Nuqui – Choco Provincie

Nuqui is een vissersdorpje in de Choco Provincie, gelegen aan de Stille Oceaan aan de monding van de Ancachí -en Nuqui-rivier. Het ligt ongeveer 125 kilometer van de stad Quibdo.

De belangrijkste middelen van bestaan zijn de landbouw en visserij.

De toeristische attractie van Nuqui zijn de prachtige stranden direct omgeven door onaangetaste jungle met een enorme biodiversiteit. Het gebied is nog nauwelijks ontdekt en het toerisme is nog kleinschalig van karakter. Bovendien vind je hier een grote verscheidenheid aan vissen en zeedieren. Schildpadden komen hier jaarlijks in grote getale hun eieren leggen.  De bultrugwalvissen zwemmen hier tot vlak aan de kust van juni tot oktober . Verder zwemmen springen de talrijke dolfijnen het hele jaar door het water heen en hebben veel soorten trekvogels hun toevlucht in dit natuurlijke paradijsje gezocht..

De bezienswaardigheden rond Nuqui zijn:

  • Hot Springs, op loopafstand van het strand.
  • Utría Cove National Park, is een beschermd gebied dat de kustlijn en zijn omringende jungle omvat. Het park is zeer divers en bevat mooie koraalriffen, mangroves en tropisch regenwoud. Je kunt hier de rijkdom van deze ecosystemen bewonderen. In het park vind je een grote verscheidenheid aan schaaldieren, schildpadden, vleermuizen, luiaards, otters, miereneters, vele soorten reptielen en amfibieën en een grote verscheidenheid aan vogels. Dit is kortom een eco- natuurparadijs dat de natuurliefhebber zeer zal bekoren.
Nuqui Choco Provincie