Tikal

Utopia Eco Hote, gelegen in Guatemala l is een unieke accommodatie en Eco boerderij te midden van prachtig aangelegde tropische tuinen .Of u nu op zoek bent naar een hotel, pension of camping of op doorreis bent en je wilt een paar nachten vakantie door te brengen op de verborgen juweeltje van Semuc Champey, Utopia Eco Hotel is waar je staat om te doen zo veel of zo weinig als u zal zijn willen. Gelegen op de Río Cahabón, zal U vindt onze gevestigde Cabanas genesteld in onder exotische flora en fauna van unieke lodge accommodatie in Semuc Champey.In Utopia Eco Hotel bieden wij een breed scala aan activiteiten, wandelen, vogels kijken, rivier tubing, speleologie, Semuc Champey tours, of waarom niet gewoon relaxen in een van onze vele hangmatten ligt aan de rivier de kust?Alles is binnen handbereik tijdens uw verblijf in Utopia!

Tikal was een van de grootste steden van de Maya’s ten tijde van de Klassieke Periode. De restanten van de stad bevinden zich in het departement El Petén in het noorden van Guatemala. De inwoners van Tikal zelf noemden hun stad Yax Mutal.

De stad werd bewoond van ongeveer 400 v.Chr. tot 1000 n.Chr., maar kende haar hoogtepunt tussen 300 en 850. Tikal was een van de machtigste steden in de Klassieke Periode van de Mayabeschaving, maar desalniettemin heeft de stad meerdere malen nederlagen moeten ondergaan. In 378 werd haar Ahau Jaguarpoot om het leven gebracht door de Teotihuacaanse aanvoerder Siyah K’ak’, die vervolgens een marionet op de troon zette. In 562 werd de stad onderworpen door Caracol, waarmee een periode van meer dan honderd jaar begint die bekendstaat als het “Tikalhiaat”, waaruit nauwelijks inscripties of monumenten bekend zijn. Het Tikalhiaat geldt in de Meso-Amerikaanse periodisering als het punt waarin de Vroeg klassieke Periode overgaat in de Laatklassieke Periode. Aan deze periode kwam een einde in 682 toen Jasaw Chan K’awiil I aan de macht kwam. Jasaw Chan K’awiil wist van Tikal een ongekend machtscentrum te maken. Tikals macht bereikte haar hoogtepunt toen Tikal in 711 haar eeuwige rivaal Calakmul op de knieën wist te krijgen, hoewel het de controle over het zuidwestelijke Mayagebied over moest laten aan Dos Pilas. De voortdurende oorlog tussen Tikal en Calakmul en hun bondgenoten had echter geleid tot een uitputting van grondstoffen en verwaarlozing van de grond, zodat na achthonderd de Mayabeschaving ineenstortte. De laatste inscriptie in Tikal, een verwijzing naar Jasaw Chan K’awiil II, dateert uit 889.

Pas in 1848 werd zij herontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. Eerste grootschalige archeologische opgravingen begonnen in de jaren 50 van de 20e eeuw. In 1979 werd het door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Onder haar tempels en gebouwen bevinden zich de Piramide van de Grote Jaguar en het Paleis van de Edelen. Samen met aartsrivaal Calakmul is Tikal een van de beste voorbeelden van Maya-architectuur in Petén stijl.

tikal