan – food to be paid locally (approx US$ 12,- p.p.) –> dit ging niet door. Blijkbaar moesten we dat zelf regelen dus uiteindelijk hebben we er voor gekozen om gewoon normaal uit eten te gaan. TIP: doorgeven dat we dit gewoon zelf moeten organiseren. 
Hostal Tepepul Kan, 6x DBL room
627.04.17Boat Transfer San Pedro – Panajachel
Transfer Panajachel – Ram Tzul (approx 8 hrs)
Hotel Ram Tzul, 4x TPL room –> Prachtig hotel!!!!!!!!!
728.04.17Hike Cloud Forest Ram Tzul Reserve (excl entrance fee approx US$ 8,- p.p.) –> wij zijn uiteindelijk sochtens om 6 uur weggegaan om eerst te kijken naar de Quatzal vogel. Deze hebben we helaas niet gevonden maar daarna zijn we op bezoek geweest bij de Orchidee’en man. Was heel interessant en leuk om te zien dat zij hun eigen laboratorietje hebben gemaakt en zich zo inzetten voor de Orchidee. 

Daarna zijn we de hike door de cloud forest gaan doen, dit was fantastisch! we hebben door de forest gelopen uiteindelijk naar een waterval toe waar we heerlijk gezwommen hebben en daarna zijn we weer omhoog gelopen. Super mooi was het! Op de heenweg hebben we een stukje van een waterval geabseild. (Wij wisten niet dat dit er bij in zat, maar dat zat het en was echt heel leuk om te doen!)

Hotel Ram Tzul, 4x TPL room
829.04.17Transfer Ram Tzul – Copan (approx 5-6 hrs)
Border Crossing Guatemala – Honduras –> dit ging allemaal goed.
Visit Mayan Ruins –> dit was de dag dat we het ongeluk hebben gehad. We kwamen dus eind van de middag aan en waren allemaal een beetje gaar en melig, we vonden het daarom niet zo heeeeeel erg boeiend en waren er niet echt bij met ons hoofd maar op zich kan ik me voorstellen dat het anders wel interessant is.
La Casa del Café, 2x TPL & 3x DBL room, incl breakfast –> Heeeeel leuk hotel! Heerlijk ontbijt ook. En savonds zijn we heel leuk uit eten geweest en daarna uit geweest in een leuk cafe met allemaal locals. 
930.04.17Transfer Copan – Pico Bonito NP (approx 7-8 hrs)
End of services of guide –> Eli was hier nog bij!
Omega Lodge, 2x QDRL & 2x DBL room –> heel mooi hotel!
1001.05.17Transfer Pico Bonito NP – La Ceiba Port –> bij de Ferrry heeft Eli ons verlaten
Ferry La Ceiba – Utila – early morning service – on own account – approx USD 15,- p.p. –> dit bleek uiteindelijk het dubbele te zijn. 
Margarita Bay, 2x TPL & 3x DBL room –> erg leuk hotel, lieve vrouw die ons op stond te wachten en ons in tuktuks heeft gestopt om naar hotel te brengen. Goed hotel en echt een top locatie want we zaten letterlijk een halve minuut van een prachtig strand!
1102.05.17Margarita Bay, 2x TPL & 3x DBL room
1203.05.17Margarita Bay, 2x TPL & 3x DBL room
1304.05.17Ferry Utila – La Ceiba – morning service – on own account – approx USD 15,- p.p. –> deze was dus het dubbele bedrag per persoon.
Jeanette Kawas NP, incl snorkling, lunch & entrance fee, ending in Tela –> prachtig park!! het snorkelen viel een beetje tegen want er was niet zo heel veel te zien. We hebben de wandeling een beetje ingekort omdat we allemaal niet zo’n zin meer hadden. Het eten was prima, en de plek was natuurlijk prachtig. 
Hotel Playa Bonita, 6x DBL room, incl breakfast–> prima hotel. In Tela was alleen niets te doen dus misschien is dit niet de allerleukste plek om af te sluiten. 

 

 

Over het algemeen was het een fantastische reis. Eli was fantastisch als gids dus we hebben ons geen moment onveilig oid gevoeld. Ook met het ongeluk heeft hij het heel goed gedaan dus complimenten voor hem en we zouden hem zeker weer aanraden als gids!

 

Qua tips:

– We vonden Utila eigenlijk heel erg tegenvallen. Het strand was natuurlijk fantastisch maar voor de rest was er niets te doen. Er waren een paar toeristen maar elke avond was er 1 tent geopend om te drinken. Hier hadden we eigenlijk verwacht dat we een paar dagen nog flink konden zuipen maar dat was dus een hele tegenvaller. (misschien kwam het door de tijd van het jaar?) We hebben daar wel prachtig aan het strand gelegen dus dat was wel top maar qua uitgaan was t dus minder.

 

Olaf Reizen: Komt inderdaad door de tijd van het jaar – beste reistijd hiervoor is december/januari.

 

– Geld; het is goed om zo veel mogelijk credit cards mee te nemen want op veel plekken deden onze pinpassen het niet. Ook is het goed om te vermelden dat je per dag maar een beperkt aantal Quatzal/Lempiera kunt opnemen dus dat jaarclub daar van te voren even over nadenken hoe ze het geld verdelen. (is logisch natuurlijk maar is wel goed om de clubs daar nog even op te wijzen)

 

– Tela vonden we dus enorm tegenvallen ook. Ik zou dit niet aanraden om als laatste plek te bezoeken. Het was onze laatste avond van de lustrumreis maar we konden daar eigenlijk niets doen omdat er niets in de buurt zat. we zijn wel uiteten geweest nog maar er waren geen kroegjes/discotheken oid dus dit was niet echt een hele leuke afsluiter van de vakantie zo.

 

– We hebben een aantal keren dus meer betaald dat oorspronkelijk begroot was, is geen ramp omdat we genoeg geld hadden maar misschien goed om het iets ruimer te begroten naar de jaarclubs toe zodat het in ieder geval goed uitkomt.

 

Wij hebben het in ieder geval heel leuk gehad! En nogmaals complimenten aan de gids en driver want die hebben ons lekker mee op sleeptouw genomen, kennis laten maken met de echte cultuur en veel informatie gegeven maar bovenal goed voor ons gezorgd waar nodig!

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd nog even bellen:)

Groet,
Rixt