19 dagen – Onbekend Guatemala & Honduras

Tijdens deze mooie reis bezoeken jullie onbekende gebieden in zowel Guatemala als Honduras. Natuurlijk staan er ook highlights op het programma, zoals het prachtige Lago de Atitlan, de Maya stad van Copan en de koloniale stad Antigua. Honduras is nog een onbekende bestemming voor toeristen, echter een land vol met natuurpracht! De vriendelijke bevolking zijn trots op hun land en helpen je graag waar maar mogelijk is. In Guatemala gaan jullie basic overnachting te midden van de jungle. Je komt hier geen andere toeristen tegen. Een gevarieerde reis volop cultuur, natuur en strand buiten de gebaande paden!

Dag 1. Amsterdam – Guatemala City – Antigua

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Guatemale City met aankomst op dezelfde avond. Op de luchthaven van Guatemala City worden jullie ontvangen en naar het hotel in Antigua gebracht, ongeveer anderhalf uur rijden. Naast het hotel kun je de lekkerste koffie van Antigua drinken. Een echte aanrader! Vooral met bananencake. Overnachting Posada La Merced, dat een leuk dakterras heeft met uitzicht over het stadje en de vulkaan.

Dag 2. Antigua

In de ochtend maken jullie met een gids een wandeling door het prachtige koloniale centrum van Antigua. De gids kan jullie alles uitleggen over de mooie bouwwerken en waarom alle oude kerken ruïnes zijn geworden, en over de betekenis van deze belangrijke week voor de Guatalmalteken. Antigua ligt prachtig en wordt omringd door diverse hoge vulkanen. De middag hebben jullie ter vrije besteding. Jullie kunnen een koffietour doen of de actiefste vulkaan van Guatemala beklimmen; de Pacaya. In de avond kunnen jullie de heupen los swingen tijdens een leuke salsa les! Overnachting in Posada La Merced.

Dag 3 & 4. Earth Lodge

Op dag 3 van het programma worden jullie opgehaald met een truck en rijden jullie over rough road in ongeveer 20 minuten de bergen in. Midden in de natuur gaan jullie overnachten bij de mooie eco vriendelijke Earth Lodge. Rondom de lodge zijn verschillende trails waarop mooie hikes in de bergen of naar de waterval gemaakt kunnen worden. Een yoga les volgen met prachtig uitzicht over de bergen, of heerlijk relaxen in de Mayan sauna of in een hangmat behoren ook tot de mogelijkheden hier. Er zijn ook allerlei sport activiteiten mogelijk (geen activiteiten inclusief).

Dag 6. Earth Lodge – Lago de Atitlan

Eerst worden jullie vandaag weer met de truck terug naar Antigua gebracht. Hier stappen jullie over op de transfer naar Panajachel, gelegen aan het prachtige Lago de Atitlan. Onderweg maken jullie echter eerst een stop om de mooie Iximche ruïnes te bezoeken. Lago de Atitlan is misschien wel het mooiste meer van Midden-Amerika, vooral ook door de drie hoge vulkanen die boven het meer uittoren. Bij Panajachel stappen jullie op de boot transfer naar de Eco Cottage, jullie eigen privé cabin. Je wordt hier omgeven door de fruit bomen en je hebt hier een adembenemend uitzicht over het meer.

Dag 7. Lago de Atitlan

Vandaag hebben jullie een boot tour over het meer inclusief. Zo ervaar je de pracht van het meer en haar omgeving optimaal. Lago Atitlan ligt op 1.500 meter hoogte en Volcan San Pedro, Volcan Toliman en Volcan Atitlan zorgen voor een magnifiek decor. Ook San Pedro ligt mooi aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Jullie varen dan naar de overkant van het meer om het traditionele dorp Santiago Atitlan te bezoeken (hier wordt Maximon aanbeden en hij houdt van sigaretten en rum). Vervolgens wordt San Juan de Lago nog bezocht. Overnachting in de Eco Cottage.

Dag 8. Lago Atitlan – Sierra de las Minas

De reis gaat vandaag verder richting de grens met Honduras. Jullie varen eerst terug naar Panajachel en worden van daaruit met transport naar het Sierra de las Minas biosfeer reservaat gebracht. De Sierra de las Minas is een spectaculair berggebied met hoogtes tussen de 10 en 3.010 meter boven zeeniveau. Hierdoor zijn er verschillende ecosystemen ontstaan en een variatie aan bossen; van droog naaldbos naar weelderige nevelwoud. De regio is een heel belangrijke zoetwaterbron vanwege de meer dan 60 rivieren die in de Sierra de las Minas ontstaan en de Motagua, Polochic en San Jerónimo rivieren aanvullen. Er is een groot aanbod aan flora en fauna; er zijn meer dan 885 vogelsoorten (waaronder de bijzondere quetzal), zoogdieren, reptielen en amfibieën. Ook worden grote hoeveelheden eten en medicinale planten in het biosfeer reservaat geproduceerd. Betreffende ecotoerisme staat deze regio nog echt in de kinderschoenen. Jullie overnachten hier in een basic cabin (geen warm water en beperkte zonne-energie) te midden van het bos.

Dag 9. Sierra de las Minas

Vandaag maken jullie een hike van ongeveer 3 uur in totaal door het nevelwoud naar de prachtige Salto de Chilasco waterval. Onderweg legt de gids uit over de flora en fauna die jullie tegen komen. Er zijn verschillende uitkijkpunten met fantastisch zicht op de waterval. Een geweldige jungle hike dwars door wonderschone natuur! Overnachting weer in de basic cabin.

Dag 10. Sierra de las Minas – Copán (Honduras)

Vanuit Guatemala reizen jullie vandaag de grens over naar Honduras, naar de plaats Copán, beroemde van de bijzondere Maya Stad die hier in de buurt ligt. In de middag is er eventueel nog tijd voor een activiteit, bijvoorbeeld voor het bezoeken van het Macaw Mountain Bird Park & Reserve; een tropisch vogelreservaat dat zich ontfermd over geredde en beschermde vogelsoorten. Denk o.a. aan toekans, papagaaien en ijsvogels. Hier komen vogels terecht wanneer eigenaars ze niet meer willen of als ze uit de handen van smokkelaars zijn gered. Er vliegen genoeg vogels vrij rond, die soms op je schouder of hand komen zitten (optioneel). Jullie overnachten vanavond in het gezellige Casa del Café in Copán.

Dag 11. Copán

Een bezoek aan de Maya Stad van Copán kan natuurlijk niet ontbreken. Ontdekt in 1570, zijn de Copán ruïnes één van de belangrijkste overblijfselen van de Mayan beschaving. De geruïneerde citadel met imposante openbare pleinen en beeldhouwwerken zijn in het begin van de 10e eeuw verlaten en pas in de 19e eeuw opgegraven. Een fascinerende stap terug in de tijd! De middag is vrij. Jullie kunnen bijvoorbeeld lekker ontspannen bij Luna Jaguar & Massages; een natuurlijke hotspring midden in de jungle, waar het water vulkanisch verwarmd wordt. Een bezoekje aan de koffieplantage Finca El Cisne is ook een aanrader. Overnachting in Casa del Café.

Dag 12. Copán – Pico Bonito NP

Vandaag reizen jullie door naar de Caribische kust, richting La Ceiba. Jullie verblijven echter bij het geweldige Villa de la Soledad, te midden van de natuur vlakbij het Pico Bonito Nationaal Park. Je wordt hier helemaal in de watten gelegd. De mooie villa wordt omringd door de jungle en bij het ontbijt spot je toekans en vlinders.

Dag 13 t/m 15. Sandy Cay

In de ochtend op dag 13 is er de mogelijkheid om een mooie jungle hike to doen door het Pico Bonito Nationaal Park of te gaan raften (optioneel). Daarna worden jullie naar de haven van La Ceiba gebracht voor de boot naar Sandy Cay. Dit piepkleine eilandje ligt ongeveer 30 kilometer uit de kust en is ter grootte van een voetbalveld. Jullie verblijven hier dus op jullie eigen privé eilandje in een huis met uitzicht op het turquoise blauwe water. Genieten in absoluut paradijs!

Tip! Mochten jullie liever in een bestemming verblijven waar iets meer levendigheid te vinden is, dan is Utila eiland een goed alternatief!

Dag 16. Sandy Cay – La Ceiba – Tela

Jullie worden vandaag weer opgehaald door de boot en varen terug naar La Ceiba. Bij aankomst in de haven worden jullie per transport naar Tela gebracht. Tela is een leuke strandbestemming en een goede uitvalplek van vele activiteiten in de omgeving, zoals het bezoeken van de immense botanische tuin, Laguna de los Micos waar gekayakt kan worden, het Garifuna inheemse dorp Miami en het Jeanette Kawas National Park (vroeger Punta Sal NP genoemd) welke jullie morgen gaan bezoeken. In Tela is er een gezellige boulevard waar souvenirtjes gekocht kunnen worden en waar vele restaurantjes te vinden zijn. Jullie verblijven hier in Hotel Playa Bonito, dat directe toegang heeft tot het strand.

Dag 17. Jeanette Kawas NP (Punta Sal NP)

Om de reis spectaculair af te sluiten hebben jullie vandaag een dag tour naar het Jeanette Kawas Nationaal Park. Eerst vliegen jullie ongeveer driekwartier met een snelle boot over het water naar het nationaal park dat een bron is aan wildlife. Jullie maken eerst een wandeling door de weelderige jungle waar jullie zeker een stel howler monkeys tegen gaan komen. Het nationaal park is opgebouwd uit veertien verschillende ecosystemen, inclusief mangroves, regenwoud, nevelwoud, lagunes en kust inhammen (vroeger voornamelijk gebruikt door piraten die met hun nieuwe buit onderdoken). Daarna weer terug de boot in om het gebied van de andere kant te bezichtigen; ondertussen een grote variëteit aan vogelsoorten tegenkomend. En wie weet, als je in het goede seizoen zit en geluk hebt, ook een aantal dolfijnen. De lunch (inclusief) wordt in Caribische stijl (vers gevangen vis) genuttigd op een prachtig tropische strand, waar jullie daarna lekker kunnen luieren in de hangmatten of kunnen gaan snorkelen op zoek naar waterslangen en kleurrijke tropische vissen. In de namiddag keren jullie weer terug naar Tela. Overnachting in Hotel Playa Bonito.

Dag 18. Tela – San Pedro Sula – Amsterdam

Vandaag brengt een transfer jullie naar de luchthaven van San Pedro Sula voor jullie vlucht terug naar Nederland.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies (exclusief ontbijt).
 • Alle landtransfers in privé service, m.u.v.:
  – Transfers van en naar Earth Lodge worden in groepsvorm uitgevoerd door transport van de lodge.
 • Boot transfers Lago de Atitlan & Sandy Cay.
 • De volgende genoemde tours:
  – Stadswandeling Antigua.
  – Salsa les.
  – Bezoek Iximche ruïnes.
  – Boot tour op Lago Atitlán & bezoek Indigenous Villages.
  – Hike Sierra de las Minas.
  – Bezoek Maya Stad Copán.
  – Tour naar Jeanette Kawas NP inclusief snorkelen & lunch.
 • Lokale meertalige gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons