Guatemala & Belize – Familie Veefkind

Locatie: Guatemala & Belize

Reisperiode: juli 2018

Beste Josje,

 

We hebben een prachtige vakantie gehad die veel indruk op ons heeft gemaakt. Met dank aan de goede organisatie en de vele gidsen! Ook leuk dat we dezelfde driver hadden en één van de gidsen als bij 3 op Reis.

Hieronder een aantal praktische dingen, die jullie wellicht in de toekomst kunnen gebruiken voor het plannen van andere vakanties.

App groep

Er was een app groep aangemaakt voor de communicatie met de lokaal agent en met de gidsen en drivers. Dit werkte echt heel erg goed en is een echte aanrader voor rondreizen waarbij afspraken gemaakt en soms aangepast moeten worden. De communicatie met de lokaal agent verliep goed. Ze hebben ons ook goed geholpen toen we naar het ziekenhuis moesten vanwege problemen met Madelon’s voet.

Verblijf bij Lago Atitlan

Dit is een prachtig huis, alleen kwamen we een bed te kort (er zijn 6 slaapplaatsen ipv van 7). Gelukkig konden we dit oplossen door van wat kussen en lakens een bed op de grond te maken.

Verblijf Xela

In Xela verbleven wij bij een familie thuis. Dit was een hele goede ervaring, ook voor onze kinderen, alleen waren de slaapkamers wel wat armoedig. Met name het ontbreken van een raam gaf het gevoel opgesloten te zitten. Ook liet ons inziens de brandveiligheid te wensen over. De familie waarbij we verbleven maakte veel goed, ze zijn erg gastvrij. Terugkijkend hadden we liever een dag korter in Xela willen blijven. De laatste (vrije) dag in Xela was het een beetje zoeken naar een activiteit. In Antigua waren we zeker nog niet uitgekeken en hadden we graag nog een dag langer gebleven.

Verblijf Earthlodge

De Earthlodge vonden we een hele leuke plek. Bij aankomst bleek dat er drie huisjes voor ons gereserveerd waren, waar we er maar twee gebruikt hebben. Deze twee huisjes hadden al voldoende slaapplekken (8), het derde huisje had er nog 4 extra.

Verblijf Flores

Fijn hotel waar de kinderen ook veel in het zwembad hebben gelegen. We hadden 3 kamers met in totaal 7 Queen size bedden. We hadden waarschijnlijk ook wel in twee kamers gepast as we bedden hadden gedeeld.

Verblijf Caye Caulker

Prachtig huis, maar ook maar 6 bedden. Gelukkig hadden ze nog een luchtbed en een dekbed voor ons.

Ik hoop dat jullie wat aan deze info hebben.

Nogmaals dank voor de organisatie, we zullen jullie zeker aanraden!

 

Groet,

Pepijn en Madelon

Relevante informatie bij dit reisverhaal